Πολιτική Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο Όμικρον: Το 30% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Βρετανία προέρχονται από την παραλλαγή Όμικρον

Ηνωμένο Βασίλειο Όμικρον: Το 30% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Βρετανία προέρχονται από την παραλλαγή Όμικρον

Ηνωμένο Βασίλειο Όμικρον: Ακόμη και αν η νέα παραλλαγή Omicron οδηγεί σε λιγότερο σοβαρή νόσηση από την Delta, κινδυνεύει να συντρίψει το NHS με 5.000 άτομα εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας καθημερινά.

Το 30% των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λονδίνο είναι πλέον από την παραλλαγή Όμικρον και η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς, μήπως ανασχεθεί η εξάπλωση. Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσαν τους υπουργούς ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρά εθνικά μέτρα έως τις 18 Δεκεμβρίου για να αποφευχθεί η υπέρβαση των νοσηλειών της Covid από την κορύφωση του περασμένου χειμώνα. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Sajid Javid, έλαβε μια παρουσίαση από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι ακόμη και αν η νέα παραλλαγή Omicron οδηγεί σε λιγότερο σοβαρή νόσηση από την Delta, κινδυνεύει να συντρίψει το NHS με 5.000 άτομα εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας καθημερινά.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το ποσοστό μόλυνσης του Λονδίνου έχει αυξηθεί και στους 32 δήμους του Λονδίνου, με τους 11 να σημειώνουν άλμα πάνω από το ένα τρίτο σε μια εβδομάδα. Οι άνθρωποι καλούνται να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου για την αντιμετώπιση της Omicron. Επιπλέον 448 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron αναφέρθηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.265. Η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA, είπε ότι “Ενώ τα πρώιμα δεδομένα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, αυτό υποδηλώνει ότι λίγους μήνες μετά το δεύτερο εμβόλιο, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να κολλήσετε την παραλλαγή Omicron σε σύγκριση με το στέλεχος Delta. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι αυτός ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά μετά από ένα αναμνηστικό εμβόλιο, επομένως προτρέπω όλους να λάβουν το αναμνηστικό τους όταν είναι κατάλληλοι”.

Απαιτούνται αυστηρά εθνικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο επιδημιολόγος καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον είπε ότι ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε να είναι διπλάσιος από αυτόν. Δεν υπάρχουν επικείμενα σχέδια για τη λήψη περισσότερων μέτρων μετά την ανακοίνωση μέτρων του Plan B για την Αγγλία αυτή την εβδομάδα,. Ωστόσο, ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος προήδρευσε σε συνεδρίαση της Cobra την Παρασκευή, είπε ότι η κυβέρνηση είχε λάβει ορισμένες πολύ προκλητικές πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης. Το βασικό σημείο είναι ότι σε μια σειρά εύλογων σεναρίων, απαιτείται αυστηρή δράση στις 18 Δεκεμβρίου 2021 ή πριν από αυτήν, εάν οι χρόνοι διπλασιασμού παραμείνουν στις 2,5 ημέρες. Ακόμα κι αν οι χρόνοι διπλασιασμού αυξηθούν σε περίπου 5 ημέρες, πιθανότατα απαιτούνται αυστηρά μέτρα τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Plan B στη Βρετανία με τηλεργασία και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η παραλλαγή Omicron μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επαναμόλυνσης με SARS-CoV-2 ισχυρίζεται νέα μελέτη

Η εξουθένωση χτυπά την πόρτα των Βρετανών πριν τις γιορτές

79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της "όμικρον" στην ΕΕ έχει καταγράψει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όλα ήπια ή ασυμπτωματικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.