Πολιτική Υγείας

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός λέει ότι όποιος φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να κάνει τεστ PCR

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός λέει ότι όποιος φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να κάνει τεστ PCR

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει αυστηρότερους κανόνες σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση μιας νέας παραλλαγής της Covid-19. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty, και ο Sir Patrick Vallance, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα της παραλλαγής Omicron, στο Νότιγχαμ και στο Τσέλμσφορντ, και τα δύο συνδέονται με ταξίδια στη νότια Αφρική, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Sajid Javid, υπουργός Υγείας της Βρετανίας, περιέγραψε τα νέα κρούσματα ως μια «ζωηρή υπενθύμιση» ότι η πανδημία δεν είχε ακόμη τελειώσει. «Χάρη στην παγκόσμιας κλάσης γονιδιωματική αλληλουχία μας, ενημερωθήκαμε για δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο κ. Javid. «Έχουμε κινηθεί γρήγορα και τα άτομα βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ ο εντοπισμός επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύνοψη των νέων μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τζόνσον εξήγησε ότι, ενώ τα νέα μέτρα δεν είναι ακριβώς «Σχέδιο Β», θα απαιτηθούν πάλι κάποιες υποχρεωτικές μάσκες προσώπου στις μεταφορές και στα καταστήματα, αλλά όχι για τους τομείς της φιλοξενίας.

Αυτές οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν από τον Υπουργό Υγείας Sajid Javid στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Αγγλία δεν προτίθεται να εισαγάγει διαβατήρια εμβολίων ή να ζητήσει εργασία στο σπίτι, όπως έχουν κάνει άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα άτομα που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει και πάλι να κάνουν ένα τεστ PCR και να απομονωθούν μέχρι να λάβουν αρνητικό τεστ.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καταστήσει σαφές ότι δεν ήθελε να εισαγάγει αυτά τα μέτρα. Αλλά η νέα παραλλαγή έχει πιέσει το χέρι της.

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να διαδοθεί από άτομα που είναι διπλά εμβολιασμένα – και πρέπει να «αγοράσουμε χρόνο» ώστε οι επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση της νέας παραλλαγής.

Ο Johnson είπε ότι διαφορετικές παραλλαγές απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά ακόμη για τη νέα παραλλαγή.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να λαμβάνουν ενισχυτικά εμβόλια. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα εμβόλιά μας κατά της Omicron, αλλά έχουμε καλούς λόγους να πιστεύουμε ότι θα παρέχουν τουλάχιστον κάποιο μέτρο προστασίας», λέει.

«Εάν ενισχύεστε, η απάντησή σας είναι πιθανό να είναι ισχυρότερη, επομένως είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ οι άνθρωποι να πάρουν τα εμβόλιά τους και να πάρουμε αυτούς τους ενισχυτές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα «τονώσει την εκστρατεία ενίσχυσης» από σήμερα, με σχέδια για 6 εκατομμύρια εμβόλια τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Και η τελευταία πληροφορία αφορά τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις. Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Η ασυνήθιστη κανονικότητα της Βρετανίας σε σχέση με τους γείτονές της

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τα 2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron

2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".