Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Τι κάνει ένας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας;

Ψυχική υγεία: Τι κάνει ένας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας;

Ψυχική υγεία: Ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας αξιολογεί και αντιμετωπίζει διαταραχές ψυχικής και συναισθηματικής υγείας, θέματα σχέσεων και προκλήσεις στη ζωή.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προκλήσεις ψυχικής υγείας. Στην πραγματικότητα, το 26% των ενηλίκων στις ΗΠΑ βιώνουν κάποια διαταραχή ψυχικής υγείας κάθε χρόνο, καθιστώντας καταστάσεις όπως το άγχος και τη κατάθλιψη κάθε άλλο παρά ασυνήθιστες. Ωστόσο, ακόμη κι όταν η ήπια ψυχική ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής ενός ατόμου, μπορεί να βοηθήσει ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας αξιολογεί και αντιμετωπίζει διαταραχές ψυχικής και συναισθηματικής υγείας, θέματα σχέσεων και προκλήσεις στη ζωή. Μέσω διαφόρων μεθόδων ψυχοθεραπείας, οι σύμβουλοι συνεργάζονται με τους ασθενείς για να αναπτύξουν ουσιαστικές αλλαγές συμπεριφοράς. Προσφέρουν επίσης στρατηγικές αντιμετώπισης για την πλοήγηση στους αγώνες της ζωής.

Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας μας κάνει καλύτερους

Οι σύμβουλοι μπορούν να παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αρνητικών συναισθημάτων και στη μείωση των συμπτωμάτων, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Οι σύμβουλοι συχνά ειδικεύονται σε ορισμένους τομείς. Σε γενικές γραμμές,  εκπαιδεύονται να βοηθούν τους ανθρώπους με ανησυχία, κατάθλιψη, κατάχρηση ουσιών, σεξουαλική δυσλειτουργία, διατροφικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, άνοια και διαταραχές προσαρμογής που προκαλούνται από μια σημαντική αλλαγή ζωής, όπως το διαζύγιο ή ένα νέο μωρό. Τα επίμονα και επαναλαμβανόμενα συμπτώματα μπορεί να σηματοδοτήσουν ότι ήρθε η ώρα να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα για δύο εβδομάδες ή περισσότερο, εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθύνεστε σε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας για καθοδήγηση

  • Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας vs Ψυχοθεραπευτή

Μια σειρά από επαγγελματίες – όπως κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι, ψυχολόγοι και οικογενειακοί θεραπευτές – μπορούν ακόμα τεχνικά να ονομάζονται θεραπευτές σε κρατικό επίπεδο, επειδή παρέχουν θεραπεία.  Η συμβουλευτική ψυχικής υγείας είναι γενικά μικρότερης διάρκειας και επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου, παρόντος προβλήματος. Αντίθετα, ένας θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συνεδρίες του για να διερευνήσει βαθύτερες υποκείμενες σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που προκαλούνται από ασυνείδητα ζητήματα και συγκρούσεις.

  • Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας vs Ψυχολόγος

Τόσο οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας όσο και οι ψυχολόγοι πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος και να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επιπλέον, οι ψυχολόγοι συχνά ολοκληρώνουν και κάποιο διδακτορικό στην ψυχολογία. Ενώ υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη μεταξύ των δύο ρόλων, οι ψυχολόγοι είναι πιο πιθανό να εργαστούν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες και προβλήματα συμπεριφοράς. Ένας σύμβουλος επικεντρώνεται στη συνολική ευεξία και τη θεραπεία ομιλίας, γενικά. Οι ψυχολόγοι μπορεί να επικεντρώνονται περισσότερο στην ανάλυση ενός πελάτη από επιστημονική άποψη και στη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων.

  • Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας vs Ψυχίατρος

Ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας καθοδηγεί τους πελάτες να θεραπεύουν μέσω διαφόρων τρόπων θεραπευτικής ομιλίας. Για συνταγές φαρμάκων που συμπληρώνουν τη θεραπεία, οι ασθενείς πρέπει επίσης να αναζητήσουν φροντίδα από έναν εξουσιοδοτημένο ψυχίατρο. Οι ψυχίατροι μπορούν να συνταγογραφούν τα κατάλληλα φάρμακα και να παρακολουθούν τους πελάτες μέσω της θεραπείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξημένος κίνδυνος καρδιακής νόσου για άτομα με ψυχικές παθήσεις

Μπορεί πραγματικά το κρύο νερό να βελτιώσει την ψυχική υγεία

Μέτρα που βελτιώνουν τις συνήθειες άσκησης των ασθενών με Πάρκινσον - Μελέτη

5 Tips για να αναπτύξετε τις φιλοδοξίες σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.

H θάλασσα είναι ο τόπος θεραπείας της ψυχής

Θάλασσα: H φιλοσοφία του Blue Health γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας δυναμική καθώς οι μελέτες αποκαλύπτουν πώς οι μπλε χώροι – όπως η θάλασσα μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία.