Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Μοιραστείτε τα δεδομένα” προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Μοιραστείτε τα δεδομένα” προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

Η αναζήτηση για την προέλευση του ιού παραμένει άλυτη, με τον Tedros να επιμένει ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι ο ιός διέφυγε από τα ιολογικά εργαστήρια της Wuhan. Ο Tedros κάλεσε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα και να διεξάγει τις μελέτες που ζήτησε ο ΠΟΥ για να κατανοήσει καλύτερα από πού ξεπήδησε ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συναντήθηκε την Παρασκευή με Κινέζους αξιωματούχους για συνομιλίες σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων COVID-19, προτρέποντάς τους να μοιραστούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι άλλες χώρες να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά. Η αύξηση των λοιμώξεων στην Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλον τον κόσμο και ερωτήματα σχετικά με την αναφορά των δεδομένων της, με χαμηλά επίσημα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους, παρά το γεγονός ότι ορισμένα νοσοκομεία και νεκροτομεία έχουν υπερφορτωθεί.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν αφού ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus προέτρεψε το Πεκίνο να είναι πιο προσηνής όσον αφορά την κατάσταση της πανδημίας στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε “για να αναζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και να προσφερθεί η εμπειρογνωμοσύνη και η περαιτέρω υποστήριξη του ΠΟΥ”. Είπε ότι αξιωματούχοι από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και την Εθνική Διοίκηση Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ενημέρωσαν τον ΠΟΥ για την εξελισσόμενη στρατηγική και τις δράσεις της Κίνας σχετικά με την επιδημιολογία, την παρακολούθηση των παραλλαγών, τον εμβολιασμό, την κλινική φροντίδα, την επικοινωνία και την έρευνα και ανάπτυξη. “Ο ΠΟΥ ζήτησε και πάλι την τακτική ανταλλαγή συγκεκριμένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση -συμπεριλαμβανομένων περισσότερων δεδομένων γενετικής αλληλουχίας, δεδομένων σχετικά με τον αντίκτυπο της νόσου, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλειών, των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων”, αναφέρεται. Ζήτησε δεδομένα σχετικά με τους εμβολιασμούς που έγιναν και την κατάσταση εμβολιασμού, ιδίως σε ευάλωτα άτομα και άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

‘Έγκαιρη δημοσίευση των δεδομένων”

“Ο ΠΟΥ επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού και των ενισχυτικών εμβολιασμών για την προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο για τα άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο”, ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στη Γενεύη. “Ο ΠΟΥ κάλεσε την Κίνα να ενισχύσει την αλληλουχία των ιών, την κλινική διαχείριση και την αξιολόγηση των επιπτώσεων και εξέφρασε την προθυμία να παράσχει υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς, καθώς και στην επικοινωνία κινδύνου για τον εμβολιασμό, ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός”. Ο οργανισμός του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στενότερα στα δίκτυα εμπειρογνωμόνων COVID-19 υπό την ηγεσία του ΠΟΥ και τους ζήτησε να παρουσιάσουν λεπτομερή στοιχεία σε μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας για την εξέλιξη του ιού την Τρίτη. “Ο ΠΟΥ υπογράμμισε τη σημασία της παρακολούθησης και της έγκαιρης δημοσίευσης δεδομένων για να βοηθήσει την Κίνα και την παγκόσμια κοινότητα να διαμορφώσουν ακριβείς εκτιμήσεις κινδύνου και να ενημερώσουν για αποτελεσματικές αντιδράσεις”, ανέφερε.

Η Κίνα δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα για τους ανθρώπους που φθάνουν στη χώρα και ότι εγκατέλειψε τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα έρχεται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην κινεζική πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019. Έκτοτε, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 650 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID και πάνω από 6,6 εκατομμύρια θάνατοι, αν και η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια τεράστια υποεκτίμηση. Η αναζήτηση για την προέλευση του ιού παραμένει άλυτη, με τον Tedros να επιμένει ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι ο ιός διέφυγε από τα ιολογικά εργαστήρια της Wuhan. Ο Tedros κάλεσε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα και να διεξάγει τις μελέτες που ζήτησε ο ΠΟΥ για να κατανοήσει καλύτερα από πού ξεπήδησε ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ιταλία δεν βρίσκει νέες παραλλαγές της Covid στον έλεγχο της Κίνας

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".