Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Μοιραστείτε τα δεδομένα” προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: “Μοιραστείτε τα δεδομένα” προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

Η αναζήτηση για την προέλευση του ιού παραμένει άλυτη, με τον Tedros να επιμένει ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι ο ιός διέφυγε από τα ιολογικά εργαστήρια της Wuhan. Ο Tedros κάλεσε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα και να διεξάγει τις μελέτες που ζήτησε ο ΠΟΥ για να κατανοήσει καλύτερα από πού ξεπήδησε ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συναντήθηκε την Παρασκευή με Κινέζους αξιωματούχους για συνομιλίες σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων COVID-19, προτρέποντάς τους να μοιραστούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι άλλες χώρες να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά. Η αύξηση των λοιμώξεων στην Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλον τον κόσμο και ερωτήματα σχετικά με την αναφορά των δεδομένων της, με χαμηλά επίσημα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους, παρά το γεγονός ότι ορισμένα νοσοκομεία και νεκροτομεία έχουν υπερφορτωθεί.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν αφού ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus προέτρεψε το Πεκίνο να είναι πιο προσηνής όσον αφορά την κατάσταση της πανδημίας στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε “για να αναζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και να προσφερθεί η εμπειρογνωμοσύνη και η περαιτέρω υποστήριξη του ΠΟΥ”. Είπε ότι αξιωματούχοι από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και την Εθνική Διοίκηση Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ενημέρωσαν τον ΠΟΥ για την εξελισσόμενη στρατηγική και τις δράσεις της Κίνας σχετικά με την επιδημιολογία, την παρακολούθηση των παραλλαγών, τον εμβολιασμό, την κλινική φροντίδα, την επικοινωνία και την έρευνα και ανάπτυξη. “Ο ΠΟΥ ζήτησε και πάλι την τακτική ανταλλαγή συγκεκριμένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση -συμπεριλαμβανομένων περισσότερων δεδομένων γενετικής αλληλουχίας, δεδομένων σχετικά με τον αντίκτυπο της νόσου, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλειών, των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων”, αναφέρεται. Ζήτησε δεδομένα σχετικά με τους εμβολιασμούς που έγιναν και την κατάσταση εμβολιασμού, ιδίως σε ευάλωτα άτομα και άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

‘Έγκαιρη δημοσίευση των δεδομένων”

“Ο ΠΟΥ επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού και των ενισχυτικών εμβολιασμών για την προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο για τα άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο”, ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στη Γενεύη. “Ο ΠΟΥ κάλεσε την Κίνα να ενισχύσει την αλληλουχία των ιών, την κλινική διαχείριση και την αξιολόγηση των επιπτώσεων και εξέφρασε την προθυμία να παράσχει υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς, καθώς και στην επικοινωνία κινδύνου για τον εμβολιασμό, ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός”. Ο οργανισμός του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στενότερα στα δίκτυα εμπειρογνωμόνων COVID-19 υπό την ηγεσία του ΠΟΥ και τους ζήτησε να παρουσιάσουν λεπτομερή στοιχεία σε μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας για την εξέλιξη του ιού την Τρίτη. “Ο ΠΟΥ υπογράμμισε τη σημασία της παρακολούθησης και της έγκαιρης δημοσίευσης δεδομένων για να βοηθήσει την Κίνα και την παγκόσμια κοινότητα να διαμορφώσουν ακριβείς εκτιμήσεις κινδύνου και να ενημερώσουν για αποτελεσματικές αντιδράσεις”, ανέφερε.

Η Κίνα δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα για τους ανθρώπους που φθάνουν στη χώρα και ότι εγκατέλειψε τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα έρχεται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην κινεζική πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019. Έκτοτε, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 650 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID και πάνω από 6,6 εκατομμύρια θάνατοι, αν και η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια τεράστια υποεκτίμηση. Η αναζήτηση για την προέλευση του ιού παραμένει άλυτη, με τον Tedros να επιμένει ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι ο ιός διέφυγε από τα ιολογικά εργαστήρια της Wuhan. Ο Tedros κάλεσε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα και να διεξάγει τις μελέτες που ζήτησε ο ΠΟΥ για να κατανοήσει καλύτερα από πού ξεπήδησε ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ιταλία δεν βρίσκει νέες παραλλαγές της Covid στον έλεγχο της Κίνας

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία Τραπεζών Ιστών και Κυττάρων

Άδωνις Γεωργιάδης: Mε τις προτεινόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες τίθεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και τη λειτουργία Τραπεζών Ιστών και Κυττάρων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας προς την οδηγία 2004/23/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 31.3.2004.

Παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ.Α για ακραία βία δικηγόρου κατά της συζύγου του

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί και ότι τα τραύματά της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Ωδείο Αθηνών: Αύριο η Διεθνής Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Ωδείο Αθηνών: Η απαγόρευση είναι απαραίτητη λόγω σημαντικών κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και ενδεχόμενης σοβαρής διαταραχής των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Διάσκεψη για την Ουκρανία: Η σύνοδος κορυφής προσπαθεί για συναίνεση

Διάσκεψη για την Ουκρανία: Πολλοί δυτικοί ηγέτες εξέφρασαν την καταδίκη της εισβολής και απέρριψαν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τμήματα της Ουκρανίας ως προϋπόθεση για την ειρήνη.

Άδωνις Γεωργιάδης - Βήματα προόδου της χώρας μας στην εισαγωγή των ψηφιακών υπηρεσιών στην υγεία

Πριν από 10 χρόνια, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία είχαν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους ψηφιακά συστήματα και κυρίως τελείως διαφορετικά η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια με την άλλη, που δεν μπορούσε να συνδεθεί το ένα νοσοκομείο με το άλλο ψηφιακά».

Close Icon