Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Βρεφικό βραχιολάκι: Ένα έξυπνο βραχιολάκι προσφέρει 24ωρη παρακολούθηση

Βρεφικό βραχιολάκι: Ένα έξυπνο βραχιολάκι προσφέρει 24ωρη παρακολούθηση

Βρεφικό βραχιολάκι: Το έξυπνο βραχιολάκι θεωρείται ότι είναι το πρώτο που μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις παρακολούθησης απευθείας σε γονείς, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Όταν ένας μηχανικός ηλεκτρονικών πέρασε τρεις νύχτες φροντίζοντας τον άρρωστο γιο της, εντυπωσιάστηκε από μια ιδέα που σύντομα θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη για τα μωρά στο σπίτι. Η Δρ. Rula Sharqi, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Ντουμπάι, ανέπτυξε από κοινού αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο «έξυπνο βραχιολάκι» για βρέφη στον κόσμο, ικανό να παρακολουθεί όλο το εικοσιτετράωρο τα ζωτικά σημεία ενός παιδιού με την ικανότητα να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω κειμένου και, σε ακραίες περιπτώσεις, σημαίνουν συναγερμό με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πέρασε τους τελευταίους 12 μήνες δουλεύοντας στο έργο LittleGard μαζί με τον τεταρτοετή φοιτητή μηχανικής ρομποτικής, Nakhul Kalaivanan, ο οποίος εντάχθηκε ως μέρος των μαθημάτων του τελευταίου έτους. Μετά την επιτυχή κατασκευή ενός λειτουργικού πρωτοτύπου, το ζευγάρι προσφέρει τώρα την ιδέα του δωρεάν σε έναν συνεργάτη του κλάδου με τις δυνατότητες να φέρει την εφεύρεση στην αγορά.

Η Δρ Sharqi,  επίκουρη καθηγήτρια που έχει εκπαιδευτεί στο MIT από τη Σχολή Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, είπε: «Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτό το προϊόν και στις δυνατότητές του να σώσει ζωές. Οι ανεξέλεγκτοι πυρετοί ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στα βρέφη, επομένως είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να χαρίσουμε τη δουλειά μας δωρεάν σε μια εταιρεία που έχει τη γνώση και το πάθος να το φέρει στην αγορά».

Η έμπνευση για το έξυπνο βραχιολάκι για βρέφη ήρθε το 2018 όταν η Δρ Sharqi, μια ανύπαντρη μητέρα, φρόντιζε τον δίχρονο γιο της, Τζόζεφ, ο οποίος υπέφερε από πυρετό. Τα συχνά ταξίδια από και προς το δωμάτιο του Τζόζεφ για να ελέγξουν τη θερμοκρασία του άφηναν την Δρ Σάρκι «εξουθενωμένη». Η ίδια εξηγεί, “Ο ​​πυρετός ενός μωρού επιδεινώνεται συχνά τη νύχτα, επειδή η θερμοκρασία του σώματος του καθενός αυξάνεται φυσικά το βράδυ. Αυτός ο κιρκάδιος ρυθμός, που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας όλη την ημέρα, προκαλεί την κορύφωση της θερμοκρασίας αργά το απόγευμα και το βράδυ.

«Αλλά αυτό μπορεί να είναι εξουθενωτικό για τους γονείς, που συχνά χάνουν τον ύπνο τους. Μέσα από τη δική μου τρομερή εμπειρία είχα την ιδέα για μια συσκευή ικανή να με ειδοποιεί μέσω μηνύματος κειμένου, όταν η θερμοκρασία του παιδιού μου είχε ανέβει πέρα ​​ή κάτω από ένα ασφαλές επίπεδο». Το βραχιολάκι παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος, τα επίπεδα οξυγόνου και τον ρυθμό παλμών μέσω μιας σειράς προηγμένων νανοαισθητήρων.

Ενώ είναι διαθέσιμα παρόμοια προϊόντα, το έξυπνο βραχιολάκι θεωρείται ότι είναι το πρώτο που μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις παρακολούθησης απευθείας σε γονείς, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στερεώνεται στο δέρμα του μωρού χρησιμοποιώντας ένα ελαστικό υλικό παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται σε ένα ρολόι Apple, βοηθώντας στην παροχή ακριβών μετρήσεων. Είναι επίσης ασύρματο και τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι μήνες μεταξύ των φορτίσεων.

Όταν οι αναγνώσεις ζωτικής σημασίας παραβιάζουν ένα ασφαλές όριο, ένα email ή/και ένα κείμενο αποστέλλεται αυτόματα στους γονείς μέσω μιας εφαρμογής. Υπάρχει επίσης η επιλογή να εκδίδεται η ίδια ειδοποίηση σε έναν οικογενειακό γιατρό για να διασφαλιστεί ότι οι υγειονομικές αρχές λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση που απαιτείται ιατρική φροντίδα. Ο Nakhul Kalaivanan είναι στο τελευταίο έτος σπουδών του για ένα BEng (Hons) στα Αυτόνομα και Διαδραστικά Συστήματα Ρομποτικής. Είπε, «Με το σχεδιασμό του βραχιολιού μας, δεν θα υπάρχουν ψευδείς ενδείξεις, καθώς οι αισθητήρες τοποθετούνται απευθείας στο δέρμα.

“Είναι επίσης μια ασφαλής επιλογή, καθώς η συσκευή τροφοδοτείται από μπαταρία και δεν υπερθερμαίνεται. Χρησιμοποιήσαμε προηγμένους αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στη σχεδίασή μας και έχουμε ενσωματωμένες διασφαλίσεις, ώστε να μπορεί πάντα να αποστέλλεται μήνυμα σε περίπτωση που το WiFi πέσει προσωρινά. “Εκτός από την παρακολούθηση ζωτικών σημείων, αυτή η συσκευή έχει τη μοναδική δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων SMS στους γονείς και ακόμη και απευθείας στο 100 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό εξασφαλίζει άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την υγεία και την ασφάλεια του μωρού.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειροπράκτες Αυστραλία: Ανησυχίες για χειρισμούς σπονδυλικής στήλης σε παιδιά κάτω των δύο ετών

Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμένο μωρό στον αξονικό τομογράφο

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αξιοποιεί την ΑΙ για την πρόβλεψη δολοφονικών κυμάτων με σημαντική ακρίβεια

ΑΙ κύματα: Το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ φέρεται να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βοηθήσει τους ναυτικούς να ανιχνεύουν εκ των προτέρων δολοφονικά αδίστακτα κύματα της θάλασσας, τα οποία συνεχίζουν να απειλούν τις ζωές ανθρώπων και πλοίων.

Νέα εφαρμογή ανιχνεύει καρδιακή ανεπάρκεια με ενσωματωμένους αισθητήρες στο smartphone σας

Καρδιακή ανεπάρκεια: Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Turku και το CardioSignal χρησιμοποιεί τους ενσωματωμένους αισθητήρες ενός smartphone για να αναλύσει την κίνηση της καρδιάς και να ανιχνεύσει πιθανή καρδιακή ανεπάρκεια

Η πρώιμη δοκιμή στην επεξεργασία γονιδίων CRISPR μπορεί να βελτιώσει την όραση σε τυφλά παιδιά

Γονίδια CRISPR: Ένα κλινικό πείραμα πρώιμου σταδίου που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την κληρονομική τύφλωση.

Mη επεμβατική διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή επιτρέπει τη χειραγώγηση αντικειμένων ελεγχόμενη από τη σκέψη

Brain-Computer: Μαζί με διάφορες άλλες εταιρείες στην τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), η Neuralink του Elon Musk και η Synchron που υποστηρίζεται από τον Bill Gates πρωτοστατούν στην ανάπτυξη τσιπ εγκεφάλου.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει τα επίπεδα άγχους χρησιμοποιώντας είδη εικόνων

ΑΙ εικόνες: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι ανέπτυξαν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί είδη εικόνας για να προβλέψει τα επίπεδα άγχους.

Υιοθέτηση της αναδυόμενης τεχνολογίας AI στην υγειονομική περίθαλψη

Αναδυόμενη τεχνολογία: Η υιοθέτηση των αναδυόμενων τεχνολογιών AI στην υγειονομική περίθαλψη προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη βελτίωση της διαγνωστικής διαδικασίας.

CrowdStrike: Ο πάροχος κυβερνοασφάλειας που ευθύνεται για την άνευ προηγουμένου κατάρρευση των Windows παγκοσμίως

«Καθώς τα τελικά σημεία των δικτύων έχουν καταρρεύσει εμφανίζοντας την μπλε οθόνη του θανάτου, δεν μπορούν να ενημερωθούν εξ αποστάσεως και αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με μη αυτόματο τρόπο. Αυτή θα είναι μια διαδικασία που θα πάρει μέρες. Η επιστροφή στο Διαδίκτυο είναι απίθανο να είναι εύκολη», κατέληξε ο Γκρόσμαν.

Close Icon