Τεχνολογία

Τεχνολογία: Θεραπεία ακοής στο εσωτερικό του αυτιού

Τεχνολογία: Θεραπεία ακοής στο εσωτερικό του αυτιού

Τεχνολογία: Η έρευνα που δημοσιεύτηκε είναι κρίσιμη για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους νέων κυτταρικών, γονιδιακών και φαρμακευτικών θεραπειών για το εσωτερικό αυτί και θα βοηθήσει στη θεραπεία για τη βελτίωση της απώλειας ακοής και της κώφωσης μακροπρόθεσμα.

Μια διεθνής ομάδα χειρουργών και επιστημόνων από, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα επιβεβαίωσε την ασφαλή χειρουργική πρόσβαση στον κεντρικό πυρήνα του ανθρώπινου κοχλία. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Scientific Reports , είναι κρίσιμη για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους νέων κυτταρικών, γονιδιακών και φαρμακευτικών θεραπειών για το εσωτερικό αυτί και θα βοηθήσει στη θεραπεία για τη βελτίωση της απώλειας ακοής και της κώφωσης μακροπρόθεσμα.

Θεραπεία ακοής

“Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνικές τρισδιάστατης απεικόνισης βρήκαμε νέα ενδιαφέροντα μονοπάτια τροχιάς για την παράδοση κυττάρων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε αυτό το συναρπαστικό έργο με τους διεθνείς συναδέλφους μας που μπορεί να αποτελέσουν βασικό πυλώνα για κλινικές δοκιμές”, λέει ο καθηγητής Helge Rask-Anderson από Πανεπιστήμιο της Ουψάλα.

Ο ανθρώπινος κοχλίας βρίσκεται στη βάση του κρανίου, περικλείεται από το σκληρότερο οστό του ανθρώπινου σώματος. Αυτό έχει εμποδίσει την πρόοδο της ανακάλυψης νέων θεραπειών για την απώλεια ακοής. Χρησιμοποιώντας μια λεπτομερή αναπαράσταση της μικροανατομίας της περιφερειακής ακουστικής νευρικής δομής, οι χειρουργοί μπόρεσαν τώρα να φτάσουν με ασφάλεια στον ανθρώπινο κοχλία με μια συνήθη χειρουργική προσέγγιση.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Uppsala, το Guy’s and St. Thomas’ NHS Foundation Trust στο Λονδίνο, το University of Sheffield, το University of Nottingham και το Western University στον Καναδά, έχει αποδείξει και επιβεβαιώσει μια ασφαλή κλινική οδό προς το εσωτερικό αυτί, η οποία θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας σειράς αναγεννητικών θεραπειών για την αποκατάσταση της ακοής.

“Μέχρι τώρα αυτή η περιοχή του εσωτερικού αυτιού ήταν απρόσιτη στους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωτοποριακές προηγμένες θεραπείες για την αποκατάσταση του ακουστικού νεύρου , οι οποίες έχουν ήδη αποδειχθεί επιτυχημένες σε ζωικά μοντέλα, έχουν παρεμποδιστεί από την περιορισμένη ανατομική γνώση και την έλλειψη ασφαλούς πρόσβαση στο κανάλι του Rosenthal – το διαμέρισμα που στεγάζει τους ακουστικούς νευρώνες στον κεντρικό πυρήνα του κοχλία», λέει ο Marcelo Rivolta, καθηγητής Βιολογίας Αισθητηριακών Βλαστοκυττάρων στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και ιδρυτής της Rinri Therapeutics.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στην κατανόησή μας για τη μικροδομή του εσωτερικού αυτιού όσο και στις πρώτες δοκιμές στον άνθρωπο νέων γονιδιακών και φαρμακευτικών θεραπειών για τη βελτίωση της απώλειας ακοής και της κώφωσης».

Ο Δρ Simon Chandler, Διευθύνων Σύμβουλος της Rinri Therapeutics, δήλωσε: “Αυτή η έρευνα ανοίγει τώρα το δρόμο για την επιτυχή παράδοση της αναγεννητικής κυτταρικής θεραπείας για την απώλεια ακοής, η οποία θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.”

Ο καθηγητής Dan Jiang, διευθυντής του Hearing Implant Center στο Guy’s and St. Thomas’ Hospital, και επικεφαλής ερευνητής στο έργο, είπε: “Αυτή η έρευνα παρέχει διαισθητική γνώση στους χειρουργούς αυτιών σχετικά με τους στόχους των μελλοντικών θεραπειών κυττάρων, γονιδίων και φαρμάκων. και θα τους επιτρέψει να φτάσουν αυτούς τους στόχους με ασφάλεια, όπως έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν».

Ο Gerry O’Donoghue, καθηγητής ωτολογίας και νευρωτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, και κλινικός σύμβουλος της Rinri Therapeutics, δήλωσε: “Η απροσπέλαση του ανθρώπινου κοχλία έχει εμποδίσει την πρόοδο των θεραπευτικών θεραπειών για το SNHL μέχρι σήμερα. Αυτά τα ευρήματα, ωστόσο, θα επιτρέψουν την ασφαλής παράδοση αναγεννητικών θεραπειών στις δομές-στόχους τους εντός του σχετικά αδιαπέραστου ανθρώπινου κοχλία, αποτρέποντας τον κίνδυνο μελλοντικές κλινικές παρεμβάσεις και ανοίγοντας το δρόμο για κλινικές δοκιμές».

Ο καθηγητής Sumit Agrawal, από το Western University του Καναδά, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που τα δεδομένα μας μπόρεσαν να συμβάλουν σε μια τόσο ζωτική έρευνα, η οποία θα επιτρέψει σημαντικές προόδους στις κλινικές δοκιμές και τη θεραπεία της νευροαισθητήριας απώλειας ακοής .”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η μουσική συμβάλλει στην αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ;

Πώς μας λέει ο εγκέφαλός μας όταν ένας ήχος είναι λάθος

Νέα έρευνα αμφισβητεί τις παλιές ιδέες για το πώς λειτουργεί η ακοή

Καινούργιος μηχανισμός για τον έλεγχο της ακουστικής ευαισθησίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρομποτικές ιατρικές παρεμβάσεις και πώς βοηθούν ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική τείνουν επίσης να βιώνουν λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ανοιχτές επεμβάσεις.

Τα smartphones παρέχουν βολικές τοξικολογικές δοκιμές

Η ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη διενέργεια τοξικο-επιδημιολογικών μελετών είναι ζωτικής σημασίας και ο εντοπισμός των ουσιών που καταναλώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να βοηθήσει τις ιατρικές ομάδες να διαχειριστούν πιθανή τοξίκωση.

Νέα μελέτη προωθεί την κατανόηση της αναγέννησης των πνευμόνων

Το νέο μοντέλο θα βοηθήσει τους ερευνητές πνευμονικών παθήσεων να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για την αναγέννηση των πνευμόνων, ειδικά μετά από μόλυνση ή έκθεση σε τοξίνες, καθώς και ασθένειες του κυψελιδικού επιθηλίου.

Γιατί οι ασθενείς φέρνουν τις δικές τους συσκευές σε κλινικές δοκιμές;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει την τελευταία δεκαετία και οι ασθενείς μπορούν να καταγράφουν, να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν πολλά δεδομένα σχετικά με την υγεία τους στις έξυπνες συσκευές τους.

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.