Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Γονείς: Θεραπεία αλληλεπίδρασης βοηθά τη συμπεριφορά του παιδιού

Γονείς: Θεραπεία αλληλεπίδρασης βοηθά τη συμπεριφορά του παιδιού

Γονείς: Οι γονικές παρεμβάσεις που παρέχονται μέσω τηλεϋγείας οδηγούν σε σημαντικές και διατηρούμενες βελτιώσεις για τα μικρά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ΑΔ) και τους φροντιστές τους.

Οι γονικές παρεμβάσεις που παρέχονται μέσω τηλεϋγείας οδηγούν σε σημαντικές και διατηρούμενες βελτιώσεις για τα μικρά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ΑΔ) και τους φροντιστές τους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 9 Ιανουαρίου στο JAMA Pediatrics. Ο Daniel M. Bagner, Ph.D., από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Μαϊάμι, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα μιας παρέμβασης γονέων μέσω τηλεϋγείας για προβλήματα συμπεριφοράς σε μικρά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ανάλυση περιελάμβανε 150 δυάδες παιδιών-φροντιστών που ανατέθηκαν τυχαία σε θεραπεία αλληλεπίδρασης γονέα-παιδιού που παρέχεται μέσω Διαδικτύου (iPCIT) ή παραπομπές ως συνήθως (RAU). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που λάμβαναν iPCIT εμφάνισαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα προβλημάτων εξωτερίκευσης και σημαντικά υψηλότερα επίπεδα συμμόρφωσης με την κατεύθυνση του φροντιστή μετά τη θεραπεία σε σύγκριση με τη RAU. Μετά την παρέμβαση, παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κλινικά σημαντική αλλαγή στην ομάδα iPCIT (74%, έναντι 42% στην ομάδα RAU) κατά την παρακολούθηση έξι μηνών αλλά όχι την παρακολούθηση 12 μηνών.

Ενώ το iPCIT δεν ξεπέρασε τη RAU στη μείωση του άγχους φροντίδας, οι φροντιστές που έλαβαν iPCIT εμφάνισαν πιο απότομες αυξήσεις στην αναλογία των παρατηρηθέντων θετικών δεξιοτήτων ανατροφής (αναλογία πιθανοτήτων μετά την παρέμβαση, 1,10, διάστημα εμπιστοσύνης 95%, 0,53 έως 2,21). Επιπλέον, το iPCIT συσχετίστηκε με πιο έντονες μειώσεις στο ποσοστό των παρατηρούμενων ελεγκτικών/κρίσιμων συμπεριφορών (αναλογία πιθανοτήτων μετά την παρέμβαση, 1,40, διάστημα εμπιστοσύνης 95%, 0,61 έως 1,52).

Οι φροντιστές iPCIT ανέφεραν επίσης πιο απότομες μειώσεις στην σκληρή και ασυνεπή πειθαρχία μετά την παρέμβαση από τους φροντιστές της RAU. «Μέσα σε ένα πλαίσιο σημαντικών εμποδίων στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αυτά τα ευρήματα δείχνουν την υπόσχεση μορφών τηλεϋγείας για διεύρυνση της εμβέλειας και του εύρους φροντίδας για τα υποεξυπηρετούμενα παιδιά με αναπτυξιακή καθυστέρηση και τις οικογένειές τους», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 Σημάδια που σας δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία : Οδηγίες για την πτώση του πυρετού

H Δρ. Ίλια Θεοτοκά στο healthweb: Η ελληνική κοινωνία ενθαρρύνει την βία

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά ενυδατωμένα το χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Βρήκαν το γονίδιο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου 

Γονίδιο ύπνος: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται «DEC2» μπορεί να παρέχει φυσική προστασία από τις γνωστικές βλάβες και τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου.

Πώς η υγρή βιοψία εντοπίζει τον καρκίνο νωρίτερα από τις τυπικές μεθόδους;

Υγρή βιοψία: Προηγμένη στρατηγική μηχανικής μάθησης χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνευτούν λεπτά μοτίβα στην αλληλουχία δεδομένων - μοτίβα που υποδηλώνουν καρκίνο από αυτά που υποδηλώνουν λάθη αλληλουχίας.

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Υπνική άπνοια: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για την ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού.

Close Icon