ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλια: Οι γονείς συζητούν με τους παιδιάτρους για τα παιδικά εμβόλια;

Εμβόλια: Οι γονείς συζητούν με τους παιδιάτρους για τα παιδικά εμβόλια;

Εμβόλια: Τα εμβόλια έχουν γίνει ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια, αλλά μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι πολλοί γονείς δεν συζητούν την ανοσοποίηση με τον γιατρό του παιδιού τους.

Τα εμβόλια έχουν γίνει ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια, αλλά μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι πολλοί γονείς δεν συζητούν την ανοσοποίηση με τον γιατρό του παιδιού τους. Αν και ο παιδίατρος ενός παιδιού ήταν συχνά ο βασικός πόρος για τα εμβόλια, η δημοσκόπηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι 1 στους 7 γονείς δεν έχουν συζητήσει τα εμβόλια με τον γιατρό του παιδιού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παιδικά εμβόλια

Ενώ το 80% των γονέων έχουν μιλήσει με τον παιδίατρο του παιδιού τους σχετικά με τους εμβολιασμούς που απαιτούνται για το σχολείο, μόνο το 68% έχει συζητήσει ένα εμβόλιο κατά της γρίπης και μόνο το 57% έχει αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με ένα εμβόλιο COVID-19.

“Με ένα νέο εμβόλιο όπως το COVID, θα περιμέναμε από τους γονείς να έχουν πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες και θα περιμέναμε από τους γονείς να στραφούν σε αυτόν τον αξιόπιστο πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που τους έχει καθοδηγήσει σε άλλες αποφάσεις εμβολίων για το παιδί τους”, δήλωσε η Sarah Clark. , συνδιευθυντής της Εθνικής Δημοσκόπησης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου C.S. Mott για την Υγεία των Παιδιών στο Πανεπιστήμιο του Michigan Health. «Τα χαμηλότερα ποσοστά συζητήσεων για το εμβόλιο για τον COVID μπορεί να υποδηλώνουν μια κάμψη του ρόλου του παρόχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης ως βασικής πηγής για αυτό το θέμα», είπε σε δελτίο τύπου της δημοσκόπησης.

Περίπου το 6% των γονέων δεν κάνουν κανένα εμβόλιο για τα παιδιά τους. Η δημοσκόπηση ανακάλυψε ότι το 43% αυτής της μικρότερης ομάδας δεν είχε συζητήσεις για το εμβόλιο με κανέναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα άλλο 3% δήλωσε ότι καθυστέρησε ή παρέλειψε μια επίσκεψη υγειονομικής περίθαλψης για το παιδί του για να αποφύγει να μιλήσει για εμβόλια. Αυτό το “3% μεταφράζεται σε πολλά παιδιά σε όλη την Αμερική”, είπε ο Clark.

«Η αποφυγή συνομιλιών για τα εμβόλια με τον πάροχο υγείας ενός παιδιού εμποδίζει τους φροντιστές να μάθουν και να εξετάσουν νέες πληροφορίες που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή τους», εξήγησε. «Όταν οι γονείς καθυστερούν ή παραλείπουν τις επισκέψεις εντελώς, δεν δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία του παιδιού τους», πρόσθεσε ο Κλαρκ. «Τα παιδιά δεν θα υποβληθούν σε έλεγχο για ιατρικά ή ψυχικά προβλήματα και οι γονείς δεν θα λάβουν πληροφορίες ή καθοδήγηση σχετικά με το πώς να διατηρήσουν το παιδί τους υγιές και ασφαλές».

Γονείς που μίλησαν με τον γιατρό του παιδιού τους για τα εμβόλια κατά της γρίπης ή του COVID δήλωσαν ότι είχαν θετικές εμπειρίες. Οι περισσότεροι είπαν ότι οι πάροχοι ήταν ανοιχτοί στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους. Πάνω από το 70% είπε ότι έμαθε χρήσιμες πληροφορίες. Αυτή η ομάδα που συζήτησε τα εμβόλια με τον τακτικό πάροχο του παιδιού της ήταν επίσης πιο πιθανό να εμβολιάσει το παιδί της. Περίπου το ένα τέταρτο των γονέων αντιμετώπισαν πρόβλημα να κάνουν εμβόλια για το παιδί τους τα τελευταία δύο χρόνια. Κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με προφυλάξεις για την πανδημία, σημείωσε ο Clark.

«Ακόμη και όταν οι γονείς φέρνουν το παιδί για επίσκεψη, μπορεί να τους πουν ότι πρέπει να πάνε αλλού για να κάνουν εμβόλια κατά της γρίπης και του COVID, απαιτώντας επιπλέον χρόνο και ταλαιπωρία για τις οικογένειες», είπε ο Clark. Αυτή η δημοσκόπηση βασίστηκε σε απαντήσεις από 1.483 γονείς με τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας μεταξύ 6 και 18 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 21/11

Δύο Καθηγήτριες Παιδιατρικής Αναλύουν την αύξηση των λοιμώξεων του φετινού φθινοπώρου

Το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε στην Ταϊλάνδη μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για τρεις μήνες

Οι εμβολιασμοί COVID-19 διαπιστώθηκε ότι προκαλούν μικρές, προσωρινές αλλαγές στην έμμηνο ρύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Κίνα αναμένει την κορύφωση νέου κύματος της covid μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Κίνα «σε διακρατικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων θεμάτων υγείας και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Νέα έρευνα για το πότε οι άνθρωποι θέλουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Επίσης, δεδομένου ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φυσική εγγύτητα αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία κοινών αναμνήσεων, πώς μπορούν οι σύντροφοι που ζουν σε διαφορετικά μέρη να καλλιεργήσουν, επίσης, κοινές αναμνήσεις; Το ερώτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα του τρόπου με τον οποίο η COVID-19 επέτρεψε σε περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται και να σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Ιατρική διαμάχη στη Γαλλία για τη μη εγκεκριμένη κλινική δοκιμή για τη θεραπεία της COVID

Το νοσοκομείο δήλωσε στο AFP ότι περιμένει τη γνώμη της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων ANSM προτού συνεχίσει τις δοκιμές. "Το ερευνητικό νοσοκομείο IHU Mediterranee πρέπει να δείξει ότι έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες" πριν επιτραπούν οι δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ANSM, χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα.