Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Επίδεσμοι: Ανακάλυψη έξυπνων επιδέσμων που θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία χρόνιων πληγών

Επίδεσμοι: Ανακάλυψη έξυπνων επιδέσμων που θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία χρόνιων πληγών

Επίδεσμοι: Σε συνεργασία με το Keck School of Medicine του USC, ερευνητές στο Caltech ανέπτυξαν καινοτόμους έξυπνους επιδέσμους σχεδιασμένους να βελτιώνουν τη θεραπεία χρόνιων τραυμάτων.

Σε συνεργασία με το Keck School of Medicine του USC, ερευνητές στο Caltech ανέπτυξαν καινοτόμους έξυπνους επιδέσμους σχεδιασμένους να βελτιώνουν τη θεραπεία χρόνιων τραυμάτων. Αυτοί οι προηγμένοι επίδεσμοι υπόσχονται να παρακολουθούν αυτόματα και να ανταποκρίνονται στις αλλαγές μέσα στις πληγές, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και παρέχοντας θεραπείες όπως απαιτείται. Η ομάδα USC-Caltech, που υποστηρίζεται εν μέρει από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, έχει δοκιμάσει αυτούς τους έξυπνους επιδέσμους σε ζωικά μοντέλα σε μια μελέτη απόδειξης της ιδέας. Δημιουργία έξυπνων επιδέσμων, «Cyber ​​Skin»

Ο David G. Armstrong, PhD, DPM, καθηγητής χειρουργικής και νευρολογικής χειρουργικής στο Keck School of Medicine και συνδιευθυντής της Southwestern Academic Limb Salvage Alliance (SALSA), τόνισε τον στόχο της δημιουργίας ενός «κυβερνοδέρματος» για να βοηθήσει τις πληγές θεραπεύονται κατά την παρακολούθηση και τη διαχείρισή τους.

Ο Άρμστρονγκ και η ομάδα του έχουν βελτιώσει την τεχνολογία έξυπνων επιδέσμων, χρησιμοποιώντας τις εξελίξεις στην επιστήμη των υλικών, τη νανοτεχνολογία και την ψηφιακή υγεία.

Ο Wei Gao, PhD, επίκουρος καθηγητής ιατρικής μηχανικής στο Caltech, τόνισε την ανάπτυξη έξυπνων επιδέσμων επόμενης γενιάς ικανών να παρακολουθούν ασύρματα σημαντικούς μεταβολικούς και φλεγμονώδεις βιοδείκτες που βρίσκονται στα υγρά του τραύματος.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι οξείες πληγές συνήθως ακολουθούν μια τυπική διαδικασία τραυματισμού, φλεγμονής και επούλωσης. Από την άλλη πλευρά, οι χρόνιες πληγές αποτελούν πρόκληση λόγω της πολυπλοκότητας και της απρόβλεπτης φύσης τους, θέτοντας αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, καθυστερημένη επούλωση και πιθανές επιπλοκές όπως ο ακρωτηριασμός ή η σήψη.

Ωστόσο, η ομάδα σημείωσε ότι οι έξυπνοι επίδεσμοι προσφέρουν μια μοναδική προσέγγιση αντί των παραδοσιακών παθητικών επιδέσμων, ενσωματώνοντας ασύρματη τεχνολογία για την ενεργή παρακολούθηση καταστάσεων όπως φλεγμονές, λοιμώξεις και προβλήματα με τη ροή του αίματος.

Μπορούν να ειδοποιήσουν τόσο τους ασθενείς όσο και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης μέσω Bluetooth, ενώ ταυτόχρονα χορηγούν τις απαραίτητες θεραπείες. Αυτοί οι προηγμένοι επίδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από υλικά αιχμής, συμπεριλαμβανομένων βιοηλεκτρονικών ουσιών ικανών να παρέχουν ηλεκτρική διέγερση σε ιστούς και κύτταρα.

Οι επίδεσμοι επόμενης γενιάς, εξοπλισμένοι με διάφορους αισθητήρες, μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν αλλαγές στο μικροπεριβάλλον του τραύματος. Είναι οι Έξυπνοι Επίδεσμοι το Μέλλον;

Παρά αυτές τις εξελίξεις, παραμένουν σημαντικά εμπόδια πριν οι έξυπνοι επίδεσμοι μπορούν να υιοθετηθούν ευρέως στην ιατρική πρακτική. Σύμφωνα με την ομάδα, πολλά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθούν να βασίζονται σε απαρχαιωμένες μεθόδους για τη φροντίδα των τραυμάτων, γεγονός που απαιτεί αναθεωρήσεις στα τρέχοντα πρωτόκολλα.

Η εξασφάλιση ρυθμιστικής άδειας για έξυπνους επιδέσμους από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) παρουσιάζει σημαντικές περιπλοκές. Ο FDA παρέχει ευελιξία στην έγκριση προϊόντων περιποίησης τραυμάτων που ενσωματώνουν πολλαπλές θεραπείες, όπως η χορήγηση αντιβιοτικών παράλληλα με την ηλεκτρική διέγερση. Ωστόσο, η απόκτηση εξειδικευμένης άδειας απαιτεί εκτεταμένη συλλογή προκλινικών και κλινικών δεδομένων, ένας διαρκής στόχος για την ερευνητική ομάδα USC-Caltech. «Ενώ η ιδέα ενός ντύσιμου που θα μας βοηθούσε πώς το χρειαζόμαστε όταν το χρειαζόμαστε έχει νόημα για εμάς, πρέπει να έχει νόημα και στους συναδέλφους μας στο FDA», δήλωσε ο Άρμστρονγκ σε δελτίο τύπου.

Ο Άρμστρονγκ και η ομάδα του συνεχίζουν να εξερευνούν νέες προσεγγίσεις φροντίδας πληγών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τεχνολογίας υπερήχων για την καθοδήγηση της γονιδιακής θεραπείας, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων στους μύες των μοσχαριών και τη μείωση των κινδύνων ακρωτηριασμού σε ασθενείς με έλκη στα πόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το MIT αποκαλύπτει νέο αλγόριθμο που μαθαίνεις γλώσσες μόνο παρακολουθώντας βίντεο

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Πρόγραμμα AI διαγιγνώσκει με ακρίβεια τον καρκίνο του πνεύμονα από εικόνες ιστού

AI μελέτη: Τι κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναστατική λύση για τη φροντίδα των χρόνιων ασθενειών

Απομακρυσμένη παρακολούθηση: Παρέχει συνεχή, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις, διευκολύνοντας την εξατομικευμένη φροντίδα και μειώνοντας το κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Νέος αισθητήρας θα μπορούσε να ανιχνεύσει το χαλασμένο κρέας

Αισθητήρας κρέας: Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη στην επιστήμη της ασφάλειας των τροφίμων, οι ερευνητές σχεδίασαν έναν νέο βιοαισθητήρα με βάση το γραφένιο που μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τη φρεσκάδα του κρέατος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του λόγου;

AI λόγος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη λογοθεραπεία, προσφέροντας καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της προσβασιμότητας της θεραπείας.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει το botox;

AI botox: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας, ιδιαίτερα στη χορήγηση και βελτιστοποίηση των θεραπειών Botox.

Γιατί ένας «AI health coach» δεν θα λύσει τα προβλήματα χρόνιων ασθενειών στον κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα, δύο μεγάλα ονόματα των βιομηχανιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ευεξίας ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη ενός «εξατομικευμένου, υπερ-εξατομικευμένου AI health coach που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για κινητά»

Αναπτύχθηκε επίδεσμoς που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης στον ιδρώτα

Επιστήμονες επίδεσμος: Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης (NTU Singapore) ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό φορετό αισθητήρα που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης μέσω του ιδρώτα

Εμφυτεύσιμη ασύρματη συσκευή LED υπόσχεται να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Συσκευή LED: Ο αναπληρωτής καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών Thomas O'Sullivan, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, εξήγησε ότι διαφορετικά χρώματα φωτός διεισδύουν στους ιστούς με διαφορετικό βάθος.

Close Icon