Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Υπνική Άπνοια Τεστ: Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή διάγνωση στο σπίτι

Υπνική Άπνοια Τεστ: Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή διάγνωση στο σπίτι

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Υπνική Άπνοια Τεστ: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού. Με επικεφαλής τον καθηγητή Franklin Bien του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών UNIST, η ομάδα ανέπτυξε ένα σύστημα που προσαρτάται στην κοιλιά για τη διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας αισθητήρες βασισμένους σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι ενσωματωμένοι στην εφαρμογή smartphone Soomirang. Αυτό το σύστημα αιχμής μπορεί να ανιχνεύσει αλλαγές σε μια ποικιλία βιοδεικτών μέσω ενός έξυπνου βιοαισθητήρα, δίνοντας διάγνωση άπνοιας ύπνου με εντυπωσιακό ποσοστό ακρίβειας που ξεπερνά το 91% σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους δοκιμών που εκτελούνται σε αναγνωρισμένες εγκαταστάσεις ύπνου.

Με την απλή προσάρτηση του αισθητήρα στην κοιλιά και την επακόλουθη ανάλυση των δεδομένων ύπνου μέσω μιας εφαρμογής smartphone, τα άτομα μπορούν πλέον να διαγνώσουν ανεξάρτητα την υπνική άπνοια, χάρη σε αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία που λειτουργεί απρόσκοπτα από την προσάρτηση αισθητήρα έως την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας έχει δημιουργήσει προκλήσεις λόγω της ταλαιπωρίας και του υψηλού κόστους που συνδέονται με τις συμβατικές μεθόδους δοκιμών. Οι ασθενείς έπρεπε προηγουμένως να υπομείνουν μια νύχτα σε καθορισμένο κέντρο ύπνου ή νοσοκομείο με πολλούς αισθητήρες συνδεδεμένους για την παρακολούθηση της κατάστασής τους, με αποτέλεσμα τόσο δυσφορία όσο και οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας στην Κορέα περιέπλεξαν περαιτέρω τα πράγματα περιορίζοντας τα άτομα σε μόνο ένα τεστ ύπνου ετησίως.

Ωστόσο, αυτό το νέο διαγνωστικό σύστημα προσφέρει μια πιο ακριβή και βολική προσέγγιση για τα άτομα να παρακολουθούν την υγεία του ύπνου τους, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες προόδου στον τομέα της ιατρικής του ύπνου μέσω της ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας χρησιμοποιώντας τεχνολογία έξυπνου βιοαισθητήρα. Με τη συμπαγή σχεδίαση και τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων που αντιμετωπίζουν διαταραχές ύπνου παρέχοντας άμεση και ακριβή διάγνωση και επιλογές θεραπείας. Μετά την επιτυχή ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας παρακολούθησης της υγείας του ύπνου, η ερευνητική ομάδα έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων (MFDS) σε επτά μήνες ρεκόρ, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί περίπου 18 μήνες για μια διαγνωστική βοηθητική ιατρική συσκευή. Αυτή η ταχεία έγκριση υπογραμμίζει την τεχνολογική αριστεία και τις δυνατότητες του συστήματος που αναγνωρίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο καθηγητής Bien, τονίζοντας τη σημασία της εμπορευματοποίησης στην επιστημονική έρευνα, είπε: “Η έρευνά μας στοχεύει να ενισχύσει την υγεία και την ευημερία των ατόμων μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας βιοαισθητήρα.

Η έγκριση από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εδραίωση της αξιοπιστίας της τεχνολογίας μας». Τόνισε περαιτέρω τη σημασία της εφαρμογής της επιστήμης και της τεχνολογίας σε πρακτικά πλαίσια για την συνειδητοποίηση της πραγματικής τους αξίας. Η SB Solutions Inc., μια startup τεχνολογίας που σχετίζεται με την UNIST και ιδρύθηκε από τον καθηγητή Bien, δραστηριοποιείται ενεργά στην εμπορευματοποίηση διαφόρων ιατρικών συσκευών μέσω συνεργατικής ανάπτυξης. Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

 

Παρέχεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Ulsan

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το χαμηλό οξυγόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου και η υπνική άπνοια συνδέονται με την επιληψία στους άνω των 60

"Μάθε για την Αποφρακτική Υπνική Άπνοια - Συμβουλέψου τον Πνευμονολόγο σου"

Μπορεί τα παιδιά να υποφέρουν από υπνική άπνοια;

Μπορεί η υπνική άπνοια να οδηγήσει σε προβλήματα μνήμης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αξιοποιεί την ΑΙ για την πρόβλεψη δολοφονικών κυμάτων με σημαντική ακρίβεια

ΑΙ κύματα: Το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ φέρεται να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βοηθήσει τους ναυτικούς να ανιχνεύουν εκ των προτέρων δολοφονικά αδίστακτα κύματα της θάλασσας, τα οποία συνεχίζουν να απειλούν τις ζωές ανθρώπων και πλοίων.

Νέα εφαρμογή ανιχνεύει καρδιακή ανεπάρκεια με ενσωματωμένους αισθητήρες στο smartphone σας

Καρδιακή ανεπάρκεια: Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Turku και το CardioSignal χρησιμοποιεί τους ενσωματωμένους αισθητήρες ενός smartphone για να αναλύσει την κίνηση της καρδιάς και να ανιχνεύσει πιθανή καρδιακή ανεπάρκεια

Η πρώιμη δοκιμή στην επεξεργασία γονιδίων CRISPR μπορεί να βελτιώσει την όραση σε τυφλά παιδιά

Γονίδια CRISPR: Ένα κλινικό πείραμα πρώιμου σταδίου που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την κληρονομική τύφλωση.

Mη επεμβατική διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή επιτρέπει τη χειραγώγηση αντικειμένων ελεγχόμενη από τη σκέψη

Brain-Computer: Μαζί με διάφορες άλλες εταιρείες στην τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), η Neuralink του Elon Musk και η Synchron που υποστηρίζεται από τον Bill Gates πρωτοστατούν στην ανάπτυξη τσιπ εγκεφάλου.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει τα επίπεδα άγχους χρησιμοποιώντας είδη εικόνων

ΑΙ εικόνες: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι ανέπτυξαν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί είδη εικόνας για να προβλέψει τα επίπεδα άγχους.

Υιοθέτηση της αναδυόμενης τεχνολογίας AI στην υγειονομική περίθαλψη

Αναδυόμενη τεχνολογία: Η υιοθέτηση των αναδυόμενων τεχνολογιών AI στην υγειονομική περίθαλψη προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη βελτίωση της διαγνωστικής διαδικασίας.

CrowdStrike: Ο πάροχος κυβερνοασφάλειας που ευθύνεται για την άνευ προηγουμένου κατάρρευση των Windows παγκοσμίως

«Καθώς τα τελικά σημεία των δικτύων έχουν καταρρεύσει εμφανίζοντας την μπλε οθόνη του θανάτου, δεν μπορούν να ενημερωθούν εξ αποστάσεως και αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με μη αυτόματο τρόπο. Αυτή θα είναι μια διαδικασία που θα πάρει μέρες. Η επιστροφή στο Διαδίκτυο είναι απίθανο να είναι εύκολη», κατέληξε ο Γκρόσμαν.

Close Icon