Τεχνολογία

Αποκατάσταση εγκεφαλικό: Τηλεαποκατάσταση για την κινητικότητα του κάτω μέρους του σώματος

Αποκατάσταση εγκεφαλικό: Τηλεαποκατάσταση για την κινητικότητα του κάτω μέρους του σώματος

Αποκατάσταση εγκεφαλικό: Ένα εγκεφαλικό συχνά οδηγεί σε προβλήματα κινητικότητας του κατώτερου σώματος, επηρεάζοντας την καθημερινή ζωή και την ψυχική ευεξία.

Ένα εγκεφαλικό συχνά οδηγεί σε προβλήματα κινητικότητας του κατώτερου σώματος, επηρεάζοντας την καθημερινή ζωή και την ψυχική ευεξία. Οι ερευνητές του UBC Okanagan διερευνούν καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση αυτού του κενού στην παροχή υπηρεσιών και τα αποτελέσματα ανάκτησης. Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, τα άτομα αντιμετωπίζουν συχνά τρομακτικές προκλήσεις, ιδίως όσον αφορά την αποκατάσταση της κινητικότητας και την ανάκτηση της ανεξαρτησίας στην καθημερινή τους ζωή. Ο αντίκτυπος εκτείνεται πέρα ​​από τους σωματικούς περιορισμούς, περιλαμβάνοντας την ψυχική ευεξία και τη συνολική ποιότητα ζωής. Αναγνωρίζοντας αυτή την πιεστική ανάγκη, οι ερευνητές στο UBC Okanagan ξεκίνησαν ένα πρωτοποριακό ταξίδι για να επαναπροσδιορίσουν την αποκατάσταση του εγκεφαλικού. Το πρωτοποριακό τους πρόγραμμα τηλεαποκατάστασης προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους επιζώντες από εγκεφαλικό, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά εμπόδια και φέρνοντας εξειδικευμένη φροντίδα απευθείας στα σπίτια. Εστιάζοντας στην κινητικότητα του κάτω μέρους του σώματος, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση συνδυάζει τεχνολογία αιχμής με εξατομικευμένη υποστήριξη, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα να πλοηγηθούν στο ταξίδι ανάκαμψης με νέα ανθεκτικότητα. Καθώς εμβαθύνουμε στο μετασχηματιστικό δυναμικό της τηλε-αποκατάστασης, ένας φωτεινότερος ορίζοντας αναδύεται για τους επιζώντες από εγκεφαλικό, προαναγγέλλοντας ένα μέλλον που ορίζεται από ελπίδα, πρόοδο και αποκατασταθείσα ζωτικότητα.

Προκλήσεις στην αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό

Η συντομευμένη νοσηλεία και η περιορισμένη πρόσβαση σε συνεχείς υπηρεσίες αποκατάστασης εγκεφαλικού αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για την αποκατάσταση των κάτω άκρων μετά το εγκεφαλικό. Οι ασθενείς αγωνίζονται με την ισορροπία, τη σταθερότητα και τον συντονισμό του βαδίσματος, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες.

Σκοπιμότητα Προγράμματος Τηλεαποκατάστασης

Ο Δρ. Brodie Sakakibara οδήγησε μια εθνική ομάδα για να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα ενός προγράμματος τηλε-αποκατάστασης για την αποκατάσταση των κάτω άκρων μετά το εγκεφαλικό. Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να παρέχει προσβάσιμη αποκατάσταση ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την κλινική τεχνογνωσία.

Σχεδιασμός και Αποτελέσματα Σπουδών

Περισσότεροι από 32 επιζήσαντες εγκεφαλικού συμμετείχαν σε οκτώ συνεδρίες τηλε-αποκατάστασης με εκπαιδευμένους φυσιοθεραπευτές μέσω τηλεδιάσκεψης. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε τυποποιημένες ασκήσεις και υποστηρίξεις αυτοδιαχείρισης για τη βελτίωση της κινητικότητας του κάτω μέρους του σώματος.

Βελτιώσεις στην κινητικότητα και τη δύναμη

Οι συμμετέχοντες έδειξαν βελτιώσεις στην κινητικότητα, τη δύναμη και την πρόοδο προς τους στόχους αποκατάστασης. Απέκτησαν επίσης δεξιότητες αυτοδιαχείρισης για να διατηρήσουν επιτεύγματα πέρα ​​από το πρόγραμμα.

Θεραπευτικά Οφέλη

Τα εικονικά προγράμματα αποκατάστασης όπως αυτό προσφέρουν αυξημένη προσβασιμότητα, ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Ωστόσο, τα θεραπευτικά οφέλη μπορεί να μην διατηρηθούν χωρίς συνέχιση της θεραπείας μετά το πρόγραμμα.

Ενσωμάτωση Δεξιοτήτων Αυτοδιαχείρισης

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό θα πρέπει να ενσωματώνουν δεξιότητες αυτοδιαχείρισης για να ενδυναμώσουν τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν την άσκηση και να διατηρήσουν τα οφέλη μετά το τέλος του προγράμματος.

Ενίσχυση του Συνεχούς Φροντίδας

Τα προγράμματα αυτοδιαχείρισης στοχεύουν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας βοηθώντας τα άτομα να προσαρμοστούν στις περιστάσεις τους, αποτρέποντας ή αντισταθμίζοντας τις δυσκολίες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Τα εικονικά προγράμματα αποκατάστασης, σε συνδυασμό με την αυτοδιαχείριση, μπορούν να βελτιώσουν τη συνέχεια της περίθαλψης και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής για τους επιζώντες από εγκεφαλικό που επανέρχονται στην κοινότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες κινδύνου γήρανσης του εγκεφάλου - Νέα μελέτη

Μελέτη αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ αυτών των λειτουργιών του εγκεφάλου

Εγκεφαλικό επεισόδιο και κατάθλιψη

Περισσότερη έκθεση σε τεχνητό, έντονο, νυχτερινό φως εξωτερικού χώρου συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρομποτικές ιατρικές παρεμβάσεις και πώς βοηθούν ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική τείνουν επίσης να βιώνουν λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ανοιχτές επεμβάσεις.

Τα smartphones παρέχουν βολικές τοξικολογικές δοκιμές

Η ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη διενέργεια τοξικο-επιδημιολογικών μελετών είναι ζωτικής σημασίας και ο εντοπισμός των ουσιών που καταναλώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να βοηθήσει τις ιατρικές ομάδες να διαχειριστούν πιθανή τοξίκωση.

Νέα μελέτη προωθεί την κατανόηση της αναγέννησης των πνευμόνων

Το νέο μοντέλο θα βοηθήσει τους ερευνητές πνευμονικών παθήσεων να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για την αναγέννηση των πνευμόνων, ειδικά μετά από μόλυνση ή έκθεση σε τοξίνες, καθώς και ασθένειες του κυψελιδικού επιθηλίου.

Γιατί οι ασθενείς φέρνουν τις δικές τους συσκευές σε κλινικές δοκιμές;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει την τελευταία δεκαετία και οι ασθενείς μπορούν να καταγράφουν, να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν πολλά δεδομένα σχετικά με την υγεία τους στις έξυπνες συσκευές τους.

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.