Τεχνολογία

AI: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

AI: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

AI: Αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει τον τομέα της διατροφής και της δημόσιας υγείας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northeastern ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης με την ονομασία FoodProX στο πλαίσιο του προγράμματος Foodome για την κατανόηση των δεσμών μεταξύ των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” και της ανθρώπινης υγείας. Ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί πληροφορίες για τη διατροφική επισήμανση από τη βάση δεδομένων τροφίμων και θρεπτικών συστατικών για διατροφικές μελέτες του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για να προβλέψει τον βαθμό επεξεργασίας στα τρόφιμα.

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη συμβάλλει στην επιστήμη της διατροφής;

Το FoodProX αποδίδει μια βαθμολογία μεταξύ μηδέν και 100 σε κάθε τρόφιμο, που αντιπροσωπεύει την πιθανότητα να εμπίπτει σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες του συστήματος ταξινόμησης τροφίμων NOVA. Το σύστημα αυτό, που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, κατηγοριοποιεί τα τρόφιμα από “μη επεξεργασμένα ή ελάχιστα επεξεργασμένα” έως εξαιρετικά επεξεργασμένα. Το FoodProX παρέχει έναν φακό υψηλότερης ανάλυσης για την εξέταση των επεξεργασμένων τροφίμων, γεφυρώνοντας τα κενά στη βάση δεδομένων θρεπτικών συστατικών και ταξινομώντας σύνθετες συνταγές και ανάμεικτα τρόφιμα.

Ο αλγόριθμος επιτρέπει στους ερευνητές να έχουν μια πιο οξεία κατανόηση του επιπέδου επεξεργασίας στο αμερικανικό σύστημα τροφίμων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων αυτών των τροφίμων στην υγεία. Παρέχει πληροφορίες για τις χημικές μεταβολές που γίνονται κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Εξετάζοντας τις διατροφικές πληροφορίες, οι ερευνητές μπορούν να συμπεράνουν το αποτύπωμα της επεξεργασίας των τροφίμων και να κατανοήσουν την έκταση των χημικών αλλαγών σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο.

Το έργο της ερευνητικής ομάδας είναι σημαντικό, καθώς προσφέρει μια συστηματική και αναπαραγώγιμη προσέγγιση για τη βαθμολόγηση των τροφίμων με βάση το βαθμό επεξεργασίας τους. Αντιμετωπίζει τους περιορισμούς του συστήματος NOVA παρέχοντας μια πιο λεπτομερή αξιολόγηση των επεξεργασμένων τροφίμων. Ο αλγόριθμος επιβεβαίωσε προηγούμενα ευρήματα ότι πάνω από το 73% του αμερικανικού συστήματος τροφίμων είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα. Επιπλέον, το FoodProX μπορεί να αξιολογήσει την ποιότητα της διατροφής ενός ατόμου και να προβλέψει τον αντίκτυπο της αντικατάστασης των επεξεργασμένων τροφίμων με λιγότερο επεξεργασμένες εναλλακτικές λύσεις.

Αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει τον τομέα της διατροφής και της δημόσιας υγείας, επιτρέποντας μελέτες μεγάλης κλίμακας και προσφέροντας εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις. Προωθεί μια προσέγγιση με βάση τα δεδομένα για την κατανόηση της επεξεργασίας τροφίμων και των επιπτώσεών της στην ανθρώπινη υγεία. Παρέχοντας μια αξιόπιστη και συστηματική μέθοδο για την αξιολόγηση των ιδιοτήτων των τροφίμων, το FoodProX συμβάλλει σε πιο αυστηρές επιστημονικές συζητήσεις και βελτιωμένη έρευνα στον τομέα της διατροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θέλετε να μάθετε πόσο επεξεργασμένο είναι το φαγητό σας;

Μπορεί η ρομποτική να βελτιώσει τον τρόπο περίθαλψης των ασθενών;

Flood Hub: Η εφαρμογή της Google για πρόβλεψη πλημμυρών και στην Ελλάδα

Πνευμονικός Όζος: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ανάπτυξη του τεχνολογικού δικτύου 5G και κατάσταση της υγείας των Κινέζων ηλικιωμένων ενηλίκων

Ελπίζουμε ότι η ταχεία διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως το τεχνολογικό δίκτυο 5G, θα διευκολύνει και θα κλιμακώσει τις καινοτομίες που μπορούν να δημιουργήσουν και να διαδώσουν την υγεία, επιτρέποντας στη δημόσια υγεία να εκπληρώσει το όραμά της, σύμφωνα με το οποίο όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή.