Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Οι 10 καλύτερες συμβουλές για την κουζίνα από τους ειδικούς

Feng Shui: Οι 10 καλύτερες συμβουλές για την κουζίνα από τους ειδικούς

Feng Shui: μια κουζίνα με καλό Feng Shui είναι ένας πιο ευχάριστος χώρος για να μαγειρέψετε, να κοινωνικοποιηθείτε και να συνδεθείτε με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας.

Το Φενγκ Σούι έχει σκοπό να φέρει ευτυχία, αφθονία και αρμονία στο σπίτι. Η τοποθέτηση της κουζίνας σας, καθώς και τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται παντού, παίζουν εξίσου ρόλο στη βελτιστοποίηση της ροής του «Qi» — ή της φυσικής ενέργειας που υπάρχει σε έναν χώρο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να σχετίζονται με το Φενγκ Σούι.  Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να φέρετε το Φενγκ Σούι σε μια κουζίνα. Όταν προσθέτετε απλές αρχές του Φενγκ Σούι στο χώρο, δημιουργείτε καλή ενέργεια που θα ενισχύσει την ευημερία σας. Επίσης, μια κουζίνα με καλό Feng Shui είναι ένας πιο ευχάριστος χώρος για να μαγειρέψετε, να κοινωνικοποιηθείτε και να συνδεθείτε με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας.

Ακολουθήστε τον κανόνα του τριγώνου της κουζίνας

Ένας καλός σχεδιασμός κουζίνας βασίζεται σε ένα παραδοσιακό μοντέλο τριγώνου — με τον νεροχύτη, το ψυγείο και την περιοχή να αποτελούν κάθε σημείο του τριγώνου. Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 με 2,5 μέτρων μεταξύ κάθε συσκευής, η οποία επιτρέπει τη μέγιστη άνεση και ελάχιστες επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Ένας ωραίος, ισορροπημένος χώρος μεταξύ του ψυγείου, του νεροχύτη και της σόμπας δημιουργεί έναν άνετο και παραγωγικό χώρο.

Δημιουργήστε ισορροπία

Έχετε κατά νου πώς λειτουργούν στην κουζίνα τους και στη συνέχεια οργανώστε και σχεδιάστε τον χώρο ανάλογα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να διασφαλίσετε ότι το περιβάλλον είναι ρευστό. Δώστε χώρο για παράθυρο δίπλα στο νεροχύτη, ώστε να δημιουργείται ροή από μέσα προς τα έξω
Παρέχετε έναν χώρο που έχει οριστεί ως χώρος προσγείωσης για είδη παντοπωλείου, ώστε η κουζίνα να είναι εύκολη στην πλοήγηση. Αγκαλιάστε το φυσικό φως.

Φέρτε τα πέντε στοιχεία feng shui

Τα πέντε στοιχεία είναι το ίδιο το θεμέλιο του Φενγκ Σούι. Το κλειδί για τη δημιουργία αρμονίας στην κουζίνα είναι πώς τακτοποιείτε τα στοιχεία. Για παράδειγμα, το νερό και η φωτιά δεν αναμειγνύονται – επομένως, αποφύγετε να τοποθετήσετε τον νεροχύτη δίπλα στη σόμπα. Επίσης, προσπαθήστε να έχετε ζωντανά φυτά ή έναν κήπο με βότανα, καθώς το “ζωντανό ξύλο” είναι πιο δυνατό. Αντιπροσωπεύστε τα στοιχεία σε μια κουζίνα ως εξής:

  • Νερό: ο νεροχύτης
  • Φωτιά: η κουζίνα
  • Ξύλο: ντουλάπια, πάγκοι ή ξύλινο τραπέζι
  • Μέταλλο: συσκευές, εξοπλισμός ή μεταλλικά σκαμπό μπαρ
  • Γη: πάγκοι από μάρμαρο ή γρανίτη, πλακάκια και δάπεδα

Τοποθετήστε την κουζίνα στο πίσω μέρος του σπιτιού

Δεν μπορούμε πάντα να αποφασίζουμε πού θα βρίσκεται κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα σε σχέση με τα άλλα, αλλά αν εργάζεστε με νέες κατασκευές ή κάνετε εκτεταμένες ανακαινίσεις, ιδανικά η κουζίνα θα είναι στο πίσω μέρος του σπιτιού. Η κουζίνα δεν πρέπει να βρίσκεται στο σημείο εισόδου του σπιτιού σας. Έχοντας την κουζίνα στο σημείο εισόδου σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν για φαγητό και στη συνέχεια να φύγουν αμέσως. Όταν η κουζίνα τοποθετείται στο πίσω μέρος του σπιτιού, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να περπατήσουν μέσα από το σπίτι σας και τους παρακινεί να μείνουν περισσότερο.

Τοποθετήστε προσεκτικά την κουζίνα

Μια κουζίνα βρίσκεται καλύτερα εκεί που μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους καθώς μαγειρεύετε. Ωστόσο, εάν σας αναγκάζει να έχετε την πλάτη σας στο δωμάτιο (κάτι που συμβαίνει συχνά), σκεφτείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη πάνω από την κουζίνα για να βλέπετε πίσω σας. Εάν η εμβέλειά σας είναι στραμμένη προς έναν τοίχο, μπορείτε να κρεμάσετε κάτι ανακλαστικό, όπως έναν καθρέφτη στην περιοχή του πίσω πιτσιλίσματος.

Δημιουργήστε μια ισορροπία μεταξύ Γιν και Γιανγκ

Το φως είναι ενέργεια Γιανγκ στο Φενγκ Σούι και το σκοτάδι είναι ενέργεια Γιν. Η ενέργεια Yang στην κουζίνα κρατά τον μάγειρα παρακινημένο, τον βοηθά να δει όλα τα συστατικά τους και να διαβάσει συνταγές. Προσπαθήστε να έχετε φωτισμό εργασίας κοντά στους χώρους εργασίας, καθώς και φωτισμό πάνω και απλά «υπέροχο» φωτισμό. Μικρά φωτιστικά και άλλους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς σε όλη την κουζίνα, κάτι που ανάβει και σβήνει εύκολα.

Μείνετε οργανωμένοι και χωρίς ακαταστασία

Καθαρίστε, ξεκαθαρίστε την ακαταστασία και οργανώστε τα πάντα. Ενώ μια τακτοποιημένη κουζίνα στην επιφάνεια είναι φανταστική, μια πλήρως οργανωμένη κουζίνα – ντουλάπι, ψυγείο, συρτάρια, ντουλάπια – είναι απαράμιλλη στη ζωντανή, ηχηρή ενέργειά της. Η κουζίνα θεωρείται ένα δωμάτιο ευημερίας, οπότε κάθε κομμάτι Η απορρόφηση και η οργάνωση που κάνετε είναι στην υπηρεσία της δημιουργίας περισσότερης ενέργειας ευεξίας και πλούτου στη ζωή σας.

Φωτισμός στρώσεων

Ο φωτισμός είναι σημαντικός για τη δημιουργία μιας κουζίνας Feng Shui. Ο φυσικός φωτισμός μπορεί να είναι αναζωογονητικός, μαζί με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού — που σημαίνει ότι περιλαμβάνει φωτισμό εργασίας, φωτισμό έμφασης και ατμοσφαιρικό/γενικό φωτισμό. Τα καλά φώτα πάνω και κάτω από το ντουλάπι σάς επιτρέπουν να βλέπετε πλήρως τι κάνετε, να ανεβάζετε τη διάθεσή σας και να κάνετε το μαγείρεμα πιο ευχάριστο. Δοκιμάστε ροοστάτες για φωτισμό πάνω από το κεφάλι, που είναι εύκολο να τα προσαρμόσετε με βάση την ώρα της ημέρας.

Βρείτε τη σωστή διακόσμηση

Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν διάσταση σε μια κουζίνα, ενσωματώνοντας παράλληλα τα στοιχεία του Φενγκ Σούι. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  • Πλούσια, φυλλώδη φυτά για την προώθηση του πλούτου
  • Πάγκοι από σκυρόδεμα ή μάρμαρο για να φέρουν στοιχεία γης
  • Γυαλιστερές μεταλλικές επιφάνειες ή λευκά, γκρι και χρυσά χρώματα για μεταλλικό στοιχείο
  • Χρυσά ή ασημένια φωτιστικά
  • Ακατέργαστα ξύλα, πάγκοι κρεοπωλείου ή το πράσινο χρώμα για ξύλινα στοιχεία

Επικεντρωθείτε σε στοιχεία ξύλου και γης

Υπάρχει ήδη μεγάλη ποσότητα νερού, φωτιάς και μεταλλικών στοιχείων στις κουζίνες, οπότε ο σχεδιασμός θα πρέπει να εστιάζει στις ενέργειες του ξύλου και της γης. Καλλιεργήστε βρώσιμα φυτά, είτε μικροπράσινα, βλαστάρια ή βότανα σε ένα περβάζι ή έναν μικρό υδροπονικό κήπο. Ενσωματώνστε κεραμικά σκεύη, όμορφα κρύσταλλα και γήινες αποχρώσεις (πράσινες, μπλε, μπεζ, αποχρώσεις τερακότα). Εάν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για μια βιβλιοθήκη βιβλίων μαγειρικής από την κουζίνα και αυτά τα βιβλία είναι μια μεγάλη δόση του στοιχείου ξύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προτάσεις του Φενγκ Σούι για να ζήσετε περισσότερο

Πώς να εφαρμόσετε το Φενγκ Σούι στη διατροφή σας

Feng Shui: 5 πράγματα που μπορεί να καταστρέφουν τον ύπνο σας

Πώς οι παστέλ τόνοι προωθούν το καλό Feng Shui στο μπάνιο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips για να φροντίσετε τα κατοικίδιά σας όσο το δυνατόν καλύτερα

Κατοικίδια: Να θυμάστε ότι η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να παρέχετε δια βίου φροντίδα και προσοχή προτού φέρετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας.