Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Τι σας κρατά πίσω

Αυτοφροντίδα: Τι σας κρατά πίσω

Αυτοφροντίδα: Βαδίζοντας το δρόμο της αυτοπροώθησης και των σταδίων αυτοβελτίωσης, ξεχνάμε ένα κομμάτι.

Εάν οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να είναι καλύτεροι και να βελτιώσουν οποιαδήποτε ή όλες τις πτυχές της ζωής τους, πρέπει πρώτα να θέλουν την αλλαγή μέσα τους και να δουν έναν πραγματικό λόγο για τον οποίο αυτό που σκέφτονταν ή έκαναν δεν προσθέτει πλέον τίποτα σημαντικό στη ζωή τους. Τίποτα δεν προωθεί περισσότερο την αλλαγή από την απόλυτη δέσμευση για αλλαγή βαθιά μέσα στην ανθρώπινη ουσία μας, και τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι η αλλαγή θα επιτευχθεί περισσότερο από έναν σταθερό λόγο για τον οποίο η αλλαγή είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει, πάλι εκ βαθέων.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς, το μάρκετινγκ και η διαφήμιση είναι μια παράδοση χιλιάδων ετών που εξαπατά τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι θέλουν κάτι που μπορεί να θέλουν, αλλά μπορεί να μη χρειάζονται ακριβώς, γιατί τελικά, ο σκοπός του μάρκετινγκ και της διαφήμιση είναι να σας πείσει. Δε χρειάζεται να πειστούμε να αναπνέουμε, να τρώμε, να πίνουμε, να κοιμόμαστε και να νιώθουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτές τις ενέργειες χωρίς προτροπή. Και αν θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αυτή η ιδέα πιθανότατα προήλθε από κάτι στο περιβάλλον μας που μπορεί να μην έχουμε παρατηρήσει.

Κάτι που φαινόταν πιο ελκυστικό από αυτό που σκεφτόμασταν ή κάνουμε. Η πρόκληση ανακύπτει όταν κάτι συνδέεται με κοινωνικές δομές όπως η αισθητή ομορφιά – επομένως αγωνιζόμαστε ετησίως να χάσουμε βάρος και να γίνουμε οπτικά κάτι που πιστεύουμε ότι είναι πιο επιθυμητό ή μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να αυξήσουμε την ανθρώπινη αξία μας – γι’ αυτό αναζητούμε μια διαφορετική καριέρα, ευκαιρία εργασίας, τοποθεσία κατοικίας, σχέση, όχημα ή ακόμα και σώμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις πρακτικές για να τα βγάζετε πέρα με ένα "δύστροπο νου"

Να είσαι αληθινή με εσένα

Το bestseller βιβλίο του Bill Bryson εξερευνά το θαύμα που είσαι εσύ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάθεστε λιγότερο και να κινείστε περισσότερο

Κίνηση: Η καθιστική συμπεριφορά σχετίζεται με μια σειρά κινδύνων για την υγεία, από αυξημένες πιθανότητες για χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο έως δυνητικά μικρότερη διάρκεια ζωής, λέει κάθε μελέτη.

Χρειάζεστε περισσότερο αντηλιακό όταν κάνει ζέστη έξω;

Αντηλιακό θερμοκρασία: Όταν κάνει ζέστη, γίνεται προφανές ότι χρειάζεστε αντηλιακό γιατί νιώθετε ζεστασιά και αισθάνεστε ότι ο ήλιος καίει πάνω στο δέρμα σας. Αλλά η θερμότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα με την υπεριώδη ακτινοβολία.

Συμβουλές για την αποφυγή τραυματισμών κατά την ποδηλασία

«Υπάρχουν απλά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε», λέει ο Δρ Κάκαρ. "Το να έχετε πιο χοντρές λαβές ώστε να μην πιέζεστε τόσο δυνατά μπορεί επίσης να βοηθήσει. Τα γάντια ποδηλάτου βοηθούν επίσης και μερικές φορές βάζουν τον καρπό σας σε καλύτερη θέση από το να ασκείτε πίεση στην παλάμη σας." Δεν μπορείτε πάντα να αποφύγετε ένα ατύχημα, αλλά μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας ασφαλέστερη φορώντας πάντα κράνος ποδηλάτου.

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Close Icon