Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Φροντίστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της περιόδου

Αυτοφροντίδα: Φροντίστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της περιόδου

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι απαραίτητη. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να μη πονάτε κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας.

Η αυτοφροντίδα κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι απαραίτητη. Το σώμα μας και ψυχική μας διάθεση δέχονται πολλές μεταβολές κι αυτό μας κουράζει. Αν, όμως, αποκτήσουμε μία πιο υγιεινή και δραστήρια ρουτίνα αυτοφροντίδας, θα περνάμε πιο εύκολα τις δύσκολες στιγμές εκείνων των ημερών. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να μη πονάτε κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας.

7 συμβουλές για την περίοδο

  • Άσκηση. Παραδόξως, δεδομένου ότι στη εμμηνορροϊκή φάση έχετε τα χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ! Το περπάτημα, το απαλό τρέξιμο ή άλλες δραστηριότητες είναι γνωστό ότι κάνουν τις κράμπες πιο υποφερτές.
  • Διατροφή. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διατροφή σας για να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το σώμα σας ενώ βρίσκεστε στην περίοδό σας. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο και σίδηρο (όπως η σοκολάτα, αρκεί να έχει υψηλό ποσοστό κακάο!) είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Επιπλέον, η αποφυγή τροφίμων που συμβάλλουν στη φλεγμονή, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η καφεΐνη, το κόκκινο κρέας ή το αλκοόλ, μπορεί επίσης να μειώσει μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις της εμμηνόρροιας
  • Θερμότητα. Η θερμότητα, ειδικά που εφαρμόζεται στην κοιλιά, κάνει θαύματα. Πολλές γυναίκες ορκίζονται ότι ένα ζεστό μπάνιο ή μια ζεστή σοκολάτα τους χαλαρώνουν.
  • Φάρμακα. Εάν χρειαστεί, υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα από ένα φαρμακείο που μπορούν να βοηθήσουν. Διαφορετικές μορφές παυσίπονων θα έχουν διαφορετική αποτελεσματικότητα για διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά η εύρεση των σωστών φαρμάκων, μπορεί να κάνει θαύματα.

  • Ενυδάτωση. Η ενυδάτωση είναι φυσικά σημαντική όλο το μήνα, όχι μόνο την εβδομάδα της εμμηνόρροιας. Αλλά στην περίοδό σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, για τη καταπολέμηση του φουσκώματος και στην αναπλήρωση υγρών.
  • Ύπνος. Ας το παραδεχτούμε. Μερικές φορές, όταν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιμηθείτε. Όπως και η ενυδάτωση, ο ύπνος είναι ένα άλλο πράγμα που είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορώ να κολυμπήσω όταν έχω περίοδο

Στρατηγικές για την ενίσχυση της εικόνας σώματος των εφήβων

Γιατί συμβαίνει να έχω καθυστέρηση ενώ δεν είμαι έγκυος;

Τι είναι η «ομίχλη του εγκεφάλου» που αναφέρουν πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.

Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Cozy cardio: Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσετε να αθλείστε

Cozy cardio: Η αντικατάσταση 30 λεπτών ημερησίως καθιστικής δραστηριότητας με σωματική δραστηριότητα ελαφριάς έντασης συσχετίστηκε με 11% μείωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία και 24% μείωση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας.