Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα πέντε οφέλη του πράσινου καφέ

Τα πέντε οφέλη του πράσινου καφέ

Αν και ορισμένοι μιλούν για αντενδείξεις του πράσινου καφέ, είναι γεγονός πως η κατανάλωσή του μπορεί να ωφελήσει με πολλαπλούς τρόπους τον οργανισμό. Αυτό όμως που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν τον καταναλώσετε είναι πως περιέχει καφεΐνη, οπότε δεν πρέπει να υπερβάλλετε, και πως δεν αποτελεί πανάκεια για να χάσετε βάρος. Πώς, όμως, μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό;

Έχει αντιγηραντική δράση

Ο πράσινος καφές είναι υψηλός σε αντιοξειδωτικά, τα οποία επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Οι κόκκοι του πράσινου καφέ βοηθούν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και σύμφωνα με έρευνες μπορούν να βελτιώσουν την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος, μειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση των ρυτίδων. Τέλος, τα λιπαρά οξέα που περιέχει θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα, προλαμβάνοντας δερματικές βλάβες όπως ο αποχρωματισμός της επιδερμίδας.

Ενισχύει τον μεταβολισμό

Το χλωρογενικό οξύ που υπάρχει στους κόκκους του πράσινου καφέ ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος παίζει κρίσιμο ρόλο για το αδυνάτισμα αλλά και για τη διατήρηση του βάρους. Το χλωρογενικό οξύ βοηθά τον οργανισμό να ελέγχει την απελευθέρωση της γλυκόζης από το ήπαρ στο αίμα, «αναγκάζοντας» τον να καίει τα αποθηκευμένα λιπώδη κύτταρα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην καύση του λίπους.

Προσφέρει επιπλέον ενέργεια

Ο πράσινος καφές περιέχει καφεΐνη η οποία δρα ως φυσικό διεγερτικό που αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, βοηθά τον μεταβολισμό να είναι υψηλός και ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία δρα ως νευροδιαβιβαστής και είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των κέντρων του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση, τη διάθεση για δράση και ενεργοποίηση και τη συγκέντρωση.


Ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού

Ο πράσινος καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί φυσικά και να απαλλαγεί από τοξίνες και βλαβερές ουσίες. Η αποτοξίνωση βοηθά στην καλή λειτουργία των οργάνων, στην ενίσχυση του μεταβολισμού, αλλά και συνολικά στην υγεία μας, προλαμβάνοντας παράλληλα παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, η αρθρίτιδα ή και από τις καρδιακές παθήσεις.

Μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης

Η κακή χοληστερόλη είναι η κύρια αιτία για τις καρδιαγγειακές διαταραχές και άλλες καρδιακές παθήσεις που μπορεί να είναι μοιραίες για τον άνθρωπο. Η τακτική όμως κατανάλωση πράσινου καφέ, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης αλλά και της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι απαντήσεις δίνει η καλλιέργεια κολπικού υγρού

Τα νευρικά κύτταρα εξελίσσονται πέραν της παιδικής ηλικίας 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί ένα βίντεο να αλλάξει τη νοοτροπία ενός εφήβου;

Ενώ το βίντεο δεν μείωσε σημαντικά τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης, φάνηκε να αλλάζει τον τρόπο που οι συμμετέχοντες σκέφτονταν την προσωπικότητά τους, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μιας νοοτροπίας ανάπτυξης.

Ένα πραγματικό υπερόπλο για τους μύες

Βερίκοκο: Είτε θέλετε να αυξήσετε τη δύναμή σας, να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας ή απλώς να ενισχύσετε τη διατροφή σας με ένα υγιεινό και αποτελεσματικό ρόφημα, τα βερίκοκα αξίζουν μια θέση στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Πώς επηρεάζει η αυτοκριτική το σεξ

Όταν κάποιος ασκεί υπερβολική ή αρνητική αυτοκριτική, αυτό μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα απόλαυσης του σεξ. Αντίθετα, η θετική αυτοκριτική, η αυτοαποδοχή και η αυτοενίσχυση μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλική εμπειρία και την ίδια την σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

Πώς επηρεάζουν τα μπαχαρικά το βάρος;

Μπαχαρικά: Επιλέγοντας προσεκτικά μπαχαρικά και συνδυάζοντάς τα με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούμε να αποκομίσουμε τα οφέλη τους χωρίς ανεπιθύμητες συνέπειες στο βάρος μας.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υψηλότερος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

Τα ζαχαρούχα ποτά παραμένουν η κύρια διαιτητική πηγή προστιθέμενων σακχάρων σε πολλούς πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον κίνδυνο διαβήτη.

Close Icon