ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Συνταγογράφηση φαρμάκων : Οι αυξήσεις δυσχεραίνουν τους καταναλωτές

Συνταγογράφηση φαρμάκων : Οι αυξήσεις δυσχεραίνουν τους καταναλωτές

Συνταγογράφηση φαρμάκων : Ίσως ο μεγαλύτερος συντελεστής στην αύξηση του κόστους εκτός τσέπης είναι ότι οι κατασκευαστές ναρκωτικών δεν είναι ρυθμισμένοι - μπορούν να ορίσουν οποιαδήποτε τιμή που θεωρούν κατάλληλη για ένα δεδομένο φάρμακο, ακόμη και αν ξεπεράσουν τον πληθωρισμό.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεχίζουν να λαμβάνουν τις εκπτώσεις, δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να υπολογίζουν το κόστος των ασθενών ή να χρεώνουν τους ασθενείς ένα ποσοστό της τιμής καταλόγου. Τι γίνεται με τα γενικά; Οι γενικές εκδόσεις των φαρμάκων μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές μια επιλογή όταν οι τιμές επωνυμίας ονόματος είναι πολύ υψηλές.

Ένα διαδικτυακό φαρμακείο που πωλεί γενόσημα φάρμακα, δήλωσε ότι η επώνυμη έκδοση ενός δεδομένου φαρμάκου είναι γενικά πολύ πιο ακριβή από τη γενική έκδοση.

Σύγκριση τιμής επώνυμου με γενικής έκδοσης φαρμάκου

  •  Τα φάρμακα τυπικής χοληστερόλης που αγόρασα το κατάστημά μου  πωλούνται σε ασθενείς μέσω της ασφάλισης τους . Σε αμέτρητες περιπτώσεις, τα φάρμακα , ακόμη και τα γενικά φάρμακα , ήταν φθηνότερα χωρίς ασφάλιση. Αλλά όσο ένα δεδομένο φαρμακείο λειτουργεί μέσα στο σύστημα, προσβλέπουν στις ασφαλιστικές εταιρείες, τους διαχειριστές παροχών φαρμακείων και άλλους μεσάζοντες που σημειώνουν την τιμή σε κάθε στροφή.

 Επικέντρωση στον καταναλωτή
  • Είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες να επικεντρώνονται στους καταναλωτές όταν δημιουργούν νέους νόμους και οδηγίες.
  • Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με τις τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τον περιορισμό του υψηλού κόστους τους . Τελικά, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καθώς σκεφτόμαστε τις πολιτικές, πρέπει να διατηρούμε τους ασθενείς στο επίκεντρο αυτών των πολιτικών. Το ποσό που χρεώνουν τα ασφαλιστικά προγράμματα για τους ασθενείς για τα φάρμακα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο κατά πόσον οι ασθενείς είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά τα φάρμακα, και συνεπώς κατά πόσον παίρνουν τα φάρμακα και εάν λειτουργούν.
  • Έχουμε πολλά υπέροχα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με μια σειρά προβλημάτων, αλλά αν δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά για αυτούς. Το κλειδί λοιπόν είναι να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξεχάσουμε το κόστος εκτός τσέπης καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την πολιτική για τα ναρκωτικά.

Ακολουθεί βίντεο για την συνταγογράφηση φαρμάκων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στο τραπέζι συζητήσεις για προνόμια σε εμβολιασμένους - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Αναστολές Απριλίου : Τότε θα γίνουν οι πληρωμές

Αθηνά Οικονομάκου : Το πρώτο μπάνιο στην θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κίνδυνοι για το αναπνευστικό από την ηφαιστειακή αιθαλομίχλη στην Τόνγκα

Τόνγκα ηφαίστειο: Λίγες ημέρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα λόγω της έντονης ηφαιστειακής αιθαλομίχλης.

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

Κορωνοϊός παιδιά: Στη νέα μελέτη, τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να είχαν σοβαρή επιπλοκή συγκριτικά με τα παιδιά που δεν είχαν χρόνια προβλήματα υγείας. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις περιελάμβαναν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές και νευρολογικές παθήσεις, μεταξύ άλλων.

Τα νευροφυσιολογικά οφέλη της κολύμβησης

Κολύμπι: Το τακτικό κολύμπι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία, την ανοσολογική απόκριση και τη διάθεση. Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης από το στρες και στη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων στον εγκέφαλο. 

Οι στάσεις μας απέναντι στη γήρανση, μπορεί να επηρεάσουν το πώς μεγαλώνουμε

Γήρανση: Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σώμα και το μυαλό τους θα τους προδώσει με την πάροδο των χρόνων μπορεί να δημιουργούν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη.

Γιατί εάν αναμένετε παρενέργειες από το εμβόλιο Covid μπορεί και να έχετε

Κορωνοϊός Εμβόλιο «Nocebo»: Πριν κάνουν την πρώτη τους δόση εμβολίου για τον COVID, πολλοί Αμερικανοί ήταν νευρικοί σχετικά με το πώς θα αντιδρούσει ο οργανισμός τους στο εμβόλιο, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι οι φόβοι για παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.