Παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας : Νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Υπουργείο Υγείας : Νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Νέα ειδική Τριμελής Επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας  με σκοπό την  παρακολούθηση και παραλαβή για διαγωνισμούς  που αφορούν την Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, για έκτακτες καταστάσεις αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Αναλυτικότερα , πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε η κ. Μάντη Παναγιώτα, ΠΕ Κοινωνιολόγων.Ως μέλη ορίστηκαν : Η κ.  Ψωμιάδη Μαρία-Ελισάβετ, ΠΕ Διοικητικού, (Μέλος) και ο κ. Συρταριώτης Αλέξανδρος, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, (Μέλος). Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής θα εκτελεί η υπάλληλος Ρηγάτου Βασιλική, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

 

 

Έργο της επιτροπής

Έργο της εν λόγω Επιτροπής είναι η τμηματική ή οριστική ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των συμβατικών ειδών και υπηρεσιών, και η παρακολούθηση και η επιβεβαίωση της εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων, βάσει των όρων των διακηρύξεων. Επίσης γνωμοδοτούν για κάθε θέμα που ανακύπτει μετά την υπογραφή των συμβάσεων π.χ. τροποποιήσεις αυτών κ.λ.π. στα πλαίσια των έκτακτων καταστάσεων αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 και σχετίζονται με τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας.

Συνεδριάσεις 

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα πραγματοποιούνται εντός των ωρών εργασίας. Με ευθύνη της Γραμματέως της Επιτροπής σε κάθε συνεδρίαση θα συντάσσεται σχετικό πρακτικό με γνωμοδότηση επαρκώς αιτιολογημένη, θα υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα Μέλη και θα υποβάλλεται στο Αυτοτελές Τμήμα Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, σε τρία (3) πρωτότυπα αντίτυπα, με σχετικό διαβιβαστικό μέσω πρωτοκόλλου. Η Επιτροπή κατά τις συνεδριάσεις της μπορεί να απευθύνεται για παροχή διευκρινίσεων στον εκάστοτε εισηγητή – χειριστή του συγκεκριμένου διαγωνισμού στο Αυτοτελές Τμήμα Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπουργείο Υγείας : 125.000,00 € για δράσεις αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της COVID 19

Eκατόν είκοσι πέντε χιλιάδας ευρώ ( 125.000,00 €) θα δαπανήσει το Υπουργείο Υγείας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης για τον συντονισμό, υλοποίηση και παρακολούθηση εφαρμογής δράσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από την COVID-19.

Υπουργός Υγείας: Επέκταση της σύμβασης για νομική υποστήριξη της δομής ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας αποφάσισε  την χρονική  επέκτασης της σύμβασης του έργου «Υπηρεσίες συμβούλου νομικής υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας».

Ιδού η ομάδα συντονισμού διαχείρισης ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία

Στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία , προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κωστιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντωνΜερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.

Κολχικίνη: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης ;

Θετική η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19 , μετά τα θεαματικά αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης η οποία υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης, όμως οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι .