Παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας : Νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Υπουργείο Υγείας : Νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Νέα ειδική Τριμελής Επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας  με σκοπό την  παρακολούθηση και παραλαβή για διαγωνισμούς  που αφορούν την Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, για έκτακτες καταστάσεις αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Αναλυτικότερα , πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε η κ. Μάντη Παναγιώτα, ΠΕ Κοινωνιολόγων.Ως μέλη ορίστηκαν : Η κ.  Ψωμιάδη Μαρία-Ελισάβετ, ΠΕ Διοικητικού, (Μέλος) και ο κ. Συρταριώτης Αλέξανδρος, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, (Μέλος). Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής θα εκτελεί η υπάλληλος Ρηγάτου Βασιλική, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

 

 

Έργο της επιτροπής

Έργο της εν λόγω Επιτροπής είναι η τμηματική ή οριστική ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των συμβατικών ειδών και υπηρεσιών, και η παρακολούθηση και η επιβεβαίωση της εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων, βάσει των όρων των διακηρύξεων. Επίσης γνωμοδοτούν για κάθε θέμα που ανακύπτει μετά την υπογραφή των συμβάσεων π.χ. τροποποιήσεις αυτών κ.λ.π. στα πλαίσια των έκτακτων καταστάσεων αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 και σχετίζονται με τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας.

Συνεδριάσεις 

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα πραγματοποιούνται εντός των ωρών εργασίας. Με ευθύνη της Γραμματέως της Επιτροπής σε κάθε συνεδρίαση θα συντάσσεται σχετικό πρακτικό με γνωμοδότηση επαρκώς αιτιολογημένη, θα υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα Μέλη και θα υποβάλλεται στο Αυτοτελές Τμήμα Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, σε τρία (3) πρωτότυπα αντίτυπα, με σχετικό διαβιβαστικό μέσω πρωτοκόλλου. Η Επιτροπή κατά τις συνεδριάσεις της μπορεί να απευθύνεται για παροχή διευκρινίσεων στον εκάστοτε εισηγητή – χειριστή του συγκεκριμένου διαγωνισμού στο Αυτοτελές Τμήμα Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία: Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr  από το υπουργείο Υγείας οι  δαπάνες των  νοσοκομείων  του 2020 ξεπέρασαν τα 2,4 δις ευρώ σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται  υπερωρίες και εφημερίες. Οι δαπάνες προέρχονται από το BI του υπουργείου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν το θεωρούσε κάνεις αξιόπιστο αφού οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και των ΥΠΕ καταχωρούσαν ότι […]

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Έκπληξή αποτέλεσε η  κ. Μίνα Γκάγκα η οποία ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθώς δεν ήταν στις προβλέψεις των ‘’ στοιχημάτων ‘’ πριν ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.