N
Pin It

Γάλα καρύδας, λάδι καρύδας, τώρα και νερό καρύδας. Πρόκειται για ένα θαυματουργό εξωτικό νερό με δεκάδες οφέλη για τον οργανισμό μας. Το νερό καρύδας είναι το άχρωμο και διαφανές ή ημιδιαφανές υγρό με τη γλυκιά γεύση, που βρίσκεται στο εσωτερικό του άγουρου καρπού (έξι και εννέα μηνών). Σταδιακά, καθώς η καρύδα ωριμάζει, το νερό αυτό μετατρέπεται στη λευκή σάρκα της, από την οποία φτιάχνεται το γάλα της.


Πριν ωριμάσει λοιπόν, παίρνουμε το νερό καρύδας που αποτελείτε κυρίως από νερό (σε ποσοστό 95%), αλλά περιέχει επίσης υδατάνθρακες, σάκχαρα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, όπως θιαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), παντοθενικό οξύ (Β5), Β6, φολικό οξύ (Β9), C, χολίνη, και μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο).


Τι κάνει το νερό καρύδας…




  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος ενισχύοντας την αποβολή τοξίνων.

  • Χρησιμοποιείται ως τονωτικό της πέψης, ιδανικό για την πρόληψη και τη θεραπεία διαταραχών όπως της γαστρεντερίτιδας (γρίπη στομάχου), της δυσεντερίας, της δυσκοιλιότητας και των εντερικών παρασίτων.

  • Ενυδατώνει πολύ αποτελεσματικά αναπληρώνοντας την υδατική ισορροπία του σώματος μετά από άθληση ή σε περιπτώσεις αφυδάτωσης.

  • Είναι απόλυτα συμβατό και έχει την ίδια ηλεκτρολυτική ισορροπία με το ανθρώπινο αίμα.

  • Είναι πλούσιο σε κάλλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χλώριο και νάτριο (όλους τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες).

  • Είναι πολύ πλούσιο σε αμινοξέα.

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.

  • Η υψηλή του περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ μέσης αλύσου, κάνει αυτό το ποτό μια πανίσχυρη, αντιμυκητιακή, αντιιική και αντιβακτηριακή θεραπεία που βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη των λοιμώξεων.

  • Περιέχει κινετίνη, ουσία με τεκμηριωμένη αντιγηραντική δράση. Η κινετίνη που χρησιμοποιείται σε καλλυντικά είναι η ουσία που διατηρεί την καρύδα πράσινη και φρέσκια για περίπου 12 μήνες.

  • Είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο για όσους παρουσιάζουν αλλεργίες στη λακτόζη και τις πρωτεΐνες γάλακτος (με το νερό καρύδας μπορεί κανείς να φτιάξει και κεφίρ καρύδας).

Pin It