Δυσκοιλιότητα

Σπαστική κολίτιδα: 5 τρόποι ανακούφισης

Σπαστική κολίτιδα: 5 τρόποι ανακούφισης

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, κοινώς σπαστική κολίτιδα και 5 φυσικοί τρόποι ανακούφισης.

Αν διπλώθηκες στα δύο από τους πόνους στην κοιλιά ή χρειάστηκε να κάνεις ένα διάλλειμα από τη δουλειά επειδή δεν έχεις σταματήσει να πονάς, ανήκεις μάλλον στους περίπου 45 εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από το σύνδρομο της σπαστικής κολίτιδας με συμπτώματα το κοιλιακό άλγος, το φούσκωμα, τις συχνές κενώσεις ή τη δυσκοιλιότητα. Παρόλο που οι ακριβείς αιτίες για τη σπαστική κολίτιδα είναι άγνωστες, οι ειδικοί ξέρουν πως δεν προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα, δεν παύει όμως να σε ταλαιπωρεί. Συλλέξαμε λοιπόν 5 συμβουλές οι οποίες θα σε ανακουφίσουν με φυσικό τρόπο.

Έλαιο Μέντας

Έρευνα έχει δείξει πως άνθρωποι που κατανάλωσαν έλαιο μέντας σε μορφή κάψουλας είχαν θετικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο έλαιο, φαίνεται πως βοηθάει στα συμπτώματα του κοιλιακού άλγους, στις κράμπες και το φούσκωμα. Επίσης, το ρόφημα μέντας είναι εξίσου βοηθητικό όσον αφορά τα οξεία επεισόδια απελευθέρωσης αερίων και διαστολής των εντέρων που δημιουργεί η σπαστική κολίτιδα.

Μείωση του άγχους

Ακόμα και αν δεν έχει αποδειχθεί πως το άγχος είναι υπαίτιο για τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας, είναι σίγουρο πως πολλές φορές τα πυροδοτεί και τα επιδεινώνει. Έρευνες έχουν δείξει πως οι δραστηριότητες που μειώνουν το άγχος όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα, μπορεί να ανακουφίσουν από σπαστική κολίτιδα.

Φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες εξακολουθούν να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο σώμα σας. Για τα άτομα με συχνή δυσκοιλιότητα, οι φυτικές ίνες θα πρέπει να προστίθενται στα υγρά όπως το νερό και το τσάι. Οι φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της όψης των κοπράνων, τη μείωση των φουσκωμάτων και τις κράμπες στους πάσχοντες από σπαστική κολίτιδα.

Προβιοτικά

Η σπαστική κολίτιδα είναι ακόμη ένας καλός λόγος για να εντάξετε τα προβιοτικά στη διατροφή σας. Οι οργανισμοί αυτοί μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγιούς εντερικής χλωρίδας και έχουν φανεί σε μελέτες η προσφορά τους στη μείωση των συμπτωμάτων και τη συχνότητα του κοιλιακού πόνου που σχετίζεται με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Μερικοί ασθενείς ανέφεραν επίσης μείωση της διάρροιας μετά τη συνεπή χρήση των προβιοτικών.

Υποκατάστατα ζάχαρης

Αποφύγετε τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως η μαννιτόλη και η ξυλιτόλη μπορεί να επιδεινώσουν σοβαρά την παραγωγή αερίων αλλά και το φούσκωμα. Αυτά βρίσκονται συχνά στα σνακ και τα γλυκά με την ένδειξη “χωρίς ζάχαρη”. Αποφύγετε τα όποτε είναι δυνατόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Πως θα αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δυσγευσία – 8 πιθανές αιτίες

Η μεταλλική γεύση στο στόμα ή δυσγευσία, όπως ονομάζεται επιστημονικά, μπορεί να αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία μας. Έχετε ξυπνήσει το πρωί, έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας, αλλά μια δυσάρεστη μεταλλική γεύση είναι έντονη στο στόμα σας. Για να κάνουμε το συναίσθημα πιο ξεκάθαρο, είναι λες και έχετε βάλει κέρματα μέσα στο στόμα […]

Αντιμετωπίστε άμεσα και με φυσικό τρόπο την σπαστική κολίτιδα

  Ενοχλήσεις και πόνος στην κοιλιά, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή, όπως λέγεται αλλιώς, τοσύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πρόκειται, για μια καλοήθη λειτουργική διαταραχή του εντέρου, η οποία ταλαιπωρεί περίπου το 20% των ενηλίκων παγκοσμίως και εμφανίζεται 3 φορές συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες. Η σπαστική κολίτιδα […]

Σπιτικά γιατροσόφια κατά της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό γαστρεντερικό πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπάρχουν όμως κάποια  γιατροσόφια που μπορούν να απαλύνουν τα συμπτώματά της. Χαρακτηρίζεται από τη μικρή συχνότητα κενώσεων –λιγότερες από τρεις την εβδομάδα– ή τη δυσκολία κατά τις κενώσεις. Αν και δεν είναι επικίνδυνη, συνοδεύεται συχνά από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως ο πόνος στην περιοχή […]

Δυσκοιλιότητα και ευερέθιστο έντερο: Πώς συνδέονται;

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο πολλές φορές, δύναται να προκληθεί από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Tι ακριβώς είναι το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου», πώς εκδηλώνεται και ποιες θεραπείες συνιστούν οι ειδικοί; Yπάρχουν εναλλακτικές λύσεις; Ποιες τροφές θεωρούνται «ύποπτες»; Eνημερωθείτε για μια ασθένεια που αφορά σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες! Σχεδόν όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει […]

Δυσκοιλιότητα: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας όταν πάσχουμε από δυσκολοιότητα.  Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ιατρικώς ως λιγότερες από τρεις κενώσεις του εντέρου την εβδομάδα και η σοβαρή δυσκοιλιότητα ως λιγότερες από μία κένωση την εβδομάδα. Μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν: -Κοιλιακή δυσφορία -Συχνές κινήσεις του εντέρου -Δυσκολία κατά την κένωση του εντέρου […]

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το άγχος σας έχει καταβάλλει

  Η καθημερινή πίεση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων δημιουργεί ένα διαρκές άγχος που μας κάνει πολλές φορές να βγαίνουμε εκτός ορίων. Πως θα καταλάβετε ότι η κούρασή σας δεν είναι μόνο σωματική αλλά έχετε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες; Τα παρακάτω σημάδια είναι τα πιο συχνά. 1. Είστε μονίμως […]

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα εργαστηριακά έντερα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν στο εργαστήριο ιστούς ανθρωπίνου εντέρου με λειτουργικά νεύρα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα. Το εργαστηριακό μίνι-έντερο, ένας από τους πιο πολύπλοκους ιστούς που έχουν δημιουργηθεί ποτέ εργαστηριακά, είναι σχεδόν όμοιο με το πραγματικό έντερο. Πρόκειται για ένα ακόμη επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργεί […]

Γάλα αμυγδάλου: ο άγνωστος υγιεινός μας σύμμαχος

Το γάλα αμυγδάλου, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένα κρεμώδες ρόφημα με υπέροχη μοναδική γεύση, το οποίο καταναλώνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και κάποιο γλυκαντικό. Ωστόσο, φαίνεται να είναι γνωστό σε όσους αποφεύγουν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω αλλεργίας στην καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδας) ή εξαιτίας δυσανεξίας στη λακτόζη […]