ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σημάδια που μαρτυρούν ότι εμφανίζουμε αλλεργική αντίδραση

Σημάδια που μαρτυρούν ότι εμφανίζουμε αλλεργική αντίδραση

Οι αλλεργικές αντιδράσεις συμβαίνουν όταν ο οργανισμός μας προσπαθεί να προστατευθεί ενάντια σε πράγματα που θεωρεί επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία πραγμάτων στα οποία μπορείτε να είστε αλλεργικοί. Μπορεί ορισμένες φορές να είναι δύσκολο να αντιληφθούμε αν εμφανίζουμε ή όχι κάποια αντίδραση σε κάτι. Τα παρακάτω συμπτώματα μπορεί να βοηθήσουν.

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι εμφανίζουμε αλλεργική αντίδραση

Ερυθρότητα

Η ερυθρότητα προκαλεί φαγούρα και ορισμένες φορές εμφανίζονται και εξανθήματα στην επιδερμίδα. Είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης ισταμίνης που προέρχεται από τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

Δάκρυα και φαγούρα στα μάτια

Αν τα μάτια σας «τρέχουν» και σας προκαλούν φαγούρα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αλλεργιών. Πολλές φορές, η γύρη, το τρίχωμα των κατοικίδιων, και η σκόνη μπαίνουν στα μάτια μας και μας ενοχλούν.

Φτέρνισμα

Μια αλλεργία στη γύρη, γνωστή ως αλλεργική ρινίτιδα, μπορεί να προκαλεί φτέρνισμα. Όταν εισπνέουμε γύρη, το σώμα μας εσφαλμένα θεωρεί ότι είναι μικρόβια και απελευθερώνει ισταμίνη. Η πρώτη απόκριση του οργανισμού είναι να απομακρύνει τους ξένους εισβολείς με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή.

Αναφυλαξία

Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που προκαλεί σοκ στον οργανισμό μας. Τα συμπτώματά του περιλαμβάνουν απώλεια αισθήσεων ή επίγνωσης, έντονη δύσπνοια, αδύναμος σφυγμός, ταχυπαλμία και ναυτία.

Πρήξιμο

Αν εμφανίζετε πρήξιμο, μπορεί να έχετε αντίδραση σε κάτι στο οποίο έχετε εκτεθεί. Για παράδειγμα, αν έχετε έντονο πρήξιμο επειδή σας τσίμπησε κάτι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα ενός συγκεκριμένου εντόμου.

Βήχας

Ο βήχας είναι άλλο ένα σημάδι που εμφανίζεται σε ορισμένα είδη αλλεργίας. Όπως το φτέρνισμα, έτσι και ο βήχας είναι ο τρόπος του οργανισμού να απομακρύνει τους εισβολείς ώστε να μην αρρωστήσουμε.

Συμφόρηση

Η συμφόρηση εμφανίζεται όταν η ρινική οδός παράγει πυκνή βλέννα σε μεγαλύτερες ποσότητες. Είναι μια άλλη απόπειρα να παγιδεύσει μικρόβια και ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας.

Δύσπνοια

Αν βιώνουμε δύσπνοια, η αντίδραση μπορεί να είναι η αιτία. Αυτό είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα το οποίο δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Φαγούρα στη γλώσσα, στόμα και λαιμό

Αν νιώθετε φαγούρα ή γαργαλητό στη γλώσσα, στο σώμα και στο λαιμό, μπορεί να νιώθετε μια αντίδραση. Αυτός ο τύπος αντίδρασης είναι συνηθισμένος για τροφικές αλλεργίες.

Πόνος

Ο πόνος είναι ένας από τις πιο εμφανείς δείκτες ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν νιώθετε πόνο αφού έχετε εκτεθεί σε κάτι, η αντίδραση θα μπορούσε να είναι η διάγνωση.

Φούσκωμα

Φούσκωμα εμφανίζεται στο στομάχι λόγω πολλών αερίων, αλλά και λόγω της κίνησης των μυών στο πεπτικό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι έγινε με τα προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιθυμούν την κάλυψη γηροκομείων και νοσοκομείων

ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τη σύστασή τους για καθολική κάλυψη για οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία, εκτός εάν αυτά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα μετάδοσης του COVID-19.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση φακών επαφής;

Όραση: Αν και η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων φακών επαφής είναι γενικά ασφαλής, μπορεί να συσχετιστεί με μεγαλύτερο κίνδυνο σπάνιας μόλυνσης των ματιών, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Δημιουργήστε τηγανητό ρύζι σε 10 λεπτά!

Ασιατική συνταγή: Αν ψάχνετε να βρείτε μία θρεπτική και συνάμα εύκολη συνταγή, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο και γρήγορο τηγανητό ρύζι.

Πώς τα μπάνια σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα αυξάνουν σημαντικά την ευαισθησία στην ινσουλίνη

Κάποιες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου βελτιώθηκαν σε κολυμβητές που έχουν προσαρμοστεί στο κρύο, ενώ άλλες έχουν βρει ότι ασκείται υπερβολική πίεση στην καρδιά.