Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλικός εθισμός: Συμβουλές για να τον καταλάβεις

Σεξουαλικός εθισμός: Συμβουλές για να τον καταλάβεις

Σεξουαλικώς εθισμός: Ο σεξουαλικός εθισμός είναι μία πολύ σημαντική διαταραχή του ανθρώπου και γι αυτό σου παραθέτουμε τα βήματα που θα την αναγνωρίσεις.

Σεξουαλικό εθισμό έχουμε όταν διακατεχόμαστε από μία διαταραχή η οποία μας κάνει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το σεξ ή οτιδήποτε σχετίζετε με αυτό.

Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσε άνετα να εννοηθεί και ως σεξουαλική διαταραχή απλά θεωρείτε πολύ βαρύ ως χαρακτηρισμός και γι αυτόν τον λόγο περνιέται έως μία ψυχική νόσος. Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τα συμπτώματα που έχει ένα άτομο με αυτή την νόσο για να μπορείτε να το καταλάβετε.

Συμπτώματα σεξουαλικής διαταραχής

 Πόσο συχνά σκέφτεστε το σεξ;

  • Αν ανήκεις στα υπερσεξουαλικά διαταραγμένα άτομα τότε πραγματικά το μόνο που θα σκέφτεσαι όλη μέρα είναι το σεξ και ότι σχετίζεται με αυτό και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο θα αφιερώνεις και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι σου μέσα στην μέρα το οποίο θα γυρίζει γύρω από αυτό. Επίσης θα προσπαθείς να πληροφορηθείς και να διαβάσεις με αποτέλεσμα να ωθήσε:
  1. Στο συστηματικό σεξ που δεν ξέρεις τίποτα για τον άλλον, λέγεται και one night stand
  2. Θα έχεις πολλές σεξουαλικές σχέσεις
  3. Θα ωθήσε στον αυνανισμό
  4. Θα κάνεις πολύ τηλεφωνικό σεξ.

Όταν νιώθετε αρνητικά λόγω στέρησης

  • Και όμως οι εθισμένοι σεξουαλικά άνθρωποι δεν διαφέρουν καθόλου από τους εθισμένους στο αλκοόλ η τις ναρκωτικές ουσίες και αυτό συμβαίνει επειδή όλα συγκαταλέγονται στις εξαρτήσεις που όταν τις στερούμαστε αρχίζουμε να προβάλουμε πολύ αρνητικές συμπεριφορές αλλά και να βρισκόμαστε υπό την επήρεια πολύ αρνητικών συναισθημάτων (θυμός, άγχος κ.τ.λ.).

Όταν το σεξ παύει να είναι απόλαυση

  • Τα άτομα που που έχουν εθιστεί στο σεξ, το κάνουν επειδή έχουν ανακαλύψει ότι μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορούν να λαμβάνουν πολύ μεγάλη απόλαυση και θεωρούν ότι όσο πιο πολύ το αποζητούν τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι. Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται εμμονή και και στόχος με αποτέλεσμα να μην το κάνουν γιατί το έχουν ανάγκη, αλλά γιατί απλά τους αρέσει εγκεφαλικά

Σεξουαλικά διαταραγμένοι είναι:

  • Προσοχή τα άτομα που απλά τους αρέσει το σέξ με διαφορετικά άτομα αλλά έχουν στόχους στην ζωή τους και τους έχουν πετύχει κι δεν γυρνάνε γύρω από το σεξ δεν λέγονται σεξουαλικά διαταραγμένα. Εθισμένα είναι μόνο τα άτομα εκείνα για τα οποία το σεξ είναι πρωταρχικός στόχος και όλη τους η ζωή γυρίζει γύρω από αυτό.

Ακολουθεί βίντεο ανάλυσης της ψυχικής διαταραχής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία Σεξ: Τα οφέλη του στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να την καλυτερεύσεις

Σεξουαλική υγεία: Τα οφέλη του σεξ στην μέση ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.