Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Η ορμόνη που βελτιώνει την ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Η ορμόνη που βελτιώνει την ερωτική ζωή

Σεξουαλική υγεία: Η ανάλυση ερευνών που έχουν γίνει για τη σχέση της τεστοστερόνης και της σεξουαλικής λειτουργίας των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση έδειξε ότι η εν λόγω ορμόνη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ερωτική ζωή και την ευεξία των γυναικών. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα 36 μελετών στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 8.480 γυναίκες και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Diabetes & Endocrinology. Η τεστοστερόνη δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο, βελτιώνει τους οργασμούς ενώ έχει κι άλλες λειτουργίες που συμβάλλουν στη μυϊκή δύναμη, την καλή διάθεση, τη λειτουργία του μεταβολισμού, τη μνήμη και τη σκέψη. Οι έρευνες που αναλύθηκαν είχαν γίνει μεταξύ 1990 και του 2018 και σε όλες συγκρίθηκε η θεραπεία με τεστοστερόνη είτε με εικονικό φάρμακο είτε με εναλλακτική ορμονοθεραπεία, όπως οιστρογόνα, προγεστερονοειδή ή και τα δύο.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη σεξουαλική λειτουργία, καθώς και σε ορισμένους άλλους δείκτες φυσικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής, νοητικής και μυοσκελετικής υγείας. Επιπλέον, εξέτασαν το πώς η θεραπεία με τεστοστερόνη επηρέασε τη διάθεση, την πυκνότητα των μαστών, το λιπιδαιμικό προφίλ και την υπερβολική τριχοφυΐα. Διαπιστώθηκαν σταθερά οφέλη για τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, τα οποία δεν περιορίζονταν μόνο στην αύξηση του αριθμού ικανοποιητικών σεξουαλικών επαφών. Οι συμμετέχουσες είχαν αυξημένη λίμπιντο και καλύτερους οργασμούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς και βελτιωμένη αυτοεκτίμηση. Επιπλέον, οι συμμετέχουσες ανέφεραν ότι δεν είχαν πια τόση ανησυχία για το σεξ. Επίσης:Σεξουαλική επαφή γυναίκα: Τα τρία ΜΗ μετά την ολοκλήρωση

sex_stin_epoxi.jpg

«Αυξάνοντας τη συχνότητα μιας θετικής σεξουαλικής εμπειρίας από το μηδέν ή περιστασιακά σε μία ή δύο φορές το μήνα, βελτιώθηκε η αυτοεκτίμησή τους και δεν ανησυχούσαν πια για το σεξ», είπε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Susan Davis, του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έλαβαν σκευάσματα από το στόμα παρουσίασαν επιδείνωση του προφίλ των λιπιδίων. Τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης ήταν επίσης αυξημένα σε αυτές τις γυναίκες.

«Σχεδόν το ένα τρίτο των μεσήλικων γυναικών εμφανίζουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και άγχος που σχετίζεται με αυτό το γεγονός. Δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο φάρμακο που να συνταγογραφείται ή κάποιο προϊόν τεστοστερόνης σε καμία χώρα, ενώ δεν υπάρχουν διεθνώς και σαφείς οδηγίες για τη χρήση τεστοστερόνης από τις γυναίκες» είπε η επικεφαλής της έρευνας. «Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που διαπιστώσαμε για τη σεξουαλική ζωή των γυναικών, χρειάζονται επειγόντως νέες κατευθυντήριες γραμμές και νέα σκευάσματα με τεστοστερόνη».

sex (1).jpg

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πιο συχνά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για ηλικίες άνω των 45

Τύποι ανδρών που επιβάλλεται να αποφύγεις

Πόσο ανεπτυγμένη έχεις τη ρομαντική ικανότητα

Ρομαντική Ικανότητα: Πόσο έντονα την διαθέτεις. Οι ρομαντικές σχέσεις έχουν να κάνουν με την παροχή αμοιβαίας υποστήριξης. Όταν έχεις ένα πιεστικό πρόβλημα στο μυαλό σου, όταν αισθάνεσαι πεσμένος και χρειάζεσαι λίγη παρηγοριά, ακόμα και όταν έχεις καλά νέα και θέλεις κάποιον να μοιραστείς τη χαρά σου, είναι πιθανότερο να απευθυνθείς στον οικείο σου σύντροφο.

Ξεμυαλισμένος ή αληθινά ερωτευμένος

Ξεμυάλισμα vs αγάπης: Πώς να διακρίνετε αν είστε απλά ενθουσιασμένοι. Τα ιδανικά της ποπ κουλτούρας όπως η "αγάπη με την πρώτη ματιά" και το "όταν ξέρεις, ξέρεις" μπορεί να ακούγονται εξαιρετικά ρομαντικά, αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι έννοιες συγχέουν την αγάπη και το "χάνω το μυαλό μου", δύο πολύ διαφορετικά συναισθήματα που συχνά συγχέονται.

Τι δηλώνει ο εθισμός στο πορνό

Σεξ: Ο εθισμός στην πορνογραφία αναφέρεται σε ένα άτομο που εξαρτάται συναισθηματικά από την πορνογραφία στο σημείο που να παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή, τις σχέσεις και την ικανότητά του να λειτουργεί.

Πώς να διαχειριστώ το ότι ο σύντροφός μου δεν θέλει να εργαστεί

Ο σύντροφός μου δεν θέλει να εργαστεί: Τι να κάνω. Η ανεργία επηρεάζει πάντα μια σχέση. Τώρα, τι γίνεται αν ο σύντροφός μας δεν θέλει να εργαστεί και ακόμη και αρνείται να στείλει βιογραφικά ή να εμφανιστεί για συνέντευξη εργασίας. Μία από τις χειρότερες πηγές άγχους είναι η ανεργία. Αυτή είναι μια συχνά καταστροφική πραγματικότητα για όσους υποφέρουν από αυτήν.

Είδη αγκαλιάς και τι σημαίνουν

Εναγκαλισμοί σχέσεις: Αυτοί είναι οι επτά τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους. Οι αγκαλιές είναι μια βασική μορφή φυσικής αφής στην οποία οι άνθρωποι βασίζονται από τη στιγμή που γεννιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ανάλογα με την αγκαλιά τύπου, μπορεί να είναι ένα σημάδι ρομαντικής οικειότητας, ασφάλειας, συναισθηματικής υποστήριξης, φιλίας ή αγάπης.

Πώς ένα ζευγάρι κάλτσες μπορεί να δώσει τη λύση

Είναι μια παλιά συζήτηση μεταξύ ζευγαριών που συμβιώνουν: Ένας άνθρωπος προτιμά μια παγωμένη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα ενώ ο άλλος απλά δεν μπορεί να κοιμηθεί από το τρέμουλο. Είναι μια τόσο συνηθισμένη διαμάχη, που μια έρευνα που διεξήχθη από την Vivint Solar ανακάλυψε ότι από τους 2.000 συνδεδεμένους Αμερικανούς, το 75 % συχνά επιχειρηματολογεί για τη θερμοκρασία στα σπίτια τους, και το 64% παραδέχτηκε ότι άλλαξε κρυφά τη θερμοκρασία προς όφελός τους αντί για του συντρόφου τους. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για την εξάλειψη της κουλτούρας του βιασμού;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαλειφθεί η κουλτούρα του βιασμού; Αποφεύγουμε τη χρήση σεξιστικών σχολίων και συμπεριφορών που πρακτικά επιτυγχάνεται μέσω της αποφυγής της σεξιστικής γλώσσας και συμπεριφορών που υποβαθμίζουν άμεσα ή έμμεσα τη θηλυκότητα.