Σεξουαλική Υγεία

Σεξ με περίοδο: Πρόσεξε και απόλαυσέ το

Σεξ με περίοδο: Πρόσεξε και απόλαυσέ το

Το σεξ με περίοδο σε κάποιες γυναίκες αρέσει, σε κάποιες όχι. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία ή αν τώρα ετοιμάζεσαι να το τολμήσεις, δες όσα πρέπει να προσέξεις για να το απολαύσεις περισσότερο.

Καταρχήν, πρέπει να ενημερώσεις τον σύντροφό σου. Αν θέλει, προχωρήστε… Αλλά να είσαι άνετα, για να νιώσει κι εκείνος. Αν του εξηγήσεις πως το θες και είσαι ok με αυτό που γίνεται, δεν θα φοβάται κάθε τρεις και λίγο μήπως κάνει κάτι λάθος και σε πονέσει, τρέξει περισσότερο αίμα κλπ.

Να θυμάσαι όμως, πάντα να κάνετε σεξ με προφυλάξεις. Αν πιστεύεις ότι επειδή έχεις περίοδο, δεν υπάρχουν πιθανότητες να μείνεις έγκυος, γελιέσαι! Μην ξεχνάς ότι το σπέρμα μπορεί να γυρνάει ψάχνοντας αυγό περίπου πέντε μέρες στο σώμα σου. Το καλό για σένα, πέρα από το σεξ, είναι πως ο οργασμός θα διώξει τις κράμπες.

Σε ό,τι αφορά τα πιο πρακτικά, εννοείται πως ποτέ δεν κάνουμε σεξ με περίοδο πάνω σε λευκά σεντόνια. Προτίμησε σκούρα σεντόνια ή εναλλακτικά βάλε ένα ταμπόν και βγάλτο πριν μπει μέσα σου. Αν πάλι σας αρέσει το σεξ στο ντουζ, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή (μεταξύ άλλων η ροή σου θα είναι μειωμένη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές για αρχάριες κι αρχάριους

Σεξ με περίοδο: Αναρωτιέστε πώς να κάνετε σεξ την περίοδο σας και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Εκτός από το να μιλήσετε με τον/την σύντροφό σας για να αποφασίσετε τι είναι άνετο και για τους/τις 2, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

Το σεξ ως αναπόσπαστο κομμάτι στα πλαίσια μιας υγιεινής ζωής

Σεξ οφέλη υγεία: Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με τον οργασμό και όλες συμφωνούν, ότι το σεξ δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση. Παράλληλα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.