Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Πρήξιμο μήτρας: Σημάδια σώματος που υποδεικνύουν πιθανή νόσο μήτρας

Πρήξιμο μήτρας: Σημάδια σώματος που υποδεικνύουν πιθανή νόσο μήτρας

Πρήξιμο μήτρας: Το να συνειδητοποιήσετε ότι η μήτρα σας σχηματίζει όγκο μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Το να συνειδητοποιήσετε ότι η μήτρα σας σχηματίζει όγκο μπορεί να προκαλέσει άγχος. Είναι σημαντικό να μην πανικοβληθείτε, αλλά να κατανοήσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με την κατάσταση και να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στους παράγοντες κινδύνου που μπορούν να προκαλέσουν ένα σοβαρό εξόγκωμα στη μήτρα και τα διάφορα σημάδια που μπορεί να εμφανίσει το σώμα όταν συμβεί αυτό.

Πρήξιμο στη μήτρα: Προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα

Σίγουρα, ένα εξόγκωμα στη μήτρα σας δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε ως σύμπτωμα ρουτίνας, καθώς θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προάγγελος ορισμένων σοβαρών καταστάσεων. Υπάρχουν πέντε ενδεικτικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε, κυρίες, αν αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε αυτό το άρθρο, σας λέμε αυτά τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια.

Ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία

Όταν η ρουτίνα της περιόδου σας σπάει τον ρυθμό, θα μπορούσε να είναι ένα από τα σημάδια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ασυνήθιστα βαρείς, παρατεταμένους εμμηνορροϊκούς κύκλους, αιμορραγικά επεισόδια μεταξύ των περιόδων και ακόμη και πρωτοφανή αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση. Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, ζητήστε τη γνώμη ενός επαγγελματία υγείας.

Ανησυχία ή δυσφορία στην περιοχή της πυέλου

Ένα εξόγκωμα στη μήτρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυελική δυσφορία, που ποικίλλει από μια μικρή αίσθηση γκρίνιας έως έντονο πόνο, που περιστασιακά συνδυάζεται με κράμπες. Η υπερβολική δυσφορία στην περιοχή της πυέλου δικαιολογεί μια επίσκεψη σε γιατρό.

Συχνουρία

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μοτίβα ούρησης, όπως η συχνή ανάγκη για ούρηση, η δυσκολία να το κάνετε ή μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση μπορεί να υποδηλώνει ένα εξόγκωμα στη μήτρα. Παρακολουθήστε τα μοτίβα σας και, αν κάτι δεν φαίνεται, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Η λεκάνη νιώθει μάλλον πλήρης

Ένα εξόγκωμα μπορεί να κάνει τη λεκάνη σας να αισθάνεται λίγο πολύ γεμάτη ή βαριά για τις προτιμήσεις σας. Εάν αισθάνεστε άβολα χωρίς προφανή λόγο, θεωρήστε δικαιολογημένο να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγείας. 

Αλλαγές στον Εμμηνορροϊκό Κύκλο

Διαταραχές στον κανονικό έμμηνο κύκλο σας, όπως ακανόνιστες περίοδοι, αλλαγές στη διάρκεια ή, παραδόξως, καθόλου περίοδος μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία ενός όγκου. Εάν εντοπίσετε ανεπιθύμητες αλλαγές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας.

Η ευαισθητοποίηση είναι το κλειδί, αγαπητές γυναίκες, για τον εντοπισμό των αλλαγών που μπορεί να χτυπήσει ένα ογκίδιο στη μήτρα σας. Αναγνωρίστε έγκαιρα αυτές τις κόκκινες σημαίες και αναζητήστε ιατρική βοήθεια κάνοντας έτσι δυνατή την έγκαιρη ανίχνευση και την επακόλουθη θεραπεία και να σας αποτρέψει από το να χάσετε τη διάγνωση ή να υποφέρετε από σοβαρές πιθανές επιπλοκές στην υγεία. Είναι η υγεία σας, δώστε προτεραιότητα και μην διστάσετε ποτέ να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γνώσεις των ειδικών για την καταπολέμηση του γυναικολογικού καρκίνου

Υγιεινές τροφές για τα ινομυώματα της μήτρας

Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Η γήρανση των κυττάρων μπορεί να ενισχύσει την εξάπλωση του καρκίνου των ωοθηκών, λένε οι επιστήμονες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θεωρείται ο τέλειος σεξουαλικός σύντροφος;

Σεξουαλικός σύντροφος: Η έννοια του «τέλειου σεξουαλικού συντρόφου» είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποικίλλει ευρέως μεταξύ των ατόμων, επηρεαζόμενη από προσωπικές προτιμήσεις, πολιτισμικό υπόβαθρο και ατομικές εμπειρίες.

Τι να πείτε στον γιο σας αν καταλάβετε ότι πρόκειται να κάνει σεξ πρώτη φορά;

Σεξ αγόρι: Η συζήτηση με τον γιο σας για το σεξ, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται να έχει την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλειά του

Κάνει καλό το σεξ σε στρεσογόνες στιγμές;

Σεξ άγχος: Η ενασχόληση με τη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανακούφιση από το στρες, προσφέροντας πολλά οφέλη για τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική υγεία.

Πώς να δείξετε σε κάποιον ότι σας ελκύει σεξουαλικά μεσα από τα social;

Social ενδιαφέρον: Η έκφραση σεξουαλικού ενδιαφέροντος μέσω των social απαιτεί μια ισορροπία λεπτότητας και αμεσότητας, διασφαλίζοντας ότι οι προθέσεις σας είναι σαφείς χωρίς να ξεπερνάτε κανένα όριο.

Close Icon