Σεξουαλική Υγεία

Έχεις ευλογιά; Το CDC συμβουλεύει να μην υπάρχει σεξ, αλλά λέει ότι το εικονικό σεξ μειώνει τον κίνδυνο

Έχεις ευλογιά; Το CDC συμβουλεύει να μην υπάρχει σεξ, αλλά λέει ότι το εικονικό σεξ μειώνει τον κίνδυνο

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».

Έχεις ευλογιά; Το CDC συμβουλεύει να μην υπάρχει σεξ, αλλά λέει ότι ο αυνανισμός σε απόσταση 6 μέτρων ή το εικονικό σεξ μειώνουν τον κίνδυνο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν συστήσει σε οποιονδήποτε πάσχει από ευλογιά των πιθήκων να απέχει από το σεξ. Ωστόσο, το CDC παρείχε επίσης μια σειρά τρόπων για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση των μολύνσεων από ευλογιά των πιθήκων.

«Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε ευλογιά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους είναι να αποφύγετε το σεξ κάθε είδους επαφή (στοματική, πρωκτική, κολπική) και να μην φιλάτε ή αγγίζετε ο ένας το σώμα του άλλου ενώ είστε άρρωστοι, ειδικά οποιοδήποτε εξάνθημα», είπε το CDC.

«Μην μοιράζεστε πράγματα όπως πετσέτες, εξοπλισμό φετίχ, σεξουαλικά παιχνίδια και οδοντόβουρτσες». Το CDC συνέχισε να δίνει συμβουλές για το πότε, πού και πώς μπορεί κάποιος με ευλογιά των πιθήκων να κάνει ασφαλέστερο σεξ. «Αυνανίζεστε μαζί σε απόσταση τουλάχιστον 6 ποδιών, χωρίς να αγγίζετε ο ένας τον άλλον και χωρίς να αγγίζετε κανένα εξάνθημα», συνιστά το CDC.

«Θυμηθείτε να πλένετε τα χέρια σας, τον εξοπλισμό φετίχ, τα σεξουαλικά παιχνίδια και οποιαδήποτε υφάσματα (κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, ρούχα) μετά το σεξ». “Σκεφτείτε να κάνετε σεξ με τα ρούχα σας ή να καλύψετε περιοχές όπου υπάρχει εξάνθημα, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή δέρμα με δέρμα.

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν.

Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν διόρισε κορυφαίους αξιωματούχους από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να λειτουργήσουν ως συντονιστές του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra δήλωσε την Πέμπτη ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία λόγω της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων.

Αργότερα την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανάρτησε στο Twitter ότι παρέμεινε «προσηλωμένος στην απάντησή μας στην ευλογιά των πιθήκων: επιτάχυνση της διανομής εμβολίων, επέκταση των δοκιμών και εκπαίδευση των κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων η μείωση του κινδύνου έκθεσης στον ιό

Η Νέα Υόρκη ζητά από τον ΠΟΥ να μετονομάσει τον ιό monkeypox λόγω στιγματισμού

Οι οικονομικά κουρασμένες κλινικές σεξουαλικής υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να ανταποκριθούν στην ευλογιά των πιθήκων

H εμπειρία ενός εργαζόμενου σεξουαλικής υγείας από την ευλογιά των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.