Σεξουαλική Υγεία

Ερωτικές συναντήσεις: Γιατί ένας άνδρας επιλέγει κάποια σαν την μαμά του

Ερωτικές συναντήσεις: Γιατί ένας άνδρας επιλέγει κάποια σαν την μαμά του

Ερωτικές συναντήσεις: Γιατί ένας άνδρας επιλέγει κάποια σαν την μαμά του. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο “τύπος” της γυναίκας με την οποία είναι πιο πιθανό να ερωτευτεί κάποιος είναι εκείνος που του θυμίζει τη μητέρα του.

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές συνομίλησαν με δεκάδες άνδρες και γυναίκες σε μακροχρόνιες σχέσεις, και τους συνέκριναν, σωματικά και διανοητικά, με τους ετεροφυλόφιλους γονείς τους. Ξανά και ξανά, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να είναι με μια γυναίκα που έμοιαζε και συμπεριφερόταν σαν τη μαμά τους. Αλλά δεν είναι τόσο ανατριχιαστικό όσο ακούγεται. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα αποτελέσματα έχουν νόημα αφού η πιο πρώιμη σχέση ενός άντρα με μια γυναίκα είναι αυτή που σχηματίζει με τη μητέρα του.

Και αν έχει μια υγιή σχέση μαζί της, πιθανότατα θα έχει μια υγιή σχέση με τη γυναίκα που παντρεύεται. Και όταν ένας άντρας διαλέγει μια γυναίκα σαν τη μαμά του, σημαίνει ότι είναι πιθανό να μοιράζονται τις ίδιες αξίες, και θα της δείξει το ίδιο επίπεδο σεβασμού. Αλλά παιδιά, ξέρετε αυτό: Οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι είναι επικίνδυνο να είσαι με μια “σαν-τη-Μαμά” αν έχεις περίπλοκη σχέση με τη μαμά σου. Τελικά, τα πράγματα που σε τρελαίνουν για τη μαμά σου θα πυροδοτήσουν την ίδια αρνητική αντίδραση με την κοπέλα σου, και θα αρχίσεις να την αντιπαθείς.

Ή ακόμα χειρότερα, θα περιμένετε από τον σύντροφό σας να παράσχει τη φροντίδα και τη συναισθηματική υποστήριξη που δεν λάβατε ποτέ από τη μαμά σας. Οι ψυχολόγοι λένε επίσης ότι είναι άσχημα τα νέα αν είσαι το απόλυτο αγόρι της μαμάς. Ακόμα κι αν διαλέξετε μία σύντροφο που σας θυμίζει όλα τα σπουδαία πράγματα που αγαπάτε για τη μητέρα σας, στο μυαλό σας, κανείς δεν θα ζήσει ποτέ μέχρι τη γυναίκα που σας γέννησε. Έτσι, η σύντροφός σου θα βρίσκεται πάντα σε μειονεκτική θέση προσπαθώντας να σε κάνει ευτυχισμένο.

Ο άνδρας μου βάζει σε προτεραιότητα τη μαμά του. Τι να κάνω;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιους τύπους ανδρών να αποφεύγεις

Οι τύποι των ανδρών που σιχαίνονται οι γυναίκες

Ο άνδρας “μαμάκιας”

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχείς, ικανοποιητικές, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή να κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους μια φορά κατά καιρούς.

To sex εντός 6 μηνών από την καρδιακή προσβολή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Καρδιακή Προσβολή: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που διατήρησαν ή και αύξησαν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας εντός των πρώτων έξι μηνών μετά από την καρδιακή προσβολή είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με άτομα που απείχαν από το σεξ ή που μείωσαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα - ενν. μετά την καρδιακή προσβολή

Σεξουαλική ζωή : Μάθετε τα πάντα για την γυναικεία διέγερση

Σεξουαλική ζωή :  Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να βιώνουν διακυμάνσεις στη σεξουαλική επιθυμία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, μια σημαντική ή ολική απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ, ή δυσκολία στην απόκριση σε διέγερση, μπορεί να υποδηλώνει γυναικεία σεξουαλικό ενδιαφέρον / διαταραχή διέγερσης (FSIAD).