Σεξουαλική Υγεία

Αποφεύγει τις ρομαντικές σχέσεις: Πώς να αναγνωρίσεις αυτή την προσωπικότητα

Αποφεύγει τις ρομαντικές σχέσεις: Πώς να αναγνωρίσεις αυτή την προσωπικότητα

Αποφεύγει τις ρομαντικές σχέσεις: Πώς να αντιμετωπίσεις αυτή την προσωπικότητα. Αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε μια ρομαντική σχέση με κάποιον που έχει μια αποτρεπτική προσωπικότητα, ή την πλήρη διαταραχή προσωπικότητας γνωστή ως Αποφευκτική Διαταραχή Προσωπικότητας, η εμπειρία μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτική και μη ικανοποιητική, εκτός αν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, Αποφευκτική Διαταραχή Προσωπικότητας αναφέρεται σε ένα διαδεδομένο πρότυπο κοινωνικής αναστολής, αίσθησης ανεπάρκειας και υπερευαισθησίας σε αρνητικές κρίσεις σε διάφορα πλαίσια, όπως υποδεικνύεται από τέσσερα (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα.

  • Αποφεύγει τις επαγγελματικές δραστηριότητες που συνεπάγονται σημαντική διαπροσωπική επαφή λόγω φόβων κριτικής, αποδοκιμασίας ή απόρριψης.
  • Είναι απρόθυμο να εμπλακεί με ανθρώπους εκτός αν είναι βέβαιο ότι είναι αρεστές.
  • Δείχνει συγκράτηση μέσα σε προσωπικές σχέσεις λόγω του φόβου του να ντροπιαστεί ή να γελοιοποιηθεί.
  • Ασχολείται με την κριτική ή την απόρριψη σε κοινωνικές καταστάσεις.
  • Αναστέλλεται σε νέες διαπροσωπικές καταστάσεις λόγω συναισθήματος ανεπάρκειας.
  • Θεωρεί τον εαυτό του κοινωνικά ανίκανο, προσωπικά μη ελκυστικό ή κατώτερο από άλλους.
  • Είναι ασυνήθιστα απρόθυμο να αναλάβει προσωπικά ρίσκα ή να αναλάβει νέες δραστηριότητες επειδή μπορεί να αποδειχθούν ντροπιαστικές.

Οι περιορισμοί που τίθενται σε μια ρομαντική σχέση στην οποία ο σύντροφός σας έχει μια προσωπικότητα που αποφεύγει είναι χρόνιοι και σοβαροί. Ενώ το χρυσό πρότυπο μιας ρομαντικής σχέσης περιλαμβάνει συναισθηματική οικειότητα και ισότητα, οι σχέσεις με την προσωπικότητα που αποφεύγει είναι εξαιρετικά διαφορετικές. Λόγω των περιορισμών που είναι εγγενείς στην προσωπικότητα που αποφεύγει, το άτομο που αποφεύγει δεν επιδιώκει συναισθηματική εγγύτητα ή ανοικτή και άπταιστη επικοινωνία σχετικά με προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα. Ένας τρόπος να σκεφτείτε αν θα μπορούσατε να έχετε μια καλή σχέση με μια προσωπικότητα που αποφεύγει είναι να αναρωτηθείτε το εξής: “Πόσο κοντά θέλω να νιώσω σε έναν ρομαντικό σύντροφο;” Αν και η ερώτηση ακούγεται απλοϊκή ή ακόμα και ανόητη, η ερώτηση φτάνει στη ρίζα του βαθμού συναισθηματικής σύνδεσης που επιδιώκεται σε μια ρομαντική ένωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί το να "εξαπολύετε" το θυμό σας δεν είναι καθόλου καθαρκτικό;

Βγες από μία κακή και τοξική σχέση

Τραύμα: Είναι κάτι περισσότερο από fight ή flight

Είναι αγάπη ή σεξουαλική έλξη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.