Σεξουαλική Υγεία

Ερωτική ζωή: Άγχος για ρομαντική σχέση και πώς να το αποδυναμώσεις

Ερωτική ζωή: Άγχος για ρομαντική σχέση και πώς να το αποδυναμώσεις

Ερωτική ζωή: Άγχος για ρομαντική σχέση και πώς να το αποδυναμώσεις. Αν έχεις σχέση και αναρωτιέσαι με εμμονή γιατί είναι μαζί σου ή πότε θα τελειώσει αναπόφευκτα, το πιθανότερο είναι να έχεις κάποια ανησυχία για τις σχέσεις σου. Αν και εκδηλώνεται διαφορετικά από άτομο σε άτομο, το άγχος της σχέσης γενικά χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανησυχία για μια ρομαντική σχέση.

Αυτό δεν είναι πεταλούδες, παιδιά. Είναι το αντίθετο.  Ψύλλοι ίσως; Μετάφραση: Είναι χάλια και μπορεί να καταστρέψει το ρομάντζο σου εκ των έσω. Ας μπούμε σε αυτό (για να το ξεπεράσουμε). Εδώ, αποδυναμώνουμε το άγχος, από πού προέρχεται και τρόπους που μπορείς να το ξεπεράσεις. Το άγχος δεν είναι κάτι νέο για τους περισσότερους από εμάς. Ανησυχούμε εδώ και εκεί για τα επερχόμενα κοινωνικά γεγονότα, τις προθεσμίες εργασίας και τα ορόσημα της ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση, μια αγχώδης διαταραχή είναι μια διαγνώσιμη ψυχική διαταραχή που περιλαμβάνει πιο έντονες και συχνές εκρήξεις ακραίας ανησυχίας.

Το άγχος της σχέσης, όπως όλες οι μορφές άγχους, φαίνεται διαφορετικό σε όλους. Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή µπορεί να προκαλέσει ανησυχία, αναποφασιστικότητα, κόπωση, αϋπνία, τεταμένους µύες, ευερεθιστότητα και κατάθλιψη. Θα παντρευτείτε; Θέλετε τα ίδια πράγματα από τη ζωή σας; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να υποβάλετε αυτές τις ερωτήσεις; Τρόποι να ξεπεράσετε το άγχος της σχέσης σας:

  • Αναρωτηθείτε, “Αξίζει η σχέση;”
  • Αντιμετωπίστε το κατά μέτωπο. Δε μπορείς να λύσεις ένα αίνιγμα χωρίς να μελετήσεις τα δεδομένα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε το άγχος της σχέσης χωρίς να το αναφέρετε και να μιλήσετε στο σύντροφό σας γι’ αυτό.
  • Φρόντισε τις προτεραιότητες σου. Είσαι το 50% μιας σχέσης. φέρτε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας στο τραπέζι.
  • Γράψτε τις σκέψεις σας. Ένα τεράστιο μέρος της κατάκτησης του άγχους (και πολλών ψυχικών διαταραχών) αλλάζει τον τρόπο που μιλάμε στους εαυτούς μας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μην αφήνουμε το στρες να απομακρύνει τον σύντροφό μας

Τι σημαίνουν τα ψέματα για μια σχέση

Μου θυμίζεις τη μάνα μου για αυτό... σε αγαπάω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια αγκαλιά την ημέρα μπορεί να κρατήσει τις ρυτίδες μακριά

Σεξ Δέρμα: Το σεξ και η φυσική οικειότητα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολύ περισσότερα από μια στιγμιαία κατάσταση ευδαιμονίας. Για την μακροχρόνια υγεία & ευεξία του δέρματός σας, το σεξ είναι εξίσου σημαντικό όσο η ισορροπημένη διατροφή και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.