Αυτοφροντίδα

Καθαρός αέρας: Γιατί η φύση μας απαλλάσσει από το άγχος

Καθαρός αέρας: Γιατί η φύση μας απαλλάσσει από το άγχος

Καθαρός αέρας: Γιατί η φύση μας απαλλάσσει από το άγχος; Οι εικόνες της κοινωνίας με τη φύση μας εμπνέουν πάντα ηρεμία, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί;

Το χρόνιο άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες των επισκέψεων στον γιατρό και τον ψυχολόγο. Όλοι είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι η σύγχρονη ζωή έχει μια σειρά μειονεκτημάτων που λειτουργούν εναντίον μας όταν πρόκειται για χαλάρωση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς τους παράγοντες για να δούμε πώς σχετίζονται με την αναζήτηση της φύσης.

Η σχέση μας με το περιβάλλον είναι πολύ περίπλοκη. Χιλιάδες παράγοντες σχετίζονται μεταξύ αυτής και με εμάς, και είναι συχνά δύσκολο να προσδιοριστεί από πού ξεκίνησε η σπείρα. Από την άλλη πλευρά, το σύγχρονο μοντέλο της ζωής έχει εξελιχθεί τόσο τους τελευταίους αιώνες που το έκανε πολύ δύσκολο για τη βιολογία. Παράγοντες, όπως το εργασιακό περιβάλλον, η ρύπανση ή η βιασύνη μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τους φυσικούς ρυθμούς του σώματος και εκεί είναι που παίζει η φύση: για καθένα από αυτά έχει ένα αντίστοιχο. Ακούς τη σιωπή. Ο περιβαλλοντικός θόρυβος σε μια πόλη είναι σταθερός: ο γείτονας που κάνει θόρυβο όλες τις ώρες, η αδιάκοπη κυκλοφορία, τα εργοτάξια, δεν υπάρχει ποτέ στιγμή ανάπαυσης.

Η μοναξιά είναι επίσης απαραίτητη. Ο άνθρωπος είναι ένα αλαζονικό είδος και η συντροφιά άλλων ανθρώπων – και ακόμη και μη ανθρώπων – είναι απαραίτητη κάτω από ορισμένες συνθήκες για τη συναισθηματική ευεξία. Ωστόσο, εξελικτικά έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε μικρές ομάδες και αυτό κάνει τα μεγάλα πλήθη να μας τονώνουν. Υπάρχουν ακόμη μελέτες που συνδέουν τη μειωμένη γονιμότητα με τον υπερπληθυσμό. Όταν βρισκόμαστε σε ένα πολιτογραφημένο περιβάλλον, το απλό γεγονός ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι ευνοούν το αίσθημα οικειότητας και ενδοσκόπησης – που μπορεί να θολωθεί όταν υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας μη λεκτικός κώδικας μπορεί να σε κάνει να κερδίσεις νέους φίλους

Να, γιατί να μη σε νοιάζει τι λένε

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να νιώσεις αμέσως καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.

Για ευέλικτο σώμα και νου δοκιμάστε γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.