Σεξουαλική Υγεία

Απιστία σχέση: Τα “γιατί” των εραστών [pics,vid]

Απιστία σχέση: Τα “γιατί” των εραστών [pics,vid]

Απιστία σχέση: Τα “γιατί” των εραστών. Αν και τα όρια για τον ορισμό της απιστίας είναι μερικές φορές αμφιλεγόμενα, μπορούμε να το καταλάβουμε ως το σπάσιμο ενός συμφώνου συναισθηματικής και σεξουαλικής αποκλειστικότητας, στο οποίο ένα από τα μέλη του ζευγαριού έχει σχέση με τρίτο άτομο.

Όταν εμφανίζονται οι εραστές, παραβιάζεται το συμβόλαιο, το οποίο μπορεί ή όχι να έχει γίνει ρητό, η εμπιστοσύνη μέσα στη σχέση υπονομεύεται και δημιουργούνται ζημιές. Μεταξύ των στοιχείων που φαίνεται να ευνοούν την «πίστη», η αγάπη ξεχωρίζει ως η κύριο στοιχείο της. Κατά τη διάρκεια της τρέλας, είναι σχεδόν “αδύνατο” να υποστεί απιστία, καθώς τα συναισθήματα απέναντι στο άλλο άτομο είναι συνολικά και “το ένας δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον άλλο”.

Με τον ίδιο τρόπο, επηρεάζουν επίσης αξίες όπως η εμπιστοσύνη. Οι πεποιθήσεις όπως «οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη», «μπορώ να ελέγξω τις επιθυμίες μου», «έχω περισσότερα να χάσω παρά να κερδίσω» ή «δεν κάνω αυτό που δεν μου αρέσει να κάνω», φαίνεται επίσης να είναι κεντρικά. Μεταξύ άλλων παραγόντων που φαίνεται να έχουν σημαντική συμμετοχή, ξεχωρίζει η επιρροή και η πίεση που μπορεί να ασκήσει η κοινωνική ομάδα έτσι ώστε το άτομο να παραμείνει πιστό. Οι κανόνες που προέρχονται από την οικογένεια προέλευσης, τις κοινωνικές πιέσεις, τους θεσμούς ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορούν να ασκήσουν έλεγχο σε αυτές τις επιθυμίες.

Μεταξύ των παραγόντων που έχουν συσχετιστεί συχνά με τα άπιστα άτομα αναφέρονται: Έλλειψη αγάπης:  «Τον αγαπώ αλλά δεν τον αγαπώ», αυτό μπορεί να ευνοήσει την ιδέα ότι όταν ψάχνουν άλλο άτομο είναι «αληθινοί στον εαυτό τους και σ΄ αυτό που νιώθουν», παρά το ότι εξαπατούν τον άλλο. Ανία και ρουτίνα: η έλλειψη διέγερσης που μπορεί να βιώσουν κάποιοι στη σχέση. Ματαιοδοξία: η συχνή αποπλάνηση των άλλων μπορεί να είναι ένα θεμελιώδες κίνητρο σε άτομα με έντονα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά. Πεποιθήσεις: ορισμένες πεποιθήσεις μπορεί να ευνοούν αυτές τις συμπεριφορές, όπως “αυτή τη φορά”, “δεν χρειάζεται να μάθουν”, “Δεν θα χάσω αυτήν την ευκαιρία”, “όλοι το κάνουν”.

Τι είναι “Απιστία”;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Άλλαξε το βαρετό σεξ που κάνεις... με ιδέες από τους ειδικούς

Απάντησε στις ερωτήσεις αυτές και δες αν έχεις σεξουαλική αυτοεκτίμηση

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.