Σεξουαλική Υγεία

Απιστία σχέση: Τα “γιατί” των εραστών [pics,vid]

Απιστία σχέση: Τα “γιατί” των εραστών [pics,vid]

Απιστία σχέση: Τα “γιατί” των εραστών. Αν και τα όρια για τον ορισμό της απιστίας είναι μερικές φορές αμφιλεγόμενα, μπορούμε να το καταλάβουμε ως το σπάσιμο ενός συμφώνου συναισθηματικής και σεξουαλικής αποκλειστικότητας, στο οποίο ένα από τα μέλη του ζευγαριού έχει σχέση με τρίτο άτομο.

Όταν εμφανίζονται οι εραστές, παραβιάζεται το συμβόλαιο, το οποίο μπορεί ή όχι να έχει γίνει ρητό, η εμπιστοσύνη μέσα στη σχέση υπονομεύεται και δημιουργούνται ζημιές. Μεταξύ των στοιχείων που φαίνεται να ευνοούν την «πίστη», η αγάπη ξεχωρίζει ως η κύριο στοιχείο της. Κατά τη διάρκεια της τρέλας, είναι σχεδόν “αδύνατο” να υποστεί απιστία, καθώς τα συναισθήματα απέναντι στο άλλο άτομο είναι συνολικά και “το ένας δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον άλλο”.

Με τον ίδιο τρόπο, επηρεάζουν επίσης αξίες όπως η εμπιστοσύνη. Οι πεποιθήσεις όπως «οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη», «μπορώ να ελέγξω τις επιθυμίες μου», «έχω περισσότερα να χάσω παρά να κερδίσω» ή «δεν κάνω αυτό που δεν μου αρέσει να κάνω», φαίνεται επίσης να είναι κεντρικά. Μεταξύ άλλων παραγόντων που φαίνεται να έχουν σημαντική συμμετοχή, ξεχωρίζει η επιρροή και η πίεση που μπορεί να ασκήσει η κοινωνική ομάδα έτσι ώστε το άτομο να παραμείνει πιστό. Οι κανόνες που προέρχονται από την οικογένεια προέλευσης, τις κοινωνικές πιέσεις, τους θεσμούς ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορούν να ασκήσουν έλεγχο σε αυτές τις επιθυμίες.

Μεταξύ των παραγόντων που έχουν συσχετιστεί συχνά με τα άπιστα άτομα αναφέρονται: Έλλειψη αγάπης:  «Τον αγαπώ αλλά δεν τον αγαπώ», αυτό μπορεί να ευνοήσει την ιδέα ότι όταν ψάχνουν άλλο άτομο είναι «αληθινοί στον εαυτό τους και σ΄ αυτό που νιώθουν», παρά το ότι εξαπατούν τον άλλο. Ανία και ρουτίνα: η έλλειψη διέγερσης που μπορεί να βιώσουν κάποιοι στη σχέση. Ματαιοδοξία: η συχνή αποπλάνηση των άλλων μπορεί να είναι ένα θεμελιώδες κίνητρο σε άτομα με έντονα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά. Πεποιθήσεις: ορισμένες πεποιθήσεις μπορεί να ευνοούν αυτές τις συμπεριφορές, όπως “αυτή τη φορά”, “δεν χρειάζεται να μάθουν”, “Δεν θα χάσω αυτήν την ευκαιρία”, “όλοι το κάνουν”.

Τι είναι “Απιστία”;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Άλλαξε το βαρετό σεξ που κάνεις... με ιδέες από τους ειδικούς

Απάντησε στις ερωτήσεις αυτές και δες αν έχεις σεξουαλική αυτοεκτίμηση

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!