Σεξουαλική Υγεία

Γιατί με απάτησε η γυναίκα μου: Οι λόγοι που μια γυναίκα φτάνει στην απιστία

Γιατί με απάτησε η γυναίκα μου: Οι λόγοι που μια γυναίκα φτάνει στην απιστία

Γιατί με απάτησε η γυναίκα μου: Οι γυναίκες φαίνεται να απιστούν εξίσου με τον ανδρικό πληθυσμό. Η απιστία της γυναίκας οφείλεται στην έλλειψη αγάπης για τον σύντροφο της, στην επιθυμία σεξουαλικής ποικιλίας και τέλος σε εξωγενείς παράγοντες

Οι παλιές υποθέσεις που ήθελαν τον άνδρα να εξαπατά εύκολα την σύζυγο του με την αιτιολογία αναζήτησης σεξουαλικής ποικιλίας, συγκρούονται με την σύγχρονη γυναίκα που μάλλον εξαπατά πρώτη εκείνη. Οι διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα είναι εμφανείς. Ο άνδρας κυνηγάει τις σεξουαλικές εμπειρίες και αναζητά την ποικιλία τους. Η γυναίκα από την άλλη, φαίνεται να απατά τον σύντροφο της επειδή είναι δυσαρεστημένη από την υπάρχουσα σχέση της. Παρόλο που και οι δυο περιπτώσεις ισχύουν ως έναν βαθμό σήμερα, το χάσμα των φύλων στην απιστία συγκλίνει στις νεότερες γενιές και μεταβάλλεται αντίστοιχα. Ωστόσο, τα τρία πρώτα αίτια απιστίας για τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες είναι κοινά. Η έλλειψη αγάπης για τον κύριο σύντροφο, η σεξουαλική ποικιλία και άλλοι παράγοντες όπως το μεθύσι, είναι οι κυριότεροι λόγοι που τα ζευγάρια οδηγούνται στην εξαπάτηση των συντρόφων τους.

Οι γυναίκες εξαπατούν γιατί έχουν σεξουαλικά κίνητρα

Πολλές από τις παντρεμένες γυναίκες που εξαπάτησαν τον σύντροφο τους προσπαθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμερίσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες με στόχο να προστατέψουν την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά τους. Η καταπιεσμένη σεξουαλική ανάγκη οδήγησε την πλειοψηφία από αυτές στην απιστία.

Απατούν γιατί δεν είναι ικανοποιημένες από τις σχέσεις τους

Ένας από τους κύριους λόγους που οι γυναίκες φτάνουν στην απιστία είναι γιατί προσπαθούν να δραπετεύσουν από την σχέση που τις κάνει να νιώθουν παγιδευμένες. Συχνά, οι γυναίκες αυτές είναι παντρεμένες με συντρόφους που τις ελέγχουν, τις πνίγουν και δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν στο σπίτι τους τέτοιες καταστάσεις, πριν φτάσουν στην φυγή της απιστίας, έχουν εξαντλήσει τις προσπάθειές τους να βελτιωθεί η σχέση τους. Συναισθηματική φόρτιση και τύψεις φυσικά υπάρχουν, ενώ παράλληλα η προβληματική σχέση διαιωνίζεται.

Η «ασφαλής προσκόλληση» είναι αυτή που κρατάει και τους δυο συντρόφους να παραμένουν σε μια σχέση που δεν τους ικανοποιεί. Η απιστία σε αυτή την περίπτωση μοιάζει μάλλον για μια αφορμή που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σχέση απιστίας με ναρκισσισμό, ψυχοπάθεια και μακιαβελισμό

Τρεις είναι οι αρνητικές ιδιότητες που έχει ο άπιστος σύντροφος

Αντιμέτωποι με την απιστία: Φεύγεις ή μένεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.