ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ρωσία Covid-19: Έγκριση και τρίτου εμβολίου με την ονομασία Covivac

Ρωσία Covid-19: Έγκριση και τρίτου εμβολίου με την ονομασία Covivac

Η Ρωσία έχει παράξει έως τώρα 11,1 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, δήλωσε η ίδια. Η χώρα θα παράξει 30,5 εκατ. δόσεις έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου φέτος, πρόσθεσε η Γκολίκοβα.

Ρωσία Covid-19: Στην έγκριση και τρίτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού προχώρησε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν. Οι πρώτες 120.000 δόσεις του εμβολίου, με την ονομασία CoviVac που παράγονται από το Κέντρο Χουμάκοφ στην Αγία Πετρούπολη, θα διατεθούν προς χρήση στη Ρωσία τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα καταφέρει να προχωρήσει στην παραγωγή 88 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τα 83 εκατ. να είναι του Sputnik V.

Η Ρωσία έχει παράξει έως τώρα 11,1 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, δήλωσε η ίδια. Η χώρα θα παράξει 30,5 εκατ. δόσεις έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου φέτος, πρόσθεσε η Γκολίκοβα.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι έκανε γκάφα με την έγκριση του Sputnik-V από την ΕΕ

Μύλος με την υπόθεση

Σε γκάφα της Ρωσίας φέρεται να αποδίδεται η καθυστέρηση στην έγκριση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η Μόσχα απορρίπτει πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF ), το οποίο είναι αρμόδιο για την προώθηση του Sputnik-V στο εξωτερικό, πριν από μερικές εβδομάδες βρέθηκε σε διένεξη με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το αν είχε υποβληθεί ή όχι η αίτηση για την έγκριση του εμβολίου.

Το RDIF είχε αναρτήσει τότε στην επίσημη σελίδα του Sputnik-V στο Twitter το σχετικό έγγραφο, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι είχε υποβάλει την αίτηση προς έγκριση του εμβολίου. Ωστόσο, η απεικόνιση του αρχείου στην οθόνη του υπολογιστή έδειξε ότι η αίτηση είχε σταλεί στην υπηρεσία Heads of Medicines Agencies (HMA) (Επικεφαλής Φορέα Φαρμάκων).

Ένας εκπρόσωπος του ΕΜΑ δήλωσε ότι ο HMA δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Οι αιτούντες δεν χρειάζεται να υποβάλουν τα οποιαδήποτε στοιχεία στον HMA» δήλωσε ο εκπρόσωπος .

Το RDFI, ωστόσο, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter διέψευσε τα στοιχεία που αφορούν τη μη σωστή υποβολή αίτησης, δηλώνοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σχετικά με υποβολή της αίτησης για την έγκριση του εμβολίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Το RDIF συνεργάζεται με τον ΕΜΑ για να ξεκινήσει η σταδιακή επανεξέταση του εμβολίου Sputnik-V», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ρωσία εγκρίνει το τρίτο της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Πούτιν αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19

Είκοσι έξι εμβόλια αναπτύσσει η Ρωσία κατά του νέου κορωνοϊού

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί του Sputnik V στη Ρωσία

Η Ρωσία επιχειρεί να επισπεύσει τη βιομηχανική παραγωγή εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.