Ψυχική Υγεία

Stalking σχέση: 10 tips για να σταματήσετε να “καταδιώκετε” τον πρώην σας

Stalking σχέση: 10 tips για να σταματήσετε να “καταδιώκετε” τον πρώην σας

Stalking σχέση: Με υπομονή και δέσμευση για την ευημερία σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να χτίσετε μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη ζωή μακριά από το stalking.

Οι πρώην είναι πάντοτε πονεμένες ιστορίες. Είτε πρόκειται για μια σχέση που τελείωσε φιλικά ή για μια τοξική σχέση που έφερε την καταστροφή στο πέρασμά της, το stalking είναι μια πολύ συχνή διαδικασία ανάμεσα στους πρώην συντρόφους. Ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να καταδιώκετε τον πρώην σας:

  • Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας: Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε μια σειρά από συναισθήματα μετά από έναν χωρισμό, συμπεριλαμβανομένης της λύπης, του θυμού ή της μοναξιάς. Η αποδοχή αυτών των συναισθημάτων μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε μπροστά.
  • Καταργήστε οποιαδήποτε επαφή: Αποκλείστε ή καταργήστε την παρακολούθηση του πρώην σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του από το τηλέφωνό σας. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για τη δημιουργία συναισθηματικής απόστασης και την πρόληψη της παρορμητικής συμπεριφοράς.
  • Διαγραφή ή αρχειοθέτηση μηνυμάτων και φωτογραφιών: Η διαγραφή παλαιών μηνυμάτων, φωτογραφιών και αναμνηστικών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον πειρασμό να ξαναδείτε το παρελθόν. Αυτό περιλαμβάνει ψηφιακές και φυσικές υπενθυμίσεις της σχέσης.
  • Δημιουργήστε νέες ρουτίνες: Καθιερώστε νέες συνήθειες και δραστηριότητες για να καλύψετε το κενό που αφήνει η σχέση. Ασχοληθείτε με χόμπι, αφιερώστε χρόνο με φίλους και οικογένεια ή εξερευνήστε νέα ενδιαφέροντα για να σας βοηθήσετε να ανακατευθύνετε την εστίασή σας.
  • Αναζητήστε υποστήριξη: Μιλήστε με φίλους, οικογένεια ή θεραπευτή για τα συναισθήματά σας. Το να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με άλλους μπορεί να προσφέρει προοπτική και συναισθηματική υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές.
  • Θέστε όρια στον εαυτό σας: Θέστε ξεκάθαρα όρια για τη συμπεριφορά σας και θεωρήστε τον εαυτό σας υπεύθυνο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους η διατήρηση της απόστασης είναι απαραίτητη για την ευημερία σας.
  • Ασκηθείτε στην αυτοφροντίδα: Φροντίστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Ασκηθείτε, κοιμηθείτε αρκετά και ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά. Η φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε ανθεκτικότητα και να προχωρήσετε.
  • Εστιάστε στην προσωπική ανάπτυξη: Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο ως ευκαιρία για αυτοστοχασμό και προσωπική ανάπτυξη. Θέστε στόχους για τον εαυτό σας και εργαστείτε προς την κατεύθυνση τους, είτε σχετίζονται με την καριέρα, τα χόμπι ή τις προσωπικές σας σχέσεις.
  • Σκεφτείτε τη βοήθεια: Αν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τη συνήθεια να καταδιώκετε τον πρώην σας, η αναζήτηση βοήθειας από φίλους ή την οικογένειά σας ή έναν επαγγελματία μπορεί να σας προσφέρει εργαλεία για να αντιμετωπίσετε το χωρισμό και να προχωρήσετε.
  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους του χωρισμού: Σκεφτείτε τους λόγους για τους οποίους έληξε η σχέση. Το να έχετε υπόψη σας αυτούς τους λόγους μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο παρόν και να αποφύγετε να ρομαντικοποιήσετε το παρελθόν.

 

Το να σπάσετε τον κύκλο της συμπεριφοράς καταδίωξης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά με υπομονή και δέσμευση για την ευημερία σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να χτίσετε μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προβλήματα στο σεξ που αντιμετωπίζουμε στην αρχή μιας σχέσης

Πώς να ενισχύσετε την οικειότητα σε μια μακροχρόνια σχέση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις κακοποιητικές σχέσεις

Τι σημαίνει ότι ο σύντροφός σας ζητά χώρο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το άγχος επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος

Στρες διαβήτης: Το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων της ζωής, της ασθένειας και της έλλειψης ύπνου, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Η θεραπεία ενός χωρισμού είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Αποφύγετε να βιαστείτε σε νέες σχέσεις ή να προσπαθήσετε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας.