Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Stalking σχέση: 10 tips για να σταματήσετε να “καταδιώκετε” τον πρώην σας

Stalking σχέση: 10 tips για να σταματήσετε να “καταδιώκετε” τον πρώην σας

Stalking σχέση: Με υπομονή και δέσμευση για την ευημερία σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να χτίσετε μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη ζωή μακριά από το stalking.

Οι πρώην είναι πάντοτε πονεμένες ιστορίες. Είτε πρόκειται για μια σχέση που τελείωσε φιλικά ή για μια τοξική σχέση που έφερε την καταστροφή στο πέρασμά της, το stalking είναι μια πολύ συχνή διαδικασία ανάμεσα στους πρώην συντρόφους. Ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να καταδιώκετε τον πρώην σας:

  • Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας: Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε μια σειρά από συναισθήματα μετά από έναν χωρισμό, συμπεριλαμβανομένης της λύπης, του θυμού ή της μοναξιάς. Η αποδοχή αυτών των συναισθημάτων μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε μπροστά.
  • Καταργήστε οποιαδήποτε επαφή: Αποκλείστε ή καταργήστε την παρακολούθηση του πρώην σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του από το τηλέφωνό σας. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για τη δημιουργία συναισθηματικής απόστασης και την πρόληψη της παρορμητικής συμπεριφοράς.
  • Διαγραφή ή αρχειοθέτηση μηνυμάτων και φωτογραφιών: Η διαγραφή παλαιών μηνυμάτων, φωτογραφιών και αναμνηστικών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον πειρασμό να ξαναδείτε το παρελθόν. Αυτό περιλαμβάνει ψηφιακές και φυσικές υπενθυμίσεις της σχέσης.
  • Δημιουργήστε νέες ρουτίνες: Καθιερώστε νέες συνήθειες και δραστηριότητες για να καλύψετε το κενό που αφήνει η σχέση. Ασχοληθείτε με χόμπι, αφιερώστε χρόνο με φίλους και οικογένεια ή εξερευνήστε νέα ενδιαφέροντα για να σας βοηθήσετε να ανακατευθύνετε την εστίασή σας.
  • Αναζητήστε υποστήριξη: Μιλήστε με φίλους, οικογένεια ή θεραπευτή για τα συναισθήματά σας. Το να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με άλλους μπορεί να προσφέρει προοπτική και συναισθηματική υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές.
  • Θέστε όρια στον εαυτό σας: Θέστε ξεκάθαρα όρια για τη συμπεριφορά σας και θεωρήστε τον εαυτό σας υπεύθυνο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους η διατήρηση της απόστασης είναι απαραίτητη για την ευημερία σας.
  • Ασκηθείτε στην αυτοφροντίδα: Φροντίστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Ασκηθείτε, κοιμηθείτε αρκετά και ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά. Η φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε ανθεκτικότητα και να προχωρήσετε.
  • Εστιάστε στην προσωπική ανάπτυξη: Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο ως ευκαιρία για αυτοστοχασμό και προσωπική ανάπτυξη. Θέστε στόχους για τον εαυτό σας και εργαστείτε προς την κατεύθυνση τους, είτε σχετίζονται με την καριέρα, τα χόμπι ή τις προσωπικές σας σχέσεις.
  • Σκεφτείτε τη βοήθεια: Αν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τη συνήθεια να καταδιώκετε τον πρώην σας, η αναζήτηση βοήθειας από φίλους ή την οικογένειά σας ή έναν επαγγελματία μπορεί να σας προσφέρει εργαλεία για να αντιμετωπίσετε το χωρισμό και να προχωρήσετε.
  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους του χωρισμού: Σκεφτείτε τους λόγους για τους οποίους έληξε η σχέση. Το να έχετε υπόψη σας αυτούς τους λόγους μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο παρόν και να αποφύγετε να ρομαντικοποιήσετε το παρελθόν.

 

Το να σπάσετε τον κύκλο της συμπεριφοράς καταδίωξης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά με υπομονή και δέσμευση για την ευημερία σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να χτίσετε μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Προβλήματα στο σεξ που αντιμετωπίζουμε στην αρχή μιας σχέσης

Πώς να ενισχύσετε την οικειότητα σε μια μακροχρόνια σχέση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις κακοποιητικές σχέσεις

Τι σημαίνει ότι ο σύντροφός σας ζητά χώρο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία της ιστριονικής προσωπικότητας;

Ιστριονικής προσωπικότητας: Η διαταραχή ιστριονικής προσωπικότητας (HPD) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από πρότυπα υπερβολικής αναζήτησης προσοχής, συναισθηματικότητας και συμπεριφοράς που είναι συχνά δραματική, σαγηνευτική ή προκλητική

Πώς να κατανοήσουμε την κρίση της μέσης ηλικίας;

Μέση ηλικία: Η κρίση μέσης ηλικίας είναι μια σημαντική φάση συναισθηματικής και ψυχολογικής αλλαγής που συμβαίνει συχνά μεταξύ 40 και 60 ετών. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από μια βαθιά αίσθηση αυτοπεποίθησης και επανεκτίμησης των επιτευγμάτων της ζωής,

Κατανόηση και υπέρβαση των επιπτώσεών του συνδρόμου του καλού κοριτσιού

Σύνδρομο καλού κοριτσιού: Το σύνδρομο καλού κοριτσιού αναφέρεται σε ένα μοτίβο συμπεριφοράς που ενσταλάζεται συχνά σε νεαρά κορίτσια, όπου ενθαρρύνονται να είναι υπερβολικά συμμορφωτικά, αυτοθυσιαστικά και πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους άλλους σε βάρος των δικών τους αναγκών

Κατανόηση του εθισμού στα social media 

Εθισμός social: Μελέτες έχουν δείξει μια συσχέτιση μεταξύ της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Τι είναι η διαταραχή μετατροπής (υστερική νεύρωση) και ποια τα συμπτώματα;

Υστερική νεύρωση: Η διαταραχή μετατροπής, επίσης γνωστή ως διαταραχή λειτουργικών νευρολογικών συμπτωμάτων, είναι μια περίπλοκη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από νευρολογικά συμπτώματα που δεν συνάδουν με γνωστές νευρολογικές ή ιατρικές καταστάσεις

Close Icon