ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΥ: Τα έθνη κοντά σε παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές για πανδημίες

ΠΟΥ: Τα έθνη κοντά σε παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές για πανδημίες

ΠΟΥ: Οι νέες παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές θα κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο από μεταδοτικές ασθένειες και να διασφαλιστούν δίκαιες απαντήσεις στις απειλές για τη δημόσια υγεία.

Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν σε έναν τρόπο προς τα εμπρός για την ενημέρωση των κανονισμών για την έξαρση ασθενειών πριν από τις συναντήσεις για την κατάρτιση νέων παγκόσμιων κατευθυντήριων γραμμών για την αντιμετώπιση των πανδημιών, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το Σάββατο. Οι δύο διαδικασίες είναι συμπληρωματικές, με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη να γίνει ο κόσμος ασφαλέστερος από μεταδοτικές ασθένειες και να διασφαλιστούν δίκαιες απαντήσεις στις απειλές για τη δημόσια υγεία, δήλωσε η Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, πρώην Γενικός Διευθυντής Υγείας της Νέας Ζηλανδίας.

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της COVID-19

Συνολικά 307 τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας του ΠΟΥ ήρθαν ως απάντηση στις προκλήσεις που θέτει η πανδημία COVID-19. Από την Τρίτη, ο ΠΟΥ ανέφερε συνολικά 757.264.511 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 6.850.594 θανάτων, από την έναρξη της πανδημίας το 2020. «Η COVID-19 μας έδειξε ότι η ύπαρξη ενός καλού, ισχυρού συνόλου διεθνών υγειονομικών κανονισμών είναι απαραίτητη και έδειξε πού πρέπει να βελτιωθούν οι τρέχοντες κανονισμοί», είπε ο Δρ. Μπλούμφιλντ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης της ομάδας εργασίας, είπε ότι οι κυβερνήσεις είχαν επικεντρωθεί στο να καταστήσουν τις χώρες τους και τη διεθνή κοινότητα καλύτερα προετοιμασμένες για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τόνισαν επίσης τη σημασία της ενίσχυσης της ανάπτυξης ικανοτήτων, ιδίως σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. πρόσβαση σε οφέλη που προκύπτουν από την κοινή χρήση παθογόνων παραγόντων· ισότιμη πρόσβαση σε ιατρικά αντίμετρα· και ενισχυμένη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών.

Κάνοντας τον κόσμο πιο ασφαλή

«Η συνεχιζόμενη πανδημία έχει υπογραμμίσει τη σημασία των χωρών να εργάζονται μαζί και να υποστηρίζουν τον ΠΟΥ στο ζωτικό του έργο, για να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής», είπε. «Ο τόνος των συζητήσεων και η πρόοδος που σημειώθηκε κατά τη συνάντηση αυτής της εβδομάδας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι χώρες κατανοούν την ευθύνη που έχουν να διασφαλίσουν ότι αυτή η διαδικασία είναι επιτυχής». Ο Abdullah M. Assiri, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας και συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας, είπε ότι τα μέλη του ΠΟΥ από 194 κράτη βρίσκονται «στην κινητήρια θέση» της διαδικασίας ενίσχυσης των ισχυόντων κανονισμών.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κόσμος αντιμετώπισε την επείγουσα ανάγκη για λειτουργικά διεθνή μέσα και έδωσε αυξανόμενη σημασία σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΠΟΥ», είπε. «Οι επικαιροποιημένοι κανονισμοί θα επιτρέψουν στον κόσμο να ανιχνεύει καλύτερα τα κρούσματα έγκαιρα και να τα αποτρέψει από το να εξελιχθούν σε έκτακτες ανάγκες για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος. Πρόκειται για την ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να το κάνουμε αυτό και να προστατεύσουμε καλύτερα τους πάντες».

Νέα «συμφωνία πανδημίας»

Τη Δευτέρα, οι κυβερνήσεις θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη ενός μέσου της ΠΟΥ για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αναφέρεται ως συμφωνία πανδημίας, το «μηδενικό σχέδιο» της συμφωνίας θα αποτελέσει το επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνόδου. Οι εκκλήσεις για δράση για τη σύνταξη της συμφωνίας ήρθαν μετά την ειδική σύνοδο της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας τον Δεκέμβριο του 2021, σε αναγνώριση της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να επιδείξει αλληλεγγύη και ισότητα ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid-19: Το 1/4 των Αμερικανών πληρούσε τα κριτήρια για μέτρια κατάθλιψη στην πανδημία

Γρίπη και COVID-19: Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία και για τις δύο λοιμώξεις

Εφαρμογή COVID-19 έσωσε περίπου 10.000 ζωές τον πρώτο χρόνο της, σύμφωνα με έρευνα

Μεταρρυθμίζεται η ασφάλιση υγείας της Κίνας για ενίσχυση της φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Νιώστε σέξι ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Αγκαλιάστε τις αλλαγές στο σώμα σας, επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα και δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και σέξι.