ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΥ Κορωνοϊός: Μειώθηκαν κατά 17 % παγκοσμίως τα κρούσματα

ΠΟΥ Κορωνοϊός: Μειώθηκαν κατά 17 % παγκοσμίως τα κρούσματα

Π.Ο.Υ Κωρονοϊός: Μειώθηκαν κατά 17 % παγκοσμίως τα κρούσματα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 που αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας ότι ο κόσμος γυρίζει τη γωνία στις προσπάθειές του να περιορίσει την πανδημία.

Ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 που αναφέρθηκαν παγκοσμίως μειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με 88.000 νέους θανάτους να αναφέρονται την προηγούμενη εβδομάδα, μείωση 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19 αναφέρθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωσή του. Η μείωση αυτή ήταν 17% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο χαμηλότερος αριθμός υποθέσεων παγκοσμίως από την εβδομάδα 26 Οκτωβρίου 2020. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων υποθέσεων Covid-19, με 871.365. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μείωση 19% σε υποθέσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. Βραζιλία, Γαλλία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης μεταξύ των εθνών που ανέφεραν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων υποθέσεων παγκοσμίως, ανέφερε ο ΠΟΥ, αν και όλοι τους είδαν μείωση σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας.

Από όλες τις περιφέρειες, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομαδιαία ενημέρωση του ΠΟΥ, η Αφρική είδε τη μεγαλύτερη μείωση στις περιπτώσεις, στο 22%, ενώ η Ανατολική Μεσόγειο είδε τη μικρότερη, στο 2%.
Συνολικά, τα νέα κρούσματα στην Αμερική ανήλθαν σε πάνω από τα μισά νέα κρούσματα παγκοσμίως, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα και πάνω από 45.000 νέους θανάτους. Παγκοσμίως, έχουν σημειωθεί σχεδόν 107 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, και περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια θάνατοι από τον ιό, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Πολλές χώρες ελπίζουν ότι τα εμβόλια κορωνοϊού θα προσφέρουν μια διέξοδο από την κρίση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυστηρότεροι περιορισμοί που θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία

Lockdown στην Αττική: Ποια καταστήματα κλείνουν, ποια μένουν ανοικτά

Απόψεις Δερμιτζάκη για το νέο lockdown που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.