ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊος Πανδημία: Πώς επηρέασε την υγεία των γυναικών

Κορωνοϊος Πανδημία: Πώς επηρέασε την υγεία των γυναικών

Κορωνοϊος Πανδημία: Τα δύο τρίτα των γυναικών ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα στρες και άγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η πανδημία άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και είχε έναν ιδιαίτερα μοναδικό αντίκτυπο στις γυναίκες. Καθώς μεγαλύτερος αριθμός γυναικών ετέθησαν σε καθεστώς τηλεργασίας, για πολλές, ήταν μια μεγάλη πρόκληση να διαχειριστούν ταυτόχρονα την απομακρυσμένη εργασία και τις οικογενειακές ευθύνες σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, περιορισμένων επιλογών παιδικής μέριμνας και ασταθών σχολικών ρυθμίσεων.

Μια πρόσφατη έρευνα ρίχνει περαιτέρω φως στο πώς η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική και σωματική υγεία των γυναικών, πέρα ​​από τις προφανείς επιπτώσεις του ίδιου του κορωνοϊού. Η έρευνα που διεχήχθει για λογαριασμό της εταιρείας τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης athenahealth, ολοκληρώθηκε από 1.000 ενήλικες στις ΗΠΑ και περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το πώς έχουν αλλάξει οι συνήθειες υγείας και η ψυχική τους ευεξία εν μέσω της πανδημίας.

Περίπου τα δύο τρίτα των γυναικών δήλωσαν ότι το άγχος τους αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 23% να λέει ότι η αύξηση ήταν σημαντική. Μεταξύ των ανδρών, το 56% ανέφερε υψηλότερα επίπεδα άγχους, αλλά μόνο το 16% είπε ότι η αλλαγή ήταν σημαντική. Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι το άγχος τους μεταφράζεται σε χειρότερες συνήθειες όσον αφορά τη διατροφή και την άσκηση, ενώ μόνο το 22% των ανδρών ανέφερε το ίδιο.

Το 13 τοις εκατό των γυναικών, σε σύγκριση με το 7% των ανδρών, δήλωσαν επίσης ότι έπρεπε να παραλείψουν τις επισκέψεις σε γιατρό ή να αποφύγουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας «λόγω παραγόντων εκτός του ελέγχου τους», όπως οικονομικά ή σωματική αναπηρία.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν επιπλέον ότι οι millennials, ή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, επηρεάστηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σχεδόν 7 στους 10 ανέφεραν αυξημένο στρες ή/και άγχος και το 38% ανέφερε ότι αυτό οδήγησε σε χειρότερες διατροφικές ή/και συνήθειες άσκησης. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι millennials ήταν επίσης πιο πιθανό να αποφύγουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης το 2020 λόγω του φόβου της έκθεσης στον COVID-19.

Ένας ακόμη λόγος που δικαιολογεί την αποχή τους από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι millennials δεν αισθάνονται πως μπορούν να εμπιστευτούν πλήρως τους γιατρούς ώστε να τους μεταφέρουν τις ανησυχίες τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι Millennials ήταν πιο πιθανό από τους baby boomers, για παράδειγμα, να αναφέρουν ότι “ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης δεν πήρε στα σοβαρά τις ανησυχίες τους” (61% έναντι 46%). Και 2 στους 3 παραδέχθηκαν ότι είχαν ανησυχίες για την υγεία τους που δεν ανέφεραν στους γιατρούς «από φόβο μήπως φανούν ανήσυχοι, υπερβολικοί ή ανόητοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ αποτυγχάνει στον γυναικείο πληθυσμό

H ψυχική αστάθεια είναι πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα

Η εσφαλμένη στρατηγική της "ιατρικής μπικίνι" στις γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν