Ψυχική Υγεία

ΗΠΑ: 4 στους 10 μαθητές ένιωθαν λύπη ή απελπισία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

ΗΠΑ: 4 στους 10 μαθητές ένιωθαν λύπη ή απελπισία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 4 στους 10 μαθητές γυμνασίου δήλωσαν ότι ένιωθαν επίμονα λυπημένοι ή απελπισμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δημοσιεύτηκε εχθές, Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, σχεδόν οι μισοί μαθητές γυμνασίου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ένιωθαν επίμονα λυπημένοι ή απελπισμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και πολλοί είπαν ότι υπέστησαν συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση από έναν γονέα ή άλλο ενήλικα στο σπίτι.

Αρκετές ιατρικές ομάδες έχουν προειδοποιήσει ότι η πανδημική απομόνωση λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και η έλλειψη κοινωνικών συγκεντρώσεων έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία των νέων. «Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πανδημία επηρέασε τους νέους και τις οικογένειές τους», δήλωσε η Kathleen Ethier από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι αναφορές βασίζονται σε ανώνυμες διαδικτυακές έρευνες σε περίπου 7.700 μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών λυκείων από 128 σχολεία κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021 και βασίζονται σε παρόμοια έρευνα που διεξάγει το CDC κάθε δύο χρόνια στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα:

  • Το 44% ανέφερε ότι ένιωθαν επίμονα λυπημένοι και απελπισμένοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.
  • Το 66% είπε ότι δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει τις σχολικές του εργασίες.
  • Το 29% είπε ότι ένας γονέας ή άλλος ενήλικας στο σπίτι του έχασε τη δουλειά του και το 11% είπε ότι υπέστη σωματική κακοποίηση από έναν γονέα ή άλλο ενήλικα στο σπίτι.
  • Το 24% είπε ότι πεινούσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή δεν υπήρχε αρκετό φαγητό στο σπίτι.

 

Πιθανότατα υπήρχε κάποια υποαναφορά, ειδικά όσον αφορά ορισμένες ερωτήσεις που σχετίζονται με τη συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση στο σπίτι. Οι έφηβοι μπορεί να φοβούνταν ότι κάποιος γονέας ή άλλος ενήλικας μπορεί να δει τις απαντήσεις τους, είπε ο Ilan Cerna-Turoff, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia που μελετά την ψυχική υγεία των παιδιών.

Αξιωματούχοι του CDC σημείωσαν ότι η πανδημία δεν επηρέασε στον ίδιο βαθμό όλους τους εφήβους. Ειδικότερα, οι νέοι από την LGBT κοινότητα ανέφεραν δεινότερη ψυχική υγεία και περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας από άλλους συνομιλήκους τους. Περίπου το 75% είπε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι και το 20% ανέφερε σωματική κακοποίηση. Συγκριτικά, οι μισοί από τους ετεροφυλόφιλους μαθητές ανέφεραν συναισθηματική κακοποίηση και το 10% σωματική, σύμφωνα με το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χρήση των social media συνδέεται με λιγότερη ευημερία για ορισμένους εφήβους

Πώς θα βρίσκομαι στη ζωή του παιδιού μου;

Πώς οι γονείς αντιμετωπίζουν το sexting των εφήβων;

Ο αυξημένος χρόνος οθόνης βλάπτει την συνολική υγεία του παιδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή μας είναι αναμενόμενες στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να εντοπιστούν στην κούραση, το σωματικό στρες και τις αλλαγές στον μεταβολισμό, οι ορμόνες είναι η κύρια αιτία των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.