ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Πιο θανατηφόρο το στέλεχος της Βρετανίας σύμφωνα με CDC

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Πιο θανατηφόρο το στέλεχος της Βρετανίας σύμφωνα με CDC

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Επιστήμονες στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ μιλούν με αξιωματούχους υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα βρετανικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι πιο θανατηφόρα.

“Το CDC έχει επικοινωνήσει με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και εξετάζει τα νέα δεδομένα θνησιμότητας που σχετίζονται με την παραλλαγή B.1.1.7”, δήλωσε αξιωματούχος του CDC στο CNN το Σάββατο, χρησιμοποιώντας το επιστημονικό όνομα για την παραλλαγή που πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο.

Μια έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή αναφέρει ότι υπάρχει “μια ρεαλιστική πιθανότητα” ότι η νέα παραλλαγή έχει υψηλότερο ποσοστό θανάτου από άλλες παραλλαγές. Αν και τα δεδομένα δεν είναι πειστικά, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε “υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή … μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνησιμότητας”.

Η μοντελοποίηση CDC δείχνει ότι αυτή η νέα παραλλαγή, η οποία έχει αποδειχθεί ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, θα μπορούσε να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον Μάρτιο. Μόνο 195 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το CDC, αλλά αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι πολλές ακόμη περιπτώσεις δεν εντοπίζονται. Βρέθηκαν περιπτώσεις σε 22 πολιτείες, σύμφωνα με το CDC, με την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα να ανιχνεύει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό.

Μέχρι στιγμής, μελέτες δείχνουν ότι τα τρέχοντα εμβόλια θα προστατεύσουν από τη νέα παραλλαγή και ότι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η υγιεινή των χεριών είναι βασικά για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. Ο Michael Osterholm, επιδημιολόγος και μέλος της μεταβατικής ομάδας του Προέδρου Joe Biden, δήλωσε ότι έχει επανεξετάσει την έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και άλλα δεδομένα που δεν έχουν κυκλοφορήσει δημοσίως, και είναι «πεπεισμένος» ότι η νέα παραλλαγή είναι θανατηφόρα.

“Τα δεδομένα αυξάνονται – και μερικά από αυτά δεν μπορώ να μοιραστώ – που υποστηρίζει σαφώς ότι το Β.1.1.7 προκαλεί σοβαρότερες ασθένειες και αυξημένο θάνατο”, δήλωσε ο Osterholm, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτή η παραλλαγή έχει αυξημένη μετάδοση, και έτσι αυτά δεν είναι πολύ κακά νέα».

Ένας σύμβουλος του CDC είπε ότι θα ήταν ιδανικό αν οι γιατροί των ΗΠΑ θα μπορούσαν να ελέγξουν και να δουν πώς οι ασθενείς με τη νέα παραλλαγή είναι σε σύγκριση με ασθενείς που έχουν μολυνθεί με άλλες παραλλαγές. Ωστόσο, ο Δρ. William Schaffner, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι δύσκολο, επειδή η γονιδιωματική αλληλουχία – η εργαστηριακή εργασία που απαιτείται για την ανίχνευση νέων στελεχών – δεν είναι πολύ ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Η τρέχουσα ικανότητά μας να προσδιορίσουμε εάν ο συγκεκριμένος ασθενής σας έχει αυτό το νέο στέλεχος είναι πολύ περιορισμένη και έτσι αυτό ενισχύει πραγματικά την ιδέα ότι άλλες χώρες έχουν πολύ περισσότερη ικανότητα να το κάνουν αυτό από εμάς”, δήλωσε ο Schaffner, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του CDC σχετικά με τις πρακτικές ανοσοποίησης. Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα προγράμματα γονιδιωματικής αλληλούχησης στον κόσμο. Η έκθεσή τους παρέχει λεπτομέρειες αρκετών μελετών που συγκρίνουν τη σοβαρότητα της νέας παραλλαγής με προηγούμενες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

32 κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας

Βρετανία: Στα 77 τα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης - Στα 9 της βραζιλιάνικης

Μετάλλαξη και συνωστισμός στα καταστήματα ανησυχούν τους ειδικούς - Αγωνία για την επόμενη μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πιο έγκυρες επιστημονικά απαντήσεις που έχουν δοθεί για τον κορωνοϊό

COVID – 19: Ο κορωνοϊός όσο κυκλοφορεί, θα επανέρχεται κάθε χρόνο και με νέες μεταλλάξεις. Λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη εξάλειψης του ιού παγκόσμια, διαφορετικά νέες μεταλλάξεις θα φέρνουν αναζωπυρώσεις κάθε χρόνο το χειμώνα.

Εμβολιασμός σε πιθήκους του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο με ειδικό εμβόλιο

Κορωνοϊός: Στις αρχές Ιανουαρίου, πολλοί γορίλες αυτού του ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται στη νότια Καλιφόρνια και είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, είχαν διαγνωσθεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid

Κορωνοϊός Θεραπεία: Ένα "κοκτέιλ" μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) στις ΗΠΑ για την εξουδετέρωση του ιού Covid-19 είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών στελεχών ή παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

Οι επιζώντες Covid μπορεί να υποστούν γνωστικές επιπλοκές

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το 95% των κλινικά σταθερών ασθενών με Covid-19 είχαν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι μεταξύ 17-42% των ασθενών εμφάνισαν συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη.

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσαν: «Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ υποδηλώνουν ότι οι αποκρίσεις των κυττάρων Τ δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις παραλλαγές». Είπαν ότι τα Τ κύτταρα, που επισημαίνονται στον κορωνοϊό και βοηθούν στην καταστροφή του, μπορεί να μην σταματήσουν εντελώς τη μόλυνση, αλλά θα πρέπει να αποτρέπουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά.Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Νανοσωματίδια: Το Πανεπιστημίου του Τέξας στο Arlington σχεδιάζει ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων που θα μεταφέρει τα απαραίτητα πλασμίδια στις αρτηρίες σε ασθενείς που πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) στα χέρια και τα πόδια τους.

Μειωμένος ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή

Χορτοφαγία: Η διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό εντυπο PLoS Medicine.

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.