ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού: Τι ξέρουμε – 1ο κρούσμα και σε Γερμανία

Νέα μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού: Τι ξέρουμε – 1ο κρούσμα και σε Γερμανία

Νέα μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού: Τι ξέρουμε -1ο κρούσμα και σε Γερμανία . Η ταχεία εξάπλωση μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού κατηγορήθηκε για την εισαγωγή αυστηρών κανόνων ανάμειξης της τέταρτης βαθμίδας για εκατομμύρια ανθρώπους, αυστηρότερους περιορισμούς τα Χριστούγεννα στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, και άλλες χώρες που έθεσαν το Ηνωμένο Βασίλειο σε ταξιδιωτική απαγόρευση.

Όλη η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, περιέχει τεράστιες αβεβαιότητες και έναν μακρύ κατάλογο αναπάντητων ερωτήσεων. Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και είναι ζωτικής σημασίας να εστιάσουμε στο αν η συμπεριφορά του ιού αλλάζει. Γιατί η μετάλλαξη αυτή προκαλεί ανησυχία; Τρία πράγματα συνδυάζονται και αυτό σημαίνει ότι προσελκύουν την προσοχή:

  • Αντικαθιστά ταχύτατα άλλες εκδόσεις του ιού
  • Έχει μεταλλάξεις που επηρεάζουν τμήμα του ιού που πιθανόν να είναι σημαντικό
  • Ορισμένες από αυτές τις μεταλλάξεις -έχουν ήδη αποδειχθεί στο εργαστήριο ότι είναι υπεύθυνες για την αύξηση της ικανότητας του ιού να μολύνει τα κύτταρα

Πόσο πιο γρήγορα εξαπλώνεται; Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη. Τον Νοέμβριο, το 1/4 περίπου των κρουσμάτων στο Λονδίνο ήταν η νέα μετάλλαξη.Αυτό έφθασε σχεδόν τα 2/3 των κρουσμάτων  στα μέσα Δεκεμβρίου. Οι μαθηματικοί τρέχουν τους αριθμούς στην εξάπλωση διαφορετικών παραλλαγών σε μια προσπάθεια να υπολογίσουν πόσο από ένα άκρο μπορεί να έχει αυτό. Αλλά είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τι οφείλεται στη συμπεριφορά των ανθρώπων και τι οφείλεται στον ιό. Ο αριθμός που ανέφερε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ήταν ότι η παραλλαγή μπορεί να είναι μέχρι και 70% πιο μεταδοτική. Είπε ότι αυτό μπορεί να αυξάνει τον αριθμό R – που δείχνει αν μια επιδημία αυξάνεται ή συρρικνώνεται – κατά 0,4.

Νέα παραλλαγή του κορονοϊού έχει αναγνωριστεί σε νοσοκομείο στο Γκάρμις-Παρτενκίρτσεν, πόλη σκι της Βαυαρίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Την περασμένη εβδομάδα, το νοσοκομείο ανακάλυψε μια “ανωμαλία” για πρώτη φορά σε μια συσκευή ελέγχου κορωνοϊού που έδειχνε ότι δεν ήταν μία από τις μεταλλ’αξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική ή τη Βραζιλία, είπε ο Κλέμενς Στόκκλασνερ, αναπληρωτής ιατρός στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Δείγματα του ιού έχουν σταλεί στο νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική ή επιθετική από τον αρχικό ιό του κορωνοϊού.  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 73 μολυσμένα άτομα στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού.  35 από αυτούς τους 73 έχουν μολυνθεί από την άγνωστη μετάλλαξη του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εντοπίστηκαν δύο "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Συναγερμός: Τα 2/3 τροφίμων οίκου ευγηρίας στο Βέλγιο με μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

Πώς Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν την πιο μολυσματική μετάλλαξη κορωνοϊού

Επαναστατική πρόταση για πανευρωπαϊκό lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το μακροχρόνιο στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Καρδιά και άγχος: Μπορεί το μακροχρόνιο στρες να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν καταφατικά, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτό είναι λιγοστά.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα μετάδοσης του κορωνοϊού μιλούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να πυροδοτήσει αύξηση των κρουσμάτων την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με προβλέψεις ειδικών την περασμένη Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου. Η παραλλαγή θα μπορούσε να "οδηγήσει σε αυξημένο κύμα κρουσμάτων" γύρω στον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021, δήλωσε ο Τρέβορ Μπέντφορντ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson.

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Τα αντισωμάτα έναντι του κορωνοϊού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ συνδέουν την ανεύρεση αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού (από προηγούμενη λοίμωξη) με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εκ νέου μόλυνσης στο μέλλον. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι τα άτομα που ήταν θετικά σε αντισώματα έναντι του Covid-19 είχαν μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό μελλοντικά σε σύγκριση με εκείνα που βγήκαν αρνητικά στο τεστ αντισωμάτων.

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.