Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Βρετανική έρευνα για την επίδραση του διαζυγίου στα παιδιά

Βρετανική έρευνα για την επίδραση του διαζυγίου στα παιδιά

Έρευνα που έγινε στη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν χωρίσει είναι πιθανότερο να βάλουν παραπανίσια κιλά τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό στα παιδιά που ήταν κάτω των έξι ετών, όταν χώρισαν οι γονείς τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Οι ερευνητές της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό δημογραφίας «Demography», σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν στοιχεία για 7.574 παιδιά ηλικίας εννιά μηνών έως 11 ετών, εκ των οποίων τα 1.573 είχαν δει τους γονείς τους να χωρίζουν.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά των χωρισμένων γονιών είχαν κατά μέσο όρο βάλει περισσότερα κιλά μέσα στην επόμενη διετία μετά το χωρισμό των γονιών τους, σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι γονείς συνέχιζαν να ζουν μαζί την ίδια περίοδο. Τα παιδιά των χωρισμένων γονιών ήταν πιθανότερο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέσα στην επόμενη τριετία μετά το χωρισμό.

Επειδή η μελέτη εξέτασε παιδιά μέχρι μόνο την ηλικία των 11 ετών, είναι ασαφές σε πόσο βάθος χρόνου εκτείνεται η αρνητική επίδραση του χωρισμού στο σωματικό βάρος των παιδιών. Οι ερευνητές προτείνουν να αρχίζουν έγκαιρα οι προσπάθειες αποτροπής της παιδικής παχυσαρκίας (π.χ. μέσω άθλησης ή προσεκτικής διατροφής) μετά από ένα χωρισμό.

Ως αιτίες που τα παιδιά τείνουν να παχύνουν μετά από το χωρισμό των γονιών, η μελέτη αναφέρει το μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα στα μονογονεϊκά νοικοκυριά (με συνέπεια τη χειρότερη διατροφή των παιδιών), τον πιο περιορισμένο χρόνο καθενός των χωρισμένων γονιών για να ασχοληθούν με τα παιδιά και τη διατροφή τους, τα λιγότερα χρήματα για εξωσχολικές (π.χ. αθλητικές) δραστηριότητες, τα ψυχολογικά προβλήματα γονέων και παιδιών που, μεταξύ άλλων, οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση (συχνά πρόχειρου) φαγητού κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο της ημικρανίας

Ανακαλύφθηκαν κύτταρα που ελέγχουν την πείνα στον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοάνοσα νοσήματα και βιολογικοί παράγοντες 

Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη των βιολογικών παραγόντων έχει φέρει μια επανάσταση στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων. Οι βιολογικοί παράγοντες είναι μονοκλωνικά αντισώματα ή άλλοι πρωτεϊνικοί παράγοντες που στοχεύουν συγκεκριμένα μόρια και κυτταρικούς υποδοχείς που εμπλέκονται στη φλεγμονώδη διαδικασία.

Φυτοστερόλες: ρυθμίζουν την ινσουλίνη και μειώνουν τις φλεγμονές σύμφωνα με μελέτη

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι φυτοστερόλες μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα ινσουλίνης και να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός σημαντικό για την πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Υποσχόμενη έρευνα για τον καρκίνο του μαστού για τη βιταμίνη D

Στη μελέτη, ασθενείς με καρκίνο του μαστού που λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D σε συνδυασμό με την τυπική χημειοθεραπεία εμφάνισαν διπλάσια ποσοστά ύφεσης σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία

Βακτήρια λειτουργούν ως εντομοκτόνα

Σε αντίθεση με τα χημικά εντομοκτόνα, που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη υγεία, τα βακτήρια αυτά είναι βιολογικά προϊόντα που διασπώνται εύκολα και δεν συσσωρεύονται στο περιβάλλον.

Τι είναι το ανθεκτικό άμυλο;

Ανθεκτικό άμυλο: Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όσους επιδιώκουν να ελέγχουν τις θερμίδες και να βελτιώνουν την υγεία του εντέρου τους. Μειώνει την απορρόφηση θερμίδων και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Πώς το σκόρδο ενισχύει την υγεία των οστών;

Σκόρδο: Προσθέστε το σκόρδο στη διατροφή σας και ενισχύστε τα οστά σας με φυσικό και νόστιμο τρόπο. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, η θετική του επίδραση στα οιστρογόνα και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ιδανική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υψηλότερος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

Τα ζαχαρούχα ποτά παραμένουν η κύρια διαιτητική πηγή προστιθέμενων σακχάρων σε πολλούς πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον κίνδυνο διαβήτη.

Close Icon