Επιστημονικά Νέα

Θεραπεία Πειραματική: Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με αντιιικό φάρμακο κατά της covid-19

Θεραπεία Πειραματική: Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με αντιιικό φάρμακο κατά της covid-19

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Θεραπεία Πειραματική: Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Communications Μια πειραματική αντιική θεραπεία κατά του ιού που προκαλεί την COVID-19 έδειξε υπόσχεση σε μελέτες σε ζώα και έχει συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Το φάρμακο, MK-4482, λέγεται ότι μειώνει τα επίπεδα του ιού και μειώνει τη βλάβη από την ασθένεια στους πνεύμονες των χάμστερ που υποβάλλονται σε θεραπεία για λοίμωξη.

Η θεραπεία λειτουργεί αποτρέποντας την αναπαραγωγή του ιού, με οφέλη που παρατηρήθηκαν όταν το φάρμακο χορηγήθηκε 12 ώρες πριν ή 12 ώρες μετά τη μόλυνση.

Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δημοσίευσαν ευρήματα στο περιοδικό Φυσικές Επικοινωνίες Nature Communications.

“Δείχνουμε ότι το MK-4482, όταν χορηγείται είτε αρχίζοντας στις 12 ώρες πριν από τη λοίμωξη SARS-CoV-2 ή ακόμη και 12 ώρες μετά τη μόλυνση, μειώνει σημαντικά τα ιικά φορτία και την παθολογία των πνευμόνων, αλλά δεν επηρεάζει την απόρριψη από την άνω αναπνευστική οδό, λέει η μελέτη.

“Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν τη δυναμική του MK-4482 ως από του στόματος χορηγούμενου φαρμάκου για έκθεση υψηλού κινδύνου και πιθανώς θεραπευτική χρήση σε ανθρώπους.”

Η μελέτη περιελάμβανε τρεις ομάδες χάμστερ. «ομάδα θεραπείας πριν από τη μόλυνση · ομάδα θεραπείας μετά τη μόλυνση» και ομάδα ελέγχου. Για τις ομάδες θεραπείας, οι επιστήμονες έδιναν το φάρμακο κάθε 12 ώρες για τρεις ημέρες. Μέχρι το τέλος, τα ζώα που υποβλήθηκαν σε αγωγή και στις δύο ομάδες αποκάλυψαν “σημαντικά λιγότερες αλλοιώσεις στους πνεύμονες” και 100πλάσια πτώση του μολυσματικού ιού στους πνεύμονες σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου που δεν έλαβε θεραπεία.

Η ομάδα σημείωσε ότι ένα ξεχωριστό αντιικό, το remdesivir, έχει λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA, αλλά αυτή η θεραπεία μπορεί να χορηγηθεί μόνο ενδοφλεβίως, “γεγονός που καθιστά την εφαρμογή του πρόκληση στον έλεγχο της έκθεσης υψηλού κινδύνου “, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

“Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες”, λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές ενός νέου μονοκλωνικού αντισώματος

Απάντηση της Gilead Sciences στον ΠΟΥ για μη χρήση της ρεμντεσιβίρης στη θεραπεία COVID 19

Ελπίδες για ίαση από κορωνοϊό δίνουν Βρετανοί και Γερμανοί επιστήμονες

Εθελοντική Μόλυνση από τον covid-19. Τίθεται θέμα ηθικής

Ελπίδες για θεραπεία υπό προϋποθέσεις ασθενών με covid-19

Επιστήμονες μελετούν το μπλόκο στην αναπαραγωγή του COVID-19

Η Cipla σχεδιάζει να ερευνήσει πιθανό κοκτέιλ φαρμάκων κατά του κοροναϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Ο εντυπωσιακός πυρήνας του Κρόνου αποκαλύπτεται

Κρόνος: Δεν είχαμε μέχρι σήμερα πολλά στοιχεία για τον πυρήνα του Κρόνου. Επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας (Caltech) κατάφεραν μέσω της μελέτης των δακτυλίων του Κρόνου να κάνουν μια σειρά από διαπιστώσεις για τον πυρήνα του. Όπως οι σεισμοί βοηθούν τους γεωλόγους να κάνουν διαπιστώσεις για το τι βρίσκεται στο εσωτερικό της Γης και πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί της έτσι και η μελέτη των δακτυλίων, η κίνηση τους, τα φαινόμενα τους και η αλληλεπίδραση τους με τον πλανήτη τους αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία γι’ αυτόν.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το εμβόλιο covid-19 με τη γονιμότητα της γυναίκας

Τα ευρήματα δεν θα καθορίσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολίων COVID-19 και των εμμηνορροϊκών αλλαγών, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία της βάσης για περαιτέρω έρευνα, δήλωσε η Katharine Lee, μία από τους ερευνητές, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis.

Νανοσωματίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ όσο απορροφά εκπέμπει την τελευταία 10ετία η Αμαζονία της Βραζιλίας

Κλιματική αλλαγή: Η μελέτη προβάλλει την παραγνωρισμένη, αλλά σημαντική, ευθύνη της φθοράς του δάσους. Αντίθετα με την αποψίλωση που ορίζει την καταστροφή της δασικής έκτασης, οι φθορές περιλαμβάνουν ό, τι μπορεί να υποστεί βλάβη χωρίς να καταστραφεί τελείως: ευάλωτα δένδρα στις παρυφές αποψιλωμένων εκτάσεων, επιλεκτική υλοτομία, μικρές πυρκαγιές, θνητότητα των δένδρων που συνδέεται με την ξηρασία.

Πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι συμβάλλει στην παχυσαρκία

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της παχυσαρκίας, ανεξάρτητα από τις θερμίδες που λαμβάνουμε. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Μακροχρόνιες δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες παρενέργειες

Παρά τους πολυάριθμους ισχυρισμούς για βελτιωμένη υγεία από τους δημιουργούς και τους υποστηρικτές της δίαιτας αποτοξίνωσης, τα περισσότερα προγράμματα αποτοξίνωσης δεν έχουν κλινικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά τους.

Πείραμα εξόρυξης μετάλλων από το βυθό ναυάγησε στον Ειρηνικό

Ειρηνικός: Το γιγάντιο μηχάνημα ήταν σχεδιασμένο να συλλέγει τους μεταλλικούς κονδύλους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε μεγάλο μέρος του ωκεάνιου πυθμένα και θα μπορούσαν στο μέλλον να αποτελέσουν σημαντική πηγή φυσικών πόρων.