Επιχειρηματικά

Η Cipla σχεδιάζει να ερευνήσει πιθανό κοκτέιλ φαρμάκων κατά του κοροναϊού

Η Cipla σχεδιάζει να ερευνήσει πιθανό κοκτέιλ φαρμάκων κατά του κοροναϊού

Η Cipla με έδρα την Ινδία σχεδιάζει να διερευνήσει τη χρήση συνδυασμού πολλαπλών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου του ερευνητικού αντιιικού φαρμάκου της Gilead Sciences, για τη θεραπεία της λοίμωξης από Covid-19. Ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Cipla, Kedar Upadhye, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να αξιολογήσει έναν συνδυασμό ψευδαργύρου, υδροξυχλωροκίνης, αζιθρομυκίνης, λοπιναβίρης-ριτοναβίρης και φαβιπιραβίρης, μεταξύ άλλων φαρμάκων.

Ο Upadhye αναφέρθηκε ως εξής: «Δοκιμάζουμε όλες τις οδούς. Προσπαθούμε να έρθουμε στην υπηρεσία των ασθενών και προσπαθούμε να δούμε ποιο μόριο είναι πιο αποτελεσματικό. Προσπαθούμε με όλους τους τρόπους. Νομίζω ότι θα επιτεθούμε στο Covid-19 με πολλούς τρόπους. “

Η Cipla συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε εταιρειών που συνήψαν μη αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης με τη Gilead την περασμένη εβδομάδα για την κατασκευή και διανομή remdesivir για ασθενείς με Covid-19 σε 127 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.Η εταιρεία εμπορεύεται επίσης αποκλειστικά το φάρμακο ρευματοειδούς αρθρίτιδας της Roche Actemra, με την επωνυμία tocilizumab, στην Ινδία. Το αντιφλεγμονώδες φάρμακο δοκιμάζεται επί του παρόντος ως πιθανή θεραπεία Covid-19 στην Ινδία καθώς και στις διεθνείς αγορές.

Ο Upadhye σημείωσε: «Η Cipla είναι ο μοναδικός παράγοντας του αντιφλεγμονώδους φαρμάκου Roche στην Ινδία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με σοβαρά πνευμονικά προβλήματα.«Είναι μια από τις πιθανές επιλογές θεραπείας που διερευνώνται για το Covid-19 εκτός από το remdesivir, το favipiravir και το lopinavir και το ritonavir. Το φάρμακο (Actemra) υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές παγκοσμίως. “

Δεδομένου του τρέχοντος κλίματος, πόσο καιρό αναμένετε ότι θα χρειαστεί η παγκόσμια οικονομία να ανακάμψει μετά το COVID-19;

Τον περασμένο μήνα, το Ινδικό Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας (IICT) ανακοίνωσε τη μεταφορά της διαδικασίας του για την παραγωγή φαβιπιραβίρης στη Cipla, μαζί με σημαντικές ποσότητες δραστικών φαρμακευτικών συστατικών.Ο Livemint πρόσθεσε ότι η Cipla ζητά την έγκριση του Γενικού Ελεγκτή Φαρμάκων της Ινδίας (DCGI) για την έναρξη του favipiravir στην Ινδία. Η εταιρεία σχεδιάζει να διεξαγάγει μια κλινική δοκιμή πριν από την πιθανή εμπορία του αντιιικού φαρμάκου με την επωνυμία Ciplenza.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Astellas : Στην διεύθυνση ο Χαράλαμπος Λάμπρου

Την ELPEN επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Sobi™ δημοσιεύει την έκθεση δευτέρου τριμήνου του 2021

Sobi™: Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 3.211 εκατ. SEK, σημειώνοντας αύξηση ίση με 14% σε CER (σταθερές τιμές συναλλάγματος) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020. Το EBITA ανήλθε σε 922 εκατ. SEK, με αποτέλεσμα περιθώριο EBITA ίσο με 29%.

Angelini Pharma & Lumira Ventures εγκαινιάζουν το Ίδρυμα ALBF

Ίδρυμα ALBF: Η Angelini Pharma θα επενδύσει 35 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι ο μοναδικός επενδυτής σε αυτό το καινοτόμο Ίδρυμα. Το ALBF θα επενδύσει σε εταιρείες πρώιμου σταδίου που αναπτύσσουν φάρμακα για τη θεραπεία διαταραχών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και των Σπάνιων Ασθενειών. Το ALBF θα συμπληρώσει το Κεφάλαιο της Lumira ΗΠΑ ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η διάκριση της Power Health ως Εταιρεία της Χρονιάς

Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία Power Health απέσπασε τον τιμητικό τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς» στα Supplement Awards 2021 αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κορυφαία θέση της στο χώρο των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Aνακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Υπό αξιολόγηση το εμβόλιο της Sanofi/GSK κατά του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.