Επιστημονικά Νέα

Συμβουλευτική Επιτροπή: Οι Καναδοί που είχαν αλλεργική αντίδραση στην 1η δόση του εμβολίου μπορούν να πάρουν με ασφάλεια 2η

Συμβουλευτική Επιτροπή: Οι Καναδοί που είχαν αλλεργική αντίδραση στην 1η δόση του εμβολίου μπορούν να πάρουν με ασφάλεια 2η

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Συμβουλευτική Επιτροπή: Το δεύτερο εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί μετά από διαβούλευση με αλλεργιολόγο ή γιατρό, λέει η επιτροπή Darren Major Όσοι είχαν αλλεργική αντίδραση στο πρώτο τους εμβόλιο mRNA COVID-19 μπορούν να λάβουν με ασφάλεια μελλοντικές δόσεις του ίδιου προϊόντος ή ενός διαφορετικού εμβολίου mRNA, λέει η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του Καναδά.

Αν και σπάνια, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ατόμων που εμφανίζουν σοβαρές και άμεσες αλλεργικές αντιδράσεις στην πρώτη δόση, δήλωσε η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (NACI). Μετά από ανασκόπηση στοιχείων από πρόσφατες μελέτες, η η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης NACI είπε ότι διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εμφάνισαν άμεση αλλεργική αντίδραση δεν είχαν παρόμοια αντίδραση όταν έλαβαν δεύτερη δόση.

Αλλεργία εμβολίου; Οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότερες αντιδράσεις του παρελθόντος δεν είναι έγκυροι λόγοι για εξαιρέσεις

Ο Καναδάς αίρει αθόρυβα τη γενική ταξιδιωτική οδηγία που σχετίζεται με την COVID-19 Προηγουμένως, η η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης NACI συνιστούσε να μην προσφέρονται «συνήθεις» δεύτερες δόσεις σε όσους είχαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μετά τον πρώτο τους εμβολιασμό, λέγοντας ότι οι δεύτερες δόσεις θα πρέπει να προσφέρονται σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο όταν η αξιολόγηση κινδύνου καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου αλλεργίας.

«Αυτά είναι καλά νέα με τόσους πολλούς τρόπους», δήλωσε η επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, Δρ Theresa Tam, σχετικά με τις νέες συμβουλές της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανοσοποίησης NACI σήμερα. «Τώρα υπάρχει μια ευκαιρία για μερικά από αυτά τα άτομα να λάβουν την πλήρη προστασία τους».

Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας αποκαλεί «καλά νέα» τις νέες οδηγίες για τις αλλεργικές αντιδράσεις στις δόσεις των εμβολίων Η Δρ Theresa Tam λέει ότι οι νέες συμβουλές από την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης NACI για την εκκαθάριση των δεύτερων δόσεων για άτομα που έχουν παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν «πλήρη προστασία».

Η Canadian Society of Allergy and Clinical Immunology λέει ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις στον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μελέτες υποδεικνύουν ότι ο εκτιμώμενος ετήσιος ρυθμός τέτοιων σοβαρών αντιδράσεων στον Καναδά είναι περίπου 0,4 έως 1,8 περιπτώσεις ανά ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου που χορηγούνται.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση της Health Canada για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων, έχουν αναφερθεί 307 περιπτώσεις αναφυλαξίας στη χώρα — από περισσότερες από 56 εκατομμύρια δόσεις COVID-19 που χορηγήθηκαν. Χρειάζονται ακόμη προφυλάξεις Αλλά οι ενημερωμένες οδηγίες της Παρασκευής συνοδεύονται από ορισμένες συνιστώμενες προφυλάξεις.

Η συμβουλευτική επιτροπή λέει ότι όσοι είχαν αλλεργική αντίδραση μετά την πρώτη τους δόση θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν αλλεργιολόγο ή γιατρό πριν προχωρήσουν στον δεύτερο εμβολιασμό τους.

Η επιτροπή λέει ότι θα πρέπει επίσης να παρακολουθούνται για μισή ώρα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, αντί για τα 15 λεπτά ρουτίνας.

Η Tam είπε ότι το εμβόλιο θα πρέπει επίσης να χορηγείται υπό “προσεκτική παρακολούθηση” από γιατρό.

Μην περιμένετε Ασφάλιση Εργασίας EI εάν χάσετε τη δουλειά σας επειδή δεν έχετε εμβολιαστεί, λέει ο υπουργός

Ο Καναδάς θα λάβει 2,9 εκατομμύρια δόσεις Pfizer για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών μόλις εγκριθεί, λέει ο Trudeau “Απλώς λαμβάνοντας λίγο περισσότερη προσοχή, αυτός ο πληθυσμός μπορεί να εμβολιαστεί με ασφάλεια”, είπε η Tam.

Ορισμένοι γιατροί και αλλεργιολόγοι έχουν σημειώσει μια άνοδο στους Καναδούς που αναζητούν ιατρικές εξαιρέσεις από τις απαιτήσεις εμβολιασμού λόγω φόβων για αλλεργίες.

Η Ταμ είπε ότι μια τέτοια εξαίρεση θα μπορούσε να χορηγηθεί αλλά θα εξαρτηθεί από μια ατομική εκτίμηση από γιατρό ή αλλεργιολόγο.

Η Tam ρωτήθηκε εάν μια αλλεργική αντίδραση πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Η ταξιδιωτική οδηγία καταργήθηκε

Παρά την αλλαγή στην ταξιδιωτική συμβουλή της κυβέρνησης, οι δημόσιοι υπάλληλοι υγείας εξακολουθούν να προειδοποιούν να μην ταξιδεύουν έξω από τον Καναδά. Την Πέμπτη, η κυβέρνηση ήρε αθόρυβα μια γενική συμβουλή ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός της χώρας που είχαν τεθεί σε ισχύ από την κήρυξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Η επικεφαλής δημόσιας υγείας υπερασπίζεται τον κανόνα των δοκιμών PCR για ταξιδιώτες που εισέρχονται στον Καναδά 2 ημέρες πριν Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι η COVID-19 είναι ακόμα πολύ ζωντανή εκτός των συνόρων μας και η υποχρεωτική εξέταση PCR για τους ταξιδιώτες που φτάνουν εδώ εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Αλλά η Ταμ είπε ότι θα εξακολουθούσε να συμβουλεύει τα μη απαραίτητα ταξίδια και πρόσθεσε ότι η γενική συμβουλή καταργήθηκε προκειμένου να επιτρέψει στους υπαλλήλους να εξετάσουν καταστάσεις από χώρα σε χώρα.

“Η πανδημία είναι πολύ ζωντανή. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι είπε.” Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πάμε ελεύθερα οπουδήποτε. ” Η Ταμ είπε ότι οι Καναδοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα και να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στην κατάσταση της COVID-19 στον επιλεγμένο προορισμό τους.

Οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότερες αντιδράσεις του παρελθόντος δεν είναι έγκυροι λόγοι για εξαιρέσεις

Ο Καναδάς αίρει αθόρυβα την γενική ταξιδιωτική οδηγία που σχετίζεται με την COVID-19 Μην περιμένετε Ασφάλιση Εργασίας EI εάν χάσετε τη δουλειά σας επειδή δεν έχετε εμβολιαστεί, λέει ο υπουργός

Ο Καναδάς θα λάβει 2,9 εκατομμύρια δόσεις Pfizer για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών μόλις εγκριθεί, λέει ο Trudeau

Ο Trudeau είναι «σίγουρος» ότι άλλες χώρες θα αποδεχθούν την απόδειξη του Εμβολιασμού των Καναδών

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν την πτωτική τάση, αλλά οι αξιωματούχοι προτρέπουν να είστε προσεκτικοί καθώς πλησιάζει η εποχή της γρίπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο covid-19 της Pfizer

Εμβόλιο Pfizer: Αλλεργικές ανεπιθύμητες αντιδράσεις μετά από το εμβόλιο COVID-19 των Pfizer/BioNTech

Εμβόλιο κορωνοιός : Που οφείλονται οι παρενέργειες των εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

Η υγεία του εντέρου παίζει ρόλο στην γνωστική λειτουργία μας;

Άνοια μικροβίωμα: Το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου είναι γνωστό ως "άξονας εντέρου-εγκεφάλου" και η αλληλεπίδραση αυτή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου.