Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Υγεία: Κλινική δοκιμή για την καλύτερη κατανόηση των αλλεργικών αντιδράσεων από τα εμβόλια

ΗΠΑ Υγεία: Κλινική δοκιμή για την καλύτερη κατανόηση των αλλεργικών αντιδράσεων από τα εμβόλια

Οι ερευνητές θα αναλύσουν το ποσοστό των συμμετεχόντων της μελέτης σε κάθε ομάδα που παρουσίασε συστηματική αλλεργική αντίδραση εντός 90 λεπτών από οποιαδήποτε δόση. "Εάν εμφανιστεί σημαντικός αριθμός συστημικών αλλεργικών αντιδράσεων σε ένα ή και στα δύο εμβόλια κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι ερευνητές θα αναλύσουν αυτά τα βιολογικά δείγματα για να εξετάσουν πιθανούς μηχανισμούς για τις αντιδράσεις και εάν ορισμένα γενετικά πρότυπα σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο"

ΗΠΑ Υγεία: Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή για την καλύτερη κατανόηση των αλλεργικών αντιδράσεων που σχετίζονται με τα εμβόλια Moderna και Pfizer- BioNTech COVID-19. Η δοκιμή, στην οποία θα συμμετάσχουν 3.400 ενήλικες, 60% των οποίων έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων ή διάγνωση διαταραχής μαστοκυττάρων, θα εξετάσει επίσης τον βιολογικό μηχανισμό πίσω από τις αντιδράσεις για να δει εάν ένα γενετικό πρότυπο ή άλλοι παράγοντες μπορούν να προβλέψουν καλύτερα ποιος διατρέχει κίνδυνο αντίδρασης.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα αγνοούν εάν λαμβάνουν εμβόλιο ή εικονικό φάρμακο έως ότου μετά τη δεύτερη δόση ολοκληρωθεί η περίοδος παρατήρησης.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν για πρώτη φορά τις περιπτώσεις αναφυλαξίας εβδομάδες μετά την αρχική διάθεση των εμβολίων COVID-19.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένοι παραλήπτες παρουσίασαν ανεπιθύμητες ενέργειες όπως σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μέσα σε λίγα λεπτά από τη χορήγηση του εμβολίου. Ως εκ τούτου, το πρακτορείο εξέδωσε οδηγίες που συστήνουν σε όσους εμφάνισαν αναφυλαξία μετά την πρώτη δόση να μην πάρουν τη δεύτερη και ότι οι πάροχοι εμβολίων πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με επινεφρίνη, αντιισταμινικά, όργανα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και συσκευές χρονισμού για να ελέγχουν τον σφυγμό ενός ασθενούς.

“Το κοινό κατανοητά ανησυχούσε για αναφορές σπάνιων σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στα εμβόλια Moderna και Pfizer-BioNTech COVID-19”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

“Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής θα βοηθήσουν τους γιατρούς να συμβουλέψουν άτομα που είναι εξαιρετικά αλλεργικά ή έχουν διαταραχή μαστοκυττάρων σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη λήψη αυτών των δύο εμβολίων. Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, τα οφέλη του εμβολιασμού COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων”.

Στη δοκιμή, οι ερευνητές θα συλλέξουν αίμα, ούρα και ρινικά επιχρίσματα από τους συμμετέχοντες πριν από τον εμβολιασμό και αίμα και ούρα μετά. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται επίσης για τουλάχιστον 90 λεπτά μετά από κάθε ένεση.

Οι ερευνητές θα αναλύσουν το ποσοστό των συμμετεχόντων της μελέτης σε κάθε ομάδα που παρουσίασε συστηματική αλλεργική αντίδραση εντός 90 λεπτών από οποιαδήποτε δόση. “Εάν εμφανιστεί σημαντικός αριθμός συστηματικών αλλεργικών αντιδράσεων σε ένα ή και στα δύο εμβόλια κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι ερευνητές θα αναλύσουν αυτά τα βιολογικά δείγματα για να εξετάσουν πιθανούς μηχανισμούς για τις αντιδράσεις και εάν ορισμένα γενετικά πρότυπα σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο”, ανέφερε το δελτίο τύπου. Οι ερευνητές αναμένουν να έχουν αποτελέσματα μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Μόλις 28 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 17 εκατ. εμβολιασμούς

Αλλεργικές αντιδράσεις μετά την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 της εταιρείας Moderna στις ΗΠΑ

Έρευνα για τις αλλεργικές αντιδράσεις από τον εμβολιασμό

Αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech  έναντι του SARS-CoV-2

Σε ποιους πρέπει να αποφευχθεί ο εμβολιασμός της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πόσες δόσεις εμβολίων περιμένουμε

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και στις 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα 50-54. Το επόμενο διάστημα και αφού έχουμε ένα αποτύπωμα του αριθμού των ραντεβού που θα έχουν κλειστεί, θα αποφασίσουμε το πότε θα ανοίξει η επόμενη ηλικιακή ομάδα, υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ήδη στην Ελλάδα έγιναν 2.530.000 εμβολιασμοί με έστω μία δόση (ποσοστό 16,75%), ενώ 777.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7,35%.

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μαρία Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. Όπως είπε όμως η πρόεδρος της επιτροπής, το εμβόλιο είναι διαφορετικό ως προς το είδος και το φορέα στον οποίο προσκολλάται σε σχέση με εκείνο της AstraZeneca.

Έκκληση γονέων για άνοιγμα σχολείων στο Λος Άντζελες

Ο Jonathon Zachreson, ένας γονέας από την Καλιφόρνια που ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες στη χώρα για να ανοίξει ξανά τα σχολεία, δήλωσε ότι πιστεύει πως τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών λειτουργούν «με το πρόσχημα της ασφάλειας» για να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών έναντι της παιδικής εκπαίδευσης.

Η ολική ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού του Ισραήλ "έβγαλε" τη μάσκα

"Είμαστε πρωτοπόροι του κόσμου αυτή τη στιγμή που έρχεται να αναδυθεί από τον κορωνοϊό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δημοσιογράφους. "Αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει."

Aκόμα κι αν η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ο Fauci το αρνείται

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι "συλλέγει κεράσια" δεδομένων για να κάνει ό,τι φαίνεται πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή χαλάρωση κάποιων μέτρων

"Με όλα τα πρωτόκολλα, προπληρωμένη κράτηση, κλειστά κλαμπ, μάσκες εάν οδηγείτε με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, χωρίς συγκεντρώσεις μετά τις ώρες του τσαγιού, το γκολφ είναι τόσο ασφαλές όσο μπορεί," είπε.