Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μπορούν τα συμπληρώματα βιταμίνης C και zinc να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κορωνοϊού;

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μπορούν τα συμπληρώματα βιταμίνης C και zinc να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κορωνοϊού;

Πολλοί Αμερικανοί των Ηνωμένων Πολιτειών στρέφονται στα συμπληρώματα διατροφής, όπως τη βιταμίνη C και το zinc για την καταπολέμηση των ιογενών κρυολογημάτων και της κοινής γρίπης. Η βιταμίνη C είναι ένα αναγνωρισμένο αντιοξειδωτικό και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν, ωστόσο, τα συμπληρώματα βιταμίνης C και zinc να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα του κορωνοϊού;

Πολλοί Αμερικανοί των Ηνωμένων Πολιτειών στρέφονται στα συμπληρώματα διατροφής, όπως τη βιταμίνη C και το zinc για την καταπολέμηση των ιογενών κρυολογημάτων και της κοινής γρίπης. Η βιταμίνη C είναι ένα αναγνωρισμένο αντιοξειδωτικό και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει την ασθένεια, έρευνες έχουν βρει ότι η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τα κρυολογήματα κατά 8% σε ενήλικες και 14% σε παιδιά.

Μπορούν, ωστόσο, τα συμπληρώματα βιταμίνης C και zinc να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα του κορωνοϊού; Όχι, λέει μια πρώτη κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, στο JAMA Network Open. Η εν λόγω μελέτη διαπίστωσε ότι τα δύο συμπληρώματα δεν ωφέλησαν ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω Covid-19 .

Στην πραγματικότητα, τα ευρήματα ήταν τόσο εντυπωσιακά που η μελέτη σταμάτησε πριν τον εκτιμώμενο χρόνο εξέτασης. “Δυστυχώς, αυτά τα δυο συμπληρώματα δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στη διαφημιστική τους εκστρατεία”, έγραψε ο Dr. Erin Michos του John Hopkins και ο Dr. Miguel Cainzos-Achirica από το Houston Methodist, σε συνοδευτικό άρθρο.

Η κλινική δοκιμή έδωσε υψηλές δόσεις κάθε συμπληρώματος μεμονωμένα, και σε συνδυασμό σε μία από τις τρεις ομάδες 214 ενηλίκων που ανάρρωναν από κορωνοϊό στο σπίτι. Μια τέταρτη ομάδα έλαβε τυπική φροντίδα, όπως ανάπαυση, ενυδάτωση και αντιπυρετικά, αλλά χωρίς τη λήψη συμπληρωμάτων.Η υψηλή δόση zinc και βιταμίνης C ή και τα δύο συμπληρώματα σε συνδυασμό δεν μείωσαν τα συμπτώματα του SARS-CoV-2″, σύμφωνα με τον καρδιολόγο της Κλινικής του Κλίβελαντ, Dr. Milind Desai.

Οι υψηλές δόσεις, ωστόσο, προκάλεσαν κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες για τους ασθενείς που έλαβαν τα συμπληρώματα. “Περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες (όπως ναυτία, διάρροια και κράμπες στο στομάχι) αναφέρθηκαν στις ομάδες που έλαβαν τα συμπληρώματα από ό,τι στην ομάδα που έλαβε συνηθισμένη φροντίδα”, έγραψαν ο Dr. Michos, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, και ο Dr. Cainzos-Achirica, βοηθός καθηγητής Προληπτικής Καρδιολογίας στο Houston Methodist.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Συναγερμός για τις μεταλλάξεις στη χώρα μας - Αγώνας δρόμου των ειδικών για τις παραλλαγές του ιού

Νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανθρώπινο αντίσωμα που εξουδετερώνει το τοξικό δηλητήριο φιδιών

Δηλητήριο φίδια: Σε περιοχές όπως η Ινδία και η υποσαχάρια Αφρική, τα δαγκώματα φιδιών είναι πολύ συνηθισμένα και λόγω της έλλειψης αντιδότου, μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα σε πολύ αγροτικά χωριά και περιοχές όπου η επείγουσα ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολη.

Πώς αναπνέουν τα έμβρυα μέσα στη μήτρα;

Αναπνοή έμβρυα: Επίσης γνωστή ως περίοδος κύησης, η εγκυμοσύνη υπολογίζεται ως 40 εβδομάδες και ξεκινά από την πρώτη ημέρα της τελευταίας εμμήνου ρύσεως περίοδος.

Νευροεπιστήμονες διερευνούν πώς παίρνει αποφάσεις ο εγκέφαλος

Το πώς είναι οργανωμένος ο εγκέφαλος για να βοηθά στη λήψη αποφάσεων είναι ένα μεγάλο, θεμελιώδες ερώτημα και το νευρωνικό κύκλωμα σε περιοχές του εγκεφάλου που είναι σημαντικές για τη λήψη αποφάσεων δεν είναι καλά κατανοητό.