ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός – μητρικό γάλα: Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID;

Κορωνοϊός – μητρικό γάλα: Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID;

Κορωνοϊός - μητρικό γάλα: Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ (URMC) - σε συνεργασία με πολλά άλλα πανεπιστήμια - δείχνει ότι οι γυναίκες που θηλάζουν με COVID-19 δε μεταδίδουν τον ιό SARS-CoV-2 μέσω του γάλακτος τους, αλλά παρέχουν γάλα- αντισώματα που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό.

Η μελέτη με τίτλο: «Χαρακτηρισμός του SARS-CoV-2 RNA, αντισώματα και ικανότητα εξουδετέρωσης στο γάλα που παράγεται από γυναίκες με COVID-19», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό mBio – ανέλυσε 37 δείγματα γάλακτος που υποβλήθηκαν από 18 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με COVID-19. Κανένα από τα δείγματα γάλακτος δε βρέθηκε να περιέχει τον ιό, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των δειγμάτων περιείχαν δύο αντισώματα ειδικά για τον ιό.

Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία ότι οι θετικές στον COVID-19 μητέρες δεν πρέπει να διαχωρίζονται από τα νεογέννητα παιδιά τους. Κατά την έναρξη της πανδημίας, σημαντικοί οργανισμοί υγείας έχουν συχνά παράσχει αντιφατικές συμβουλές σχετικά με το εάν αυτός ο διαχωρισμός ήταν απαραίτητος. Αυτή η έκθεση ελπίζουμε ότι θα προσφέρει νέα σαφήνεια σχετικά με την καθοδήγηση για τις μητέρες μετά τον τοκετό.

«Θέλουμε να αποσπάσουμε μια μητέρα από το μωρό της μόνο εάν είναι ιατρικά απαραίτητο», δήλωσε η συν-ερευνήτρια Μπρίτζετ Γιάνγκ, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής στο URMC, «Ωστόσο, το ζήτημα ήταν πολύ συγκεχυμένο για τους ασκούμενους που δεν έχουν επαρκή στοιχεία. Αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το μητρικό γάλα από μητέρες που είχαν λοίμωξη COVID-19 περιέχει συγκεκριμένα και ενεργά αντισώματα κατά του ιού και ότι δε μεταφέρουν τον ιό μέσω του γάλακτος. Αυτά είναι υπέροχα νέα!»

Το URMC χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 130.000 $ από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για αυτή την έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα URMC διευθύνεται από τον Antti Seppo, Ph.D., στο Τμήμα Παιδιατρικής. Άλλοι ερευνητές είναι ο Casey Rosen-Carole. M.D., ιατρικός διευθυντής υπηρεσιών και προγραμμάτων γαλουχίας στο URMC και Kirsi Jarvinen-Seppo M.D., Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Παιδιατρικής και επικεφαλής Παιδιατρικής Αλλεργίας και Ανοσολογίας.

Οι Mark Sangster, PhD και David Topham, PhD, αμφότεροι ερευνητές στο Τμήμα Μικροβιολογίας και ανοσολογίας, έκαναν την κύρια εργασία μέτρησης των επιπέδων ανάλυσης αντισωμάτων στο εργαστήριό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

94 νέα στελέχη με μεταλλάξεις στη χώρα μας

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός 14/02 - 662 νέα κρούσματα - 23 νεκροί - 301 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το υποκατάσταο αλατιού μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από κάθε αιτία και καρδιαγγειακή νόσο

Δεδομένων των υψηλών ποσοστών μη τήρησης των αντιϋπερτασικών φαρμάκων, απαιτούνται μη φαρμακολογικά μέτρα για τη βελτίωση του ελέγχου της αρτηριακής πίεσης, πρόσθεσαν.

Το τεστ ομιλίας ενός λεπτού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση του κινδύνου άνοιας

«Οι αξιολογήσεις που βασίζονται στην ομιλία είναι μια άλλη ευκαιρία για να εξοικονομήσουμε χρόνο ως γιατροί για να κάνουμε αξιολογήσεις πριν έρθει κάποιος στην κλινική μνήμης», είπε.

Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ουρές;

Τα ανθρώπινα έμβρυα έχουν ουρά κατά την ανάπτυξή τους στη μήτρα. Ωστόσο, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει και εξελίσσεται, αυτή η δομή που μοιάζει με ουρά συνήθως υποχωρεί και απορροφάται

Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.