ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός – μητρικό γάλα: Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID;

Κορωνοϊός – μητρικό γάλα: Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID;

Κορωνοϊός - μητρικό γάλα: Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ (URMC) - σε συνεργασία με πολλά άλλα πανεπιστήμια - δείχνει ότι οι γυναίκες που θηλάζουν με COVID-19 δε μεταδίδουν τον ιό SARS-CoV-2 μέσω του γάλακτος τους, αλλά παρέχουν γάλα- αντισώματα που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό.

Η μελέτη με τίτλο: «Χαρακτηρισμός του SARS-CoV-2 RNA, αντισώματα και ικανότητα εξουδετέρωσης στο γάλα που παράγεται από γυναίκες με COVID-19», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό mBio – ανέλυσε 37 δείγματα γάλακτος που υποβλήθηκαν από 18 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με COVID-19. Κανένα από τα δείγματα γάλακτος δε βρέθηκε να περιέχει τον ιό, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των δειγμάτων περιείχαν δύο αντισώματα ειδικά για τον ιό.

Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία ότι οι θετικές στον COVID-19 μητέρες δεν πρέπει να διαχωρίζονται από τα νεογέννητα παιδιά τους. Κατά την έναρξη της πανδημίας, σημαντικοί οργανισμοί υγείας έχουν συχνά παράσχει αντιφατικές συμβουλές σχετικά με το εάν αυτός ο διαχωρισμός ήταν απαραίτητος. Αυτή η έκθεση ελπίζουμε ότι θα προσφέρει νέα σαφήνεια σχετικά με την καθοδήγηση για τις μητέρες μετά τον τοκετό.

«Θέλουμε να αποσπάσουμε μια μητέρα από το μωρό της μόνο εάν είναι ιατρικά απαραίτητο», δήλωσε η συν-ερευνήτρια Μπρίτζετ Γιάνγκ, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής στο URMC, «Ωστόσο, το ζήτημα ήταν πολύ συγκεχυμένο για τους ασκούμενους που δεν έχουν επαρκή στοιχεία. Αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το μητρικό γάλα από μητέρες που είχαν λοίμωξη COVID-19 περιέχει συγκεκριμένα και ενεργά αντισώματα κατά του ιού και ότι δε μεταφέρουν τον ιό μέσω του γάλακτος. Αυτά είναι υπέροχα νέα!»

Το URMC χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 130.000 $ από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για αυτή την έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα URMC διευθύνεται από τον Antti Seppo, Ph.D., στο Τμήμα Παιδιατρικής. Άλλοι ερευνητές είναι ο Casey Rosen-Carole. M.D., ιατρικός διευθυντής υπηρεσιών και προγραμμάτων γαλουχίας στο URMC και Kirsi Jarvinen-Seppo M.D., Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Παιδιατρικής και επικεφαλής Παιδιατρικής Αλλεργίας και Ανοσολογίας.

Οι Mark Sangster, PhD και David Topham, PhD, αμφότεροι ερευνητές στο Τμήμα Μικροβιολογίας και ανοσολογίας, έκαναν την κύρια εργασία μέτρησης των επιπέδων ανάλυσης αντισωμάτων στο εργαστήριό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

94 νέα στελέχη με μεταλλάξεις στη χώρα μας

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός 14/02 - 662 νέα κρούσματα - 23 νεκροί - 301 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ρόλος του γονιδίου DDX3X στην αναπτυξιακή αναπηρία

Αναπτυξιακή αναπηρία: Ένα μόνο γονίδιο που είχε προηγουμένως βρεθεί ότι είναι η κινητήρια δύναμη σε ένα σπάνιο σύνδρομο που συνδέεται με την επιληψία, τον αυτισμό και την αναπτυξιακή αναπηρία έχει αναγνωριστεί ως συνδετικός κρίκος στο σχηματισμό υγιών νευρώνων.

Η άσκηση ανακουφίζει τα συμπτώματα κατάθλιψης & άγχους

Αθλητισμός: Τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους συχνά βελτιώνονται με την άσκηση. Ακολουθούν μερικές ρεαλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να παραμείνετε κινητοποιημένοι.

Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Πώς προκαλεί προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό

Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Ανωμαλίες στις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων στην καρδιά πιθανότατα προκαλούν μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς σε ασθενείς με μυϊκή δυστροφία Duchenne (DMD), δείχνει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο eLife. Τα ευρήματα εξηγούν γιατί έως και το 60% των ασθενών με DMD έχουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και προτείνουν πιθανές παρεμβάσεις θεραπείας.

Νέο κεφάλαιο στην ανοσολογία η ανακάλυψη Β κυττάρων στους πνεύμονες

Ανοσολογία: Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού όπως η γρίπη και ο COVID-19; Επιστήμονες από το Inserm, το CNRS και το Aix-Marseille Université στο Κέντρο Ανοσολογίας Marseille-Luminy ανοίγουν νέες προοπτικές στον τομέα, με την ενεργοποίηση των κυττάρων Β μνήμης απευθείας στους πνεύμονες. Η έρευνά τους, που ενισχύει τις θεμελιώδεις γνώσεις στον τομέα της ανοσολογίας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Immunity.