Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη νόσο Covid-19

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη νόσο Covid-19

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα ρινικό σπρέι που θα μπορούσε να αποτρέψει το Covid-19. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δημιούργησαν ένα μόριο που πιστεύουν ότι είναι μία από τις πιο ισχυρές ενώσεις αντι-κορωνοϊού που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής. Η έρευνά τους διαπίστωσε ότι τα μόρια μπορούν να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση που απελευθερώνει μια ουσία που ονομάζεται INNA-051. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί μια σειρά διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης κυτοκινών, ενός τύπου πρωτεΐνης ικανής να σταματήσει τον ιό από την αναπαραγωγή και να προσκολληθεί σε υγιή κύτταρα. Οι ερευνητές το ανέπτυξαν σε μια φόρμουλα αερολύματος και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο διαδίκτυο. Αν και δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, πίστευαν ότι ο τύπος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ρινικό σπρέι ή εισπνευστήρα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν αυτόνομα.

corona-virus.jpg

Πιο πρόσφατα, μια ομάδα επιστημόνων από το Imperial College London και την Αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας Ena Respiratory δοκίμασαν τη φόρμουλα σε κουνάβια που είχαν εκτεθεί στη νόσο Covid-19. Τα κουνάβια έχουν γίνει το βασικό ζώο για τις δοκιμές Covid-19, καθώς είναι πιο ευαίσθητα στον ιό από άλλα ζώα. Ο τύπος INNA-051 χορηγήθηκε στις μύτες μιας ομάδας κουνάβων, ενώ μια άλλη ομάδα έλαβε εικονικό φάρμακο. Πέντε ημέρες αργότερα, τα κουνάβια που έλαβαν τη φόρμουλα είχαν 96% λιγότερο ιικό φορτίο από εκείνα που είχαν λάβει το εικονικό φάρμακο. Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε αν είναι ασφαλές να χορηγηθεί στον άνθρωπο. Εάν είναι επιτυχές, ελπίζουμε ότι το σπρέι θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση ως προστασία έναντι του ιού έως ότου γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

sprey.jpg

«Είμαστε έκπληκτοι με το πόσο αποτελεσματική ήταν η θεραπεία μας», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ena Respiratory. «Ενισχύοντας τη φυσική ανοσοαπόκριση των κουνάβων με τη θεραπεία μας, έχουμε δει μια ταχεία εξάλειψη του ιού». «Αν οι άνθρωποι ανταποκρίνονται με παρόμοιο τρόπο, τα οφέλη της θεραπείας είναι διπλάσια. Άτομα που εκτίθενται στον ιό κατά πάσα πιθανότητα θα τον εξαλείψουν γρήγορα, με τη θεραπεία να διασφαλίζει ότι η ασθένεια δεν προχωρά πέρα ​​από ήπια συμπτώματα. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τα ευάλωτα μέλη της κοινότητας. Επιπλέον, η ταχύτητα αυτής της απόκρισης σημαίνει ότι τα μολυσμένα άτομα είναι απίθανο να την μεταδώσουν, πράγμα που σημαίνει μια γρήγορη διακοπή της κοινοτικής μετάδοσης”.  ΑΚΟΜΗ: Κορωνοϊός εμβόλιο ανοσία: Η διεθνής κοινότητα και η επιδημιολογική καμπύλη

Corona-testing.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αντισώματα στο SARS-CoV-2 ανιχνεύονται έως και 3 μήνες μετά τη μόλυνση

Η δραστηριότητα των βλαστικών κυττάρων ενισχύει τα οφέλη της ανοσοθεραπείας

Η γήρανση μπορεί πράγματι να αντιστραφεί υποστηρίζει ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Ο Shai Efrati, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και επικεφαλής της μελέτης, ερευνά εδώ και χρόνια το όνειρο της αιώνιας νεότητας και λέει τώρα πως η γήρανση μπορεί πράγματι να αντιστραφεί.

Παιδικό εμβόλιο προστατεύει από τη νόσο covid-19

Με βάση τη μελέτη μας, θα ήταν συνετό να εμβολιαστούν εκείνοι που είναι άνω των 40 ετών, με το μέγιστο αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται αν οι δύο εμβολιασμοί του MMR γίνουν σε απόσταση τουλάχιστον 28 ημερών», πρόσθεσε.

Τα μέτρα προστασίας και η επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα

Οι ειδικοί λένε ότι όποιος θέλει να ενισχύσει την ανοσοποιητική του υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας πρέπει να ακολουθεί συνήθειες, όπως η διαχείριση του στρες, η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και ο καλής ποιότητας ύπνος.

Πρωτοποριακή μελέτη αναλύει την κινητική συμπεριφορά

Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσε ότι η δυναμική του νευρωνικού πληθυσμού στον κινητικό φλοιό είναι πολύ διαφορετική κατά τη διάρκεια της συμπεριφοράς προσέγγισης και σύλληψης