Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη νόσο Covid-19

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη νόσο Covid-19

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα ρινικό σπρέι που θα μπορούσε να αποτρέψει το Covid-19. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δημιούργησαν ένα μόριο που πιστεύουν ότι είναι μία από τις πιο ισχυρές ενώσεις αντι-κορωνοϊού που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής. Η έρευνά τους διαπίστωσε ότι τα μόρια μπορούν να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση που απελευθερώνει μια ουσία που ονομάζεται INNA-051. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί μια σειρά διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης κυτοκινών, ενός τύπου πρωτεΐνης ικανής να σταματήσει τον ιό από την αναπαραγωγή και να προσκολληθεί σε υγιή κύτταρα. Οι ερευνητές το ανέπτυξαν σε μια φόρμουλα αερολύματος και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο διαδίκτυο. Αν και δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, πίστευαν ότι ο τύπος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ρινικό σπρέι ή εισπνευστήρα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν αυτόνομα.

corona-virus.jpg

Πιο πρόσφατα, μια ομάδα επιστημόνων από το Imperial College London και την Αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας Ena Respiratory δοκίμασαν τη φόρμουλα σε κουνάβια που είχαν εκτεθεί στη νόσο Covid-19. Τα κουνάβια έχουν γίνει το βασικό ζώο για τις δοκιμές Covid-19, καθώς είναι πιο ευαίσθητα στον ιό από άλλα ζώα. Ο τύπος INNA-051 χορηγήθηκε στις μύτες μιας ομάδας κουνάβων, ενώ μια άλλη ομάδα έλαβε εικονικό φάρμακο. Πέντε ημέρες αργότερα, τα κουνάβια που έλαβαν τη φόρμουλα είχαν 96% λιγότερο ιικό φορτίο από εκείνα που είχαν λάβει το εικονικό φάρμακο. Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε αν είναι ασφαλές να χορηγηθεί στον άνθρωπο. Εάν είναι επιτυχές, ελπίζουμε ότι το σπρέι θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση ως προστασία έναντι του ιού έως ότου γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

sprey.jpg

«Είμαστε έκπληκτοι με το πόσο αποτελεσματική ήταν η θεραπεία μας», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ena Respiratory. «Ενισχύοντας τη φυσική ανοσοαπόκριση των κουνάβων με τη θεραπεία μας, έχουμε δει μια ταχεία εξάλειψη του ιού». «Αν οι άνθρωποι ανταποκρίνονται με παρόμοιο τρόπο, τα οφέλη της θεραπείας είναι διπλάσια. Άτομα που εκτίθενται στον ιό κατά πάσα πιθανότητα θα τον εξαλείψουν γρήγορα, με τη θεραπεία να διασφαλίζει ότι η ασθένεια δεν προχωρά πέρα ​​από ήπια συμπτώματα. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τα ευάλωτα μέλη της κοινότητας. Επιπλέον, η ταχύτητα αυτής της απόκρισης σημαίνει ότι τα μολυσμένα άτομα είναι απίθανο να την μεταδώσουν, πράγμα που σημαίνει μια γρήγορη διακοπή της κοινοτικής μετάδοσης”.  ΑΚΟΜΗ: Κορωνοϊός εμβόλιο ανοσία: Η διεθνής κοινότητα και η επιδημιολογική καμπύλη

Corona-testing.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου 

IBS: Πρόσφατες μελέτες έχουν προτείνει ότι οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της IBS αποκαθιστώντας την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Εγκεφαλική φλεγμονή και βλάβη στο DNA

Μακροπρόθεσμη μνήμη: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, ανακάλυψαν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από την ανοσολογική απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση μπορεί να πυροδοτήσει έναν καταρράκτη γεγονότων που οδηγεί στο σχηματισμό μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Μια σπάνια μορφή βρεφικής επιληψίας

Σύνδρομο Dravet: Οι υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και υποστήριξης, όπως η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμες για παιδιά με σύνδρομο Dravet.

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Close Icon