Επιστημονικά Νέα

Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων: Γιατί το 50% των εμβολιαζομένων έχει ισχυρότερες παρενέργειες

Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων: Γιατί το 50% των εμβολιαζομένων έχει ισχυρότερες παρενέργειες

Οι άνδρες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς πράγματι μειώνουν ή επιβραδύνουν την ανοσοαπόκριση.

Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων: Εάν πέσετε σε αυτήν την ομάδα, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πιο εμφανείς αντιδράσεις στον εμβολιασμό. Με εκατομμύρια ανθρώπους να λαμβάνουν το εμβόλιο COVID καθημερινά, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου. Όπως αποδεικνύεται, η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προσπαθούν να μάθουν το γιατί.

Μια πρόσφατη μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων έχει ισχυρότερες αντιδράσεις στο εμβόλιο από άλλους. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν πέφτετε στο μισό των ανθρώπων που έχουν πιο αισθητή αντίδραση στο εμβόλιο κορωνοϊού και για περισσότερη καθοδήγηση από το Κέντρο CDC, το CDC μόλις έδωσε αυτήν τη νέα προειδοποίηση για τη δεύτερή σας λήψη εμβολίου COVID.

Καταπολέμηση της covid εύκολα

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ισχυρότερες παρενέργειες του εμβολίου από τους άνδρες.

Μια μελέτη της 19ης Φεβρουαρίου από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC διαπίστωσε ότι οι γυναίκες τείνουν να έχουν ισχυρότερες παρενέργειες από το εμβόλιο COVID από τους άνδρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 79% των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών προήλθαν από γυναίκες. Μόνο το 61% των εμβολίων χορηγήθηκε σε γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσανάλογα ανεπιθύμητες ενέργειες από τη λήψη.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν από τις γυναίκες ήταν πονοκέφαλος (22%), κόπωση (17%) και ζάλη (17%). Η μέση ηλικία των γυναικών που ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό τους ήταν 42 ετών.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερες παρενέργειες λόγω των οιστρογόνων. Σύμφωνα με την Γραμμή Υγείας Healthline, οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων των γυναικών είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουν ισχυρότερες παρενέργειες εμβολίου.

Το οιστρογόνο βοηθά στην ενεργοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης σε ασθένειες, και ως εκ τούτου και στα εμβόλια.

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς πράγματι μειώνουν ή επιβραδύνουν την ανοσοαπόκριση. “Στις γυναίκες υπάρχει μια πληθώρα και ισχυρότερη απάντηση [σε πολλά εμβόλια]”, δήλωσε ο Larry Schlesinger, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Έρευνας του Τέξας στο Σαν Αντόνιο. “Στην πραγματικότητα υπάρχει πολλή επιστήμη πίσω από αυτό.” Ουσιαστικά, τα οιστρογόνα ενθαρρύνουν το σώμα να παράγει περισσότερα Τ-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν ισχυρότερη απόκριση, εξήγησε ο Schlesinger. Σημείωσε ότι ισχυρότερες αποκρίσεις εμβολίου στις γυναίκες έχουν μελετηθεί σε πολλαπλά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου πυρετού της γρίπης και των εμβολιασμών DTP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλιο Covid: Οι γυναίκες πιο εκτεθειμένες στις παρενέργειες.

Στοιχεία από τους πρώτους 400.000 εμβολιασμούς όσον αφορά τις παρενέργειες

Απαντήσεις σε όλα όσα αναρωτιέστε για τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νανοσωματίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ όσο απορροφά εκπέμπει την τελευταία 10ετία η Αμαζονία της Βραζιλίας

Κλιματική αλλαγή: Η μελέτη προβάλλει την παραγνωρισμένη, αλλά σημαντική, ευθύνη της φθοράς του δάσους. Αντίθετα με την αποψίλωση που ορίζει την καταστροφή της δασικής έκτασης, οι φθορές περιλαμβάνουν ό, τι μπορεί να υποστεί βλάβη χωρίς να καταστραφεί τελείως: ευάλωτα δένδρα στις παρυφές αποψιλωμένων εκτάσεων, επιλεκτική υλοτομία, μικρές πυρκαγιές, θνητότητα των δένδρων που συνδέεται με την ξηρασία.

Πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι συμβάλλει στην παχυσαρκία

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το στομάχι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της παχυσαρκίας, ανεξάρτητα από τις θερμίδες που λαμβάνουμε. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Μακροχρόνιες δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες παρενέργειες

Παρά τους πολυάριθμους ισχυρισμούς για βελτιωμένη υγεία από τους δημιουργούς και τους υποστηρικτές της δίαιτας αποτοξίνωσης, τα περισσότερα προγράμματα αποτοξίνωσης δεν έχουν κλινικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά τους.

Πείραμα εξόρυξης μετάλλων από το βυθό ναυάγησε στον Ειρηνικό

Ειρηνικός: Το γιγάντιο μηχάνημα ήταν σχεδιασμένο να συλλέγει τους μεταλλικούς κονδύλους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε μεγάλο μέρος του ωκεάνιου πυθμένα και θα μπορούσαν στο μέλλον να αποτελέσουν σημαντική πηγή φυσικών πόρων.

Κλιματική αλλαγή: Το 10% των παγετώνων θα λιώσει μέχρι τα μέσα του αιώνα που διανύουμε

Κλιματική αλλαγή: Το ένα δέκατο των παγετώνων που καλύπτουν τα βουνά πρόκειται να λιώσουν μέχρι τα μέσα του αιώνα που διανύουμε, ακόμη και αν η ανθρωπότητα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η Συμφωνία του Παρισιού, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά για τον Guardian.

Τα επίπεδα υδραργύρου στις τροφές για κατοικίδια προκαλούν ανησυχία

Κατοικίδια Διατροφή: Ενώ μεγάλο μέρος των τροφών για γάτες και σκύλους που δοκιμάστηκαν σε μια μακρόχρονη μελέτη είχε συγκεντρώσεις υδραργύρου υψηλές για χρόνια κατανάλωση, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science of the Total Environment, η πλειονότητα των τροφών για κατοικίδια που δοκιμάστηκαν είχαν συγκεντρώσεις υδραργύρου κάτω από τα προτεινόμενα επίπεδα.