Επιστημονικά Νέα

Κάπνισμα & Hangover: ένας πολύ κακός συνδυασμός

Κάπνισμα & Hangover: ένας πολύ κακός συνδυασμός

To κάπνισμα μπορεί να κάνει χειρότερο ένα hangover ειδικά όταν έχει προηγηθεί μεγάλη κατανάλωση ποτού, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brown.

Οι αμερικανοί ερευνητές ζήτησαν από 113 φοιτητές να καταγράψουν επί οχτώ εβδομάδες τον αριθμό των ποτών που κατανάλωναν, των τσιγάρων που κάπνιζαν και των συμπτωμάτων hangover της επόμενης μέρας (ναυτία, πονοκέφαλος, δυσκολία συγκέντρωσης, κούραση κτλ.).

Αναλύοντας τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι όσοι κάπνιζαν πολύ την ημέρα πριν την κατανάλωση ποτών είχαν αυξημένες πιθανότητες να έχουν βαρύ hangover, αλλά μόνο όταν η κατανάλωση αλκοόλ ήταν αυξημένη και γρήγορη, π.χ., έξι κουτιά μπίρα σε μια ώρα.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά εικάζουν ότι οφείλεται στη φαρμακολογική δράση της νικοτίνης στο νευρικό σύστημα. Η νικοτίνη αλληλεπιδρά στους αντίστοιχους υποδοχείς του εγκεφάλου με το αλκοόλ.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια νευρολογικά προβλήματα;

Μελέτη αποκαλύπτει το γενετικό υπόβαθρο για το ύψος της φωνής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID μπορεί να προκληθεί από τον ιό που παραμένει στο σώμα. Ακολουθούν τα επιστημονικά δεδομένα

Ενώ οι προαναφερθείσες μελέτες παρέχουν αρχικές ενδείξεις για την παραμονή του SARS-CoV-2 πολύ καιρό μετά την αρχική μόλυνση, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί πειστική σχέση μεταξύ του παραμένοντος ιού και της μακροχρόνιας COVID.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Αϋπνία εγκεφαλικό: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της προτεραιότητας στις υγιεινές συνήθειες ύπνου για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Η αναγνώριση της αιτίας της μυοκαρδιοπάθειας στα παιδιά είναι το κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

"Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς οι περιορισμοί στο μέγεθος του δείγματος και τη χρηματοδότηση στις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζονται τώρα με τη χρήση δικτύων μάθησης που περιλαμβάνουν πολλά κέντρα παιδιατρικής μυοκαρδιοπάθειας", δήλωσε ο Lipshultz.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλωπεκία;

Ανδρική αραίωση μαλλιών: Η ανδρική αραίωση είναι μια σταδιακή διαδικασία τριχόπτωσης που συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 30, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα.

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων.